Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Control Adm. Fin. - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

Control Adm. Fin.

registru inventar
185 replies to this topic

#101 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 15 September 2009 - 06:53 PM

Stie cineva, daca am majorari,penalitati si amenzi stabilite in urma unui control de la finante, se pot compensa sumele de catre organul de control, cu tva-ul de rambursat? Am citit ceva, dar nu mai stiu unde.

#102 mariuss

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 29 September 2009 - 05:54 AM

Vezi postareaclaudiaionela, la Sep 15 2009, 06:53 PM, a spus:

Stie cineva, daca am majorari,penalitati si amenzi stabilite in urma unui control de la finante, se pot compensa sumele de catre organul de control, cu tva-ul de rambursat? Am citit ceva, dar nu mai stiu unde.
Daca valoarea TVA este peste 5000 lei si bifezi optiunea de rambursare. Altfel nu. Din punctul de vedere al finantelor TVA de rambursat are un regim mai aparte.

#103 Ercso

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 October 2009 - 03:04 PM

Buna ziua,
fac contabilitate de la 01.04.2009 penrtu o firma Alte servicii de cazare. Am avut control AF de la inregistrarea societatii pana 31.12.2008.
Am si eu o intrebare, ce parere aveti este vreo sansa/posibilitate pentru o contestare/recurs dupa o verificare AF, daca in procesul verbal este trecut, ca TVA-ul pentru 2008 nu a fost raportat nici platit, ceea ce nu este adevarat, TVA-ul este paltit,.. este adevarat ca sumele nu corespund intre Decontul si Jurnalul TVA?

Cu stima

#104 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 20 October 2009 - 03:06 PM

daca faci contabilitate la fel de bine cum te exprimi e clar

#105 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 20 October 2009 - 08:42 PM

In codul de procedura fiscala scrie exact cum contesti .
Din cate stiu eu , dupa un control exista o discutie finala cu contribuabilul in care iti poti spune punctul de vedere .
Te-ai exprimat in acest sens?
Ce raspuns ai primit?

#106 cristina_holby

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 20 November 2009 - 10:15 AM

Tocmai am incheiat primul control de fond. Daca ma poate ajuta cineva... cum inregistrez debitele si majorarile aferente exercitiilor anterioare? Depun rectificative sau astept sa fie inregistrat in fisa PV-ul?
Am inteles ca as putea face o adresa la Ministerul de Finante - dar unde mai exact si pentru ce departament? Ar fii fost interesant sa am si un numar de inregistrare de la ei ca sa fim acoperiti daca nu e ok inregistarea.
Va multumesc.

#107 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 20 November 2009 - 10:49 AM

In niciun caz nu se fac declaratii rectificative in urma unui control. Cheltuielile sunt nedeductibile.

#108 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 20 November 2009 - 12:46 PM

se vede ca esti la primul control.
In 2009 inreg. 117=4481 x lei pentru majorari aferente ex. precedente
117=441 -impozit profit etc constatate in plus aferente ex.precedente.
si normal 6581=4481, 691=441 pentru ce tine de anul acesta.
Din 2010 se aplica prevederile noi-daca nu sunt semnificative, se inreg in anul curent.

RIF-ul si Decizia se inreg de ei, automat (chiar daca dureaza 1-2luni)
Nu se depun rectificative.

Ce nr. de inreg vrei? Nu ti-au dat RIF si Decizie accesorii etc? Au nr.inreg. in baza carora faci note contabile

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 20 November 2009 - 12:46 PM

#109 simonuzza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 26 November 2009 - 05:11 PM

Buna tuturor ,
Intrucat am observat ca aici sunt multe persoane foarte bine pregatite si experimentate , imi permit si eu sa solicit ajutor in ceea ce priveste urmatoarea speta :
-Am preluat o firma care a avut control partial - doar pe TVA si in urma caruia , printre altele au calculat TVA suplimentar din cauza ca firam avea soldul la clienti in rosu ( primisera bani in avans ) si nu intocmisera facturi de avans la care sa colecteze TVA .
- Dilema este urmatoarea : cum trebuie sa procedez mai departe , eu , astfel incat sa nu dublez TVA - ul colectat . Precizez ca am contabilizat decizia de impunere cu TVA colectat in conturile 6581 si 448 .
Trebuie sa intocmesc factura de avans la client intrucat mi-a platit acea suma de bani si mi-au lasat si masuri in acest sens , dar care este inregistrarea sau cum ar trebui sa fie ( nu cea pe care o stim :
4111=%
419
4427 )
astfel incat sa nu dublez aceasta suma , deja calculata si sa nu trebuiasca s-o inregistrez in decontul de TVA , dat fiind faptul ca diferenta de TVA de la control nu s-a inregistrat in decont.
Sper ca m-am facut inteleasa . Ar trebui oare ca decizia de impunere s-o inregistrez altfel , n-am gasit nici-o varianta .
S-a confruntat cineva cu aceasta problema ?
Va multumesc foarte mult si astept pareri.

#110 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 26 November 2009 - 11:28 PM

Respecti masurile:
-acum faci facturi de avans si le inregistrezi corect, in baza lor iti recuperezi banii din TVA de la clienti (oricum ii recuperai dupa un nr.de zile odata cu factura finala)
-in Jurnalul de vanzari treci separat facturile emise, in baza P.vb. si in decontul de tva nu treci suma TVA colectata (altfel ai dubla sumele la finante, ei inreg automat decizia)
Astfel va aparea in ctb ta atat factura cat si TVA conf RIF, Decizie si fisa rol (ulterioara, dupa inreg deciziei)

#111 simonuzza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 27 November 2009 - 10:29 AM

Multumesc Mihaela pentru promptitudine , esti foarte amabila si vad ca si foarte pregatita .

M-am gandit la o astfel de rezolvare , dar m-am impotmolit cand a fost sa fac inregistrarile aferente.
Pana la un punct am zis asa :

1. i-au intrat banii in cont , desi nu emisesera factura de avans sau de lucrari
5121=4111
2. au venit cei de la finante si au vazut ca nu s-a intocmit factura de avans pana in 15 ale lunii urmatoare si au facut RIF si decizia de impunere , cu majorari cu tot
6581= 448
3. se intocmeste factura de avans pentru suma incasata prin banca , ulterioara controlului , in alta luna calendaristica
4111=%
419
4427

apoi , am inteles , nu mai trec suma din 4427 in decontul de TVA , dar cum il inchid astfel incat sa nu-mi apara TVA de plata , pentru ca nu am de recuperat , nu stiu daca m-am facut inteleasa , ma gandeam ca daca fac 4427=4423 , clar rezulta TVA de plata .
Care ar fi rezolvarea?
Multumesc anticipat.

#112 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 27 November 2009 - 06:57 PM

nu asa.
1 i-au intrat banii in cont , desi nu emisesera factura de avans sau de lucrari
5121=4111
2. au venit cei de la finante si au vazut ca nu s-a intocmit factura de avans pana in 15 ale lunii urmatoare si au facut RIF si au precizat masurile:
4111=419, 4427
factura se trimite la furnizor, e datata ulterior RIF si se refera la avans incasat in data de...
3. au facut RIF si decizia de impunere, majorari
6581=4481.

Inchizi luna: 4427=4423 ramane de plata, in balanta, ca si in RIf+decizie; ulterior fisa-rol
Declari in 300: mai putin suma colectata deja 4427 din facturile emise acum, retroactiv. daca asta e singura operatiune, atunci declari 0

Acum ai inteles?

#113 simonuzza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 November 2009 - 09:40 AM

multumesc mult Mihaela

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 January 2010 - 11:31 PM

#114 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 28 November 2009 - 02:54 PM

PV de constatare TVA suplimentar, amenzi, majorari:
6581=4481 majorari si amenzi
6581=4423 cheltuiala nedeductibila, nu se prinde in Decont
4481=5121/5311
4423=5121/5311
Pentru avans,facturare avans, regularizare avans factura finala faci inregistrarile obisnuite, se prind in Jurnalul de vanzari, Decont TVA
5121/531=418
411=%
419
4427
418=411
Factura finala
411=%
704/707
4427
Regularizare avans
419=411 si 411=4427 – (minus)
Rest de incasat 5121/5311=411
4427=4423 si 4423=5121/5311

#115 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 28 November 2009 - 05:54 PM

nu, Lexiroxi:
"Trebuie sa intocmesc factura de avans la client intrucat mi-a platit acea suma de bani si mi-au lasat si masuri in acest sens"
Constatatare majorari de acord 6581=4481 am spus amandoua
Amenda nu are
Inregistrarea se facea prin 418 la timpul respectiv, acum face factura catre clienti si atat, inregistreaza ce face acum. Nu se mai intoarce inapoi dupa control sa rectifice inregistrarea (nu are voie).
Factura finala se va face la momentul respectiv, cand vinde marfa.
Simonuzza a intrebat clar cum inregistreaza si ce face (ce declara) cu RIF si Decizie, nu ce ar fi trebuit sa faca (e prea tarziu, e dupa control si are masuri) si nici ce va face in viitor.

#116 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 30 November 2009 - 06:51 PM

Rezultatele controlului trebuiesc obligator evidentiate in contabilitatea societatii controlate. Ca noutate, in Codul fiscal valabil de la 1.01.2010 este prevazuta emiterea facturilor de corectie in urma controlului, se vor inscrie aceste facturi intr-o rubrica separata din decontul de taxa, fara a avea obligatia sa se colecteze taxa pe valoarea adaugata inscrisa in respectivele facturi (vezi proiectul Normelor Codului fiscal).
Codul fiscal
Art.159
3) Persoanele impozabile care au fost supuse unui control fiscal si au fost constatate si stabilite erori in ceea ce priveste stabilirea corecta a taxei colectate, fiind obligate la plata acestor sume in baza actului administrativ emis de autoritatea fiscala competenta, pot emite facturi de corectie conform alin. (1) lit. b) catre beneficiari. Pe facturile emise se va face mentiunea ca sunt emise dupa control si vor fi inscrise intr-o rubrica separata in decontul de
taxa. Beneficiarii au drept de deducere a taxei inscrise in aceste facturi in limitele si in conditiile stabilite la art. 145-147^1.

#117 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 30 November 2009 - 07:17 PM

Eu imi mentin parerea.

#118 geniest

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 08 January 2010 - 09:43 PM

Printre obligatiile administratiilor financiare exista si obligatia sa notifice contribuabilul ca nu a depus o declaratie fiscala ? La cat timp ? Si care este baza legala, daca exista aceasta obligatie ?

Multumiri multe !

#119 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 09 January 2010 - 02:28 PM

Vezi postareageniest, la Jan 8 2010, 09:43 PM, a spus:

Printre obligatiile administratiilor financiare exista si obligatia sa notifice contribuabilul ca nu a depus o declaratie fiscala ? La cat timp ? Si care este baza legala, daca exista aceasta obligatie ?

Multumiri multe !

nu stiu daca este obligatia administratiei, ei periodic trimit notificari in baza rezultatelor lor obtinute din minunatele programe folosite. din experienta iti zic ca am primit notificari total eronate, iar prezenta mea aparent obligatorie la ei ptr rezolvare ducea la rezolvarea situatiei lor din baza...nu a mea....

#120 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 January 2010 - 08:40 PM

Baza legala este Codul de procedura fiscala, art. 83, alin. 4 :
" ART. 83
Depunerea declarațiilor fiscale
.......................
(4) Nedepunerea declarației fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului general consolidat. Stabilirea din oficiu a obligațiilor fiscale nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înștiințarea contribuabilului privind depășirea termenului legal de depunere a declarației fiscale. În cazul contribuabililor care au obligația declarării bunurilor sau veniturilor impozabile, stabilirea din oficiu a obligației fiscale se face prin estimarea bazei de impunere, potrivit art. 67. Impunerea din oficiu nu se face în cazul contribuabililor inactivi sau al celor din evidența specială, atât timp cât se găsesc în această situație."

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 09 January 2010 - 08:42 PM

Dana

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL