search

Prevederi legislative in vigoare de la 11 noiembrie 2023

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostintacontribuabililor ca prin Ordonanta de Urgenta nr. 98/2023 au fost abrogate multe din modificarile introduse prin articolul LXIV din Legea nr. 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 977 din 27 octombrie 2023.
 
A fost stabilit plafonul de 1.000 de lei pentru platile din avansuri spre decontare, stabilit pentru fiecare persoana care a primit avansuri spre decontare.
 
Operatiunile de incasari si plati in numerar efectuate intre persoanele juridice si persoanele fizice, reprezentand contravaloarea unor livrari ori achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si primiri ori restituiri de imprumuturi sau alte finantari, se efectueaza cu incadrarea in plafonul zilnic de 10.000 lei catre/de la o persoana.
 
Atentie! Sumele in numerar aflate in casierie nu pot depasi, la sfarsitul fiecarei zile, plafonul de 50.000 lei.

Sumele in numerar care depasesc plafonul se depun in conturile bancare ale acestor persoane in termen de doua zile lucratoare.Prin exceptie se admite depasirea acestui plafon numai cu sumele aferente platii salariilor si a altor drepturi de personal, precum si a altor operatiuni cu persoane fizice, pentru o perioada de 3 zile lucratoare de la data prevazuta pentru plata acestora.
 
Baza legala: OUG NR. 98/2023 pentru modificarea articolului LXIV din Legea 296/2023 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 1026/10.12.2023; Legea 296/2023  privind unele masuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 977/27.10.2023

Foto: pixabay.com


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice