search

PDF-urile inteligente ale Fiscului NU vor mai putea fi utilizate pe versiunile vechi de Windows

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
PDF-urile inteligente pe care le pune Fiscul la dispozitia contribuabililor nu vor mai putea fi folosite pe versiunile Windows 7 si Windows 8.1., a anuntat recent institutia. 
 
Acestea vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi, adica doar pe versiunile 10 si 11 ale Windows.
 
Anuntul Fiscului vine in contextul in care Microsoft va retrage in mod oficial, incepand cu 10 ianuarie 2023, suportul acordat versiunilor Windows 7 si Windows 8.1. Acest lucru inseamna ca PC-urile pe care sunt instalate aceste versiuni mai vechi nu vor mai primi actualizari esentiale de securitate, ceea ce inseamna ca vor fi mai vulnerabile. 
 
"Incepand cu 08.01.2023 aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi. 
 
Cu scopul de a mari gradul de rezilienta si de a asigura securitatea resurselor si a sistemelor informatice, la nivel global au fost actualizate procedurile si politicile de securitate. In acest scop, pentru a nu afecta procesul de digitalizare a Ministerului Finantelor (ANAF) si pentru a urma standardele inalte de securitate stabilite la nivel mondial, va informam ca incepand cu 08.01.2023 aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi", a precizat ANAF intr-un comunicat.
 
Asadar, contribuabilii, fie ca sunt persoane juridice ori fizice, sunt obligati sa isi faca upgrade-ul la Windows 10 sau 11. 
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice