PDF-urile inteligente ale Fiscului NU vor mai putea fi utilizate pe versiunile vechi de Windows - articole conta.ro
 
 
 
 
 
 
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

PDF-urile inteligente ale Fiscului NU vor mai putea fi utilizate pe versiunile vechi de Windows

PDF-urile inteligente pe care le pune Fiscul la dispozitia contribuabililor nu vor mai putea fi folosite pe versiunile Windows 7 si Windows 8.1., a anuntat recent institutia. 
 
Acestea vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi, adica doar pe versiunile 10 si 11 ale Windows.
 
Anuntul Fiscului vine in contextul in care Microsoft va retrage in mod oficial, incepand cu 10 ianuarie 2023, suportul acordat versiunilor Windows 7 si Windows 8.1. Acest lucru inseamna ca PC-urile pe care sunt instalate aceste versiuni mai vechi nu vor mai primi actualizari esentiale de securitate, ceea ce inseamna ca vor fi mai vulnerabile. 
 
"Incepand cu 08.01.2023 aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi. 
 
Cu scopul de a mari gradul de rezilienta si de a asigura securitatea resurselor si a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile si politicile de securitate. In acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finantelor (ANAF) si pentru a urma standardele inalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informam ca incepand cu 08.01.2023 aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi", a precizat ANAF intr-un comunicat.
 
Asadar, contribuabilii, fie ca sunt persoane juridice ori fizice, sunt obligati sa isi faca upgrade-ul la Windows 10 sau 11. 
 Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2023-01-09
Vizualizari: 1055


  Alte ContaArticole
postat la: 2023-02-06
Anumite documente contabile vor putea fi arhivate si pastrate timp de 5 ani, in loc de 10, cum prevedea legislatia pana acum, potrivit Legii 36/2023 care a modificat Legea contabilitatii si OG 28/1999.  Citeste mai mult ...
postat la: 2023-02-03
Marti, 7 februarie 2023, este termenul limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale.  Citeste mai mult ...
postat la: 2023-02-03
Agentia Nationala de Administrate Fiscala va monitoriza persoanele fizice cu averi mari, inclusiv rudele apropiate, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul institutiei.  Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Contabilitate 2023. Noutati legislative. Studii de Caz. Monografii contabile


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Firme de contabilitate
  Conta Site
NG Audit SRL,Cabinet de audit financiar Nichitovici Gabriela
http://www.ngaudit.conta.ro

Creaza-ti site-ul tau acum
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2023. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services