Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
REZOLVARI GRILE - 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 55

Salt la continut

REZOLVARI GRILE - 2007

1183 replies to this topic

#1081 GabiP2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 09 September 2007 - 07:08 PM

Buna seara,
am avut varianta 5.
Parca ceva mai domestice subiectele azi, dar fffffff mult de scris, cu exceptia controlului care a fost cireasa dupa tort. :biggrin:
Am scris cate ceva la toate....sper sa fie OK.
Sa vedem ce-o fi la corectare................. :notworthy:

#1082 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:05 PM

[quote name='dana_cz' post='142901' date='Sep 9 2007, 02:33 PM']La control cred ca au fost aceleasi probleme la toate variantele:
- una cu rambrsare TVA
- imobil dezafectat partial amortizat - de determ prejudiciul
- autoturisme VOLVO amortizate integral - paguba patrimoniului
- teren institutie capital majoritar de stat transferat la fundatie la hotararea Consiliului de Adm.
Eu am avut var 3.
La celelalte var ce ati avut?[/quote]
Am avut varianta 8 dar se pare ca problemele au fost aceleasi ca la tine.
am pus:
1. 5000
2. 60.000
3. nu exita paguba
4. nu exista paguba
Dar nu sunt convinsa de niciuna.

[quote]

si eu am rezolvat asa, mai putin prb 2 unde am scris ca prejudiciul este 70.000 din cauza ca firma nu recupereaza cei 10.000. Oricum eu am nevoie doar de nota 6 la control pt ca am facut mai bine la restul si imi iese media daca iau 6.

#1083 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:11 PM

Vezi postareaLauritta_85, la Sep 9 2007, 05:47 PM, a spus:

Buna!
Eu am avut varianta 7 azi si pot sa spun ca m-am descurcat , singura care mi-a dat batai de cap a fost CONTROLUL FINANCIAR, la care nici o grila sau problema nu era in carte!
Va scriu cerintele la fiecare materie, din ce imi aduc aminte ca am avut:
I.) AUDIT:
-Continutul Raportului de Audit;
-Cazuri de dezacord cu conducerea intreprinderii-client;
-Tehnica Sondajului;
-Prevederile de baza ale contractului de prestari servicii;
-Ce sunt si ce rol au normele contabile?
Rasp mele la grile au fost: 1b, 2c, 3a, 4a, 5b.

II.)EVALUARE:
-Cum se evalueaza actiunile detinute de intreprindere in capitalul altor societati?
-Ce e rata de actualizare si care sunt metodele de determinare a ratei de actualizare?
-Ce corectii se aduc rezultatului financiar din bilantul contabil in legatura cu amortizarile si provizioanele pt deprecierea imobilizarilor?
-Care sunt etapele (pasii) pt determinarea capacitatii beneficiare a unei intrepr?
-Ce sunt si cum se evalueaza imobilizarile necorporale?
Rasp grile: 1c, 2b, 3a, 4a, 5c.

III.) EXPERTIZA:
-Ce e obiectivitatea?
-Care sunt organele si structurile Corpului cu atributii de investigare, judecare si tragere la raspundere?
-Continutul Cap I al Raportului de expertiza contabila
-Ce se intelege prin autonomia Corpului?
-Prin ce se deosebeste profesia contabila de alte meserii( profesii)?
Grile: 1b, 2a, 3b, 4a, 5b.

IV.) CONTROL FIN:
-Obiectivele controlului financiar din cadrul instit publice
-problemele .....
Grile: 1b, 2a, 3a, 4a, 5c

-

eu am avut var 7 dar am alte raspunsuri la grile la expertiza (sunt f sigura de ele ): 3.a, iar la control (nu sunt sigura de primele 2, dar restul erau din carte) : 1.a, 2.b, 3.c, 4.a, 5.b

#1084 diana-gabriela

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:17 PM

In legatura cu o factura primita pe data de 20, iar obiectul de inventar a fost livrat in ziua urmatoare, care ar fi inregistrarile contabile?
Pe 20 nu se poate inregistra: 303, 4426 = 401 intrucat bunul nu a fost receptionat.
Ce cont ar fi potrivit pentru debit? Si cum s-ar descarca a doua zi?

Multumesc!

#1085 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:18 PM

Vezi postareamimi_elena, la Sep 9 2007, 06:12 PM, a spus:

Eu am avut varianta 9 azi
La contraol mi s-a parut f. usor. Toata lumea era revoltata ca problemele nu au fost din materia prevazuta la examen.
Au dat telefoane intre ei ( supraveghetorii) si ne-au spus ca este din materie, ca un expert trebuie sa stie si ce inseamna un prejudiciu, etc.
La sfarsit am dezbatut cateva secunde cu profii' sau ce-or fi cei ce ne-au supravegheat, problemele de la control.
Sa vedeti surpriza: Noi am calculat ca la evaluare cu calcule si sume exacte.
Profu' ne-a zis ca trebuia sa facem ca un fel de raport - este legal sa se incaseze 10.000 lei TVA de la stat? DE ce ? Daca TVA - ul este din facturi cu drept de deducere sau fara drept de deducere, sau daca este din taxare inversa, si altele.
Cica trebuia sa specificam in termeni legali daca avea drept sau nu, si daca da, conform caror dispozitii legale.
Apoi la vanzarea din casare, daca avea dreptul sa vanda piesele de schimb, daca putea casa auto, si tot asa.
Iar la probl. c u terenul dat cu titlu gratuit, daca avea dreptul legal sa-l cedeze fara cost, dupa ce a dat 50 000 lei pe el. Si cica este prejudiciu ca l-a dat fara bani.
Si uite asa mai toti am dato-n bara. :pullhair: :notworthy:
si eu am avut senzatia ca lipseau multe informatii din problemele de la control .... dar oricum, de spus temeiul legal .... nu cred ca facea obiectul disciplinei de control financiar. De ezemplu, la prb cu falimentul eu am scris in paranteza la explicatii ca presupun ca falimentul e final si ca nu se mai pot recupera banii) si am determinat prejudiciul .... la problema cu incredintarea expresa fara plata ... am scris f clar ca se intelege prin asta o donatie, iar vis-a-vis de ce spui tu, cum ca daca avea dreptul sa o cedeze, am scris si aici ceva : exista hotararea Consiliului de administratie .... nimeni nu te poate constrange sa faci o donatie, iar daca o faci, in nici un caz nu poate fi un prejudiciu pt firma.
La prb cu casarea inaintea terminarii duratei de folosire lipseau informatii despre .... de ce s-a casat mijlocul fix inaintea terminarii duratei, era degradat, numai corespundea parametrilor tehnici ??? in lipsa acestor informatii, am scris din nou : daca CA a hotarat casarea si atat, din problema nu putea fi un prejudiciu ....
Oricum, toate aceste explicatii nu faceau obiectul disciplinei de control.

Eu am scris la fiecare cate ceva, sper sa puncteze macar bunavointa de a rezolva problemele si sa-mi dea 6.

#1086 bituminel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:18 PM

2. 10.000 - nu ma intrebati de ce
3. 60.000 (nu stiu de unde aveti voi 10.000 , 100.000 - 30 amortizarea => 70.000 neamortizat , 10 se recupereaza one way or the other => 60.000)
4. nu exista prejudiciu
5. am scris 75.000 prejudiciu ptr ca societatea cu capital majoritar de stat nu avea dreptu conform legii sa cedeze fara plata terenul.... (nu stiu daca e bine)

restu au fost usurele.

#1087 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:21 PM

Vezi postareabituminel, la Sep 9 2007, 09:18 PM, a spus:

categoric nu e 10.000 aici, asta e f clar. Si daca inreg taxare inversa era tot 5.000 de recuperat, pt ca daca era taxare inversa se faceau 10.000 tva deductib si 5.000 tva colectata, deci tot 5.000 de recuperat ....

#1088 IOANA_VOICU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:22 PM

3. 60.000 (nu stiu de unde aveti voi 10.000 , 100.000 - 30 amortizarea => 70.000 neamortizat , 10 se recupereaza one way or the other => 60.000)
4. nu exista prejudiciu
5. am scris 75.000 prejudiciu ptr ca societatea cu capital majoritar de stat nu avea dreptu conform legii sa cedeze fara plata terenul.... (nu stiu daca e bine)

restu au fost usurele.

La 5 eu m-am ca in nici un caz Consiliul de Administratie nu are competenta sa ia asemenea hotarari, mai ales la o institutie publica. Cea care trebuia sa hotarasca era AGA si ca atare prejudiciul creat trebuie recuperat.
IOANA_V

#1089 andra lazarescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:23 PM

se afiseaza pe undeva rezolvarile?
ce ati auzit?

#1090 IOANA_VOICU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:32 PM

Vezi postareaIOANA_VOICU, la Sep 9 2007, 09:22 PM, a spus:

4. nu exista prejudiciu

restu au fost usurele.

La 5 eu m-am ca in nici un caz Consiliul de Administratie nu are competenta sa ia asemenea hotarari, mai ales la o institutie publica. Cea care trebuia sa hotarasca era AGA si ca atare prejudiciul creat trebuie recuperat.

2. am pus 5000, cu mentiunea ca tva cazare tb sa fie referitor la o cazare in interes de serviciu si sa nu fie facuta la hotel mai mare de 4*.
3. am scris valoarea ramasa neamortizata, cei 10000 am considerat ca nu se mai recupereaza deoarece erau in termenul de scadenta atunci cand s-a declarat falimentu.
De asemenea am mentionat ca societatea suporta in plus si cheltuielile cu dezmembrarea imobilului ( adica salariile cu cei care dezmembrau - nu mai imi aduc aminte cine erau da se mentiona ca participa la demolare )
4. fara paguba intrucat societatea si-a recuperat prin amortizare valoarea masinilor

Nu sunt deloc sigura pe ce am facut si am mari emotii in privinta controlului. Doamne ajuta !
IOANA_V

#1091 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:35 PM

4. nu exista prejudiciu

restu au fost usurele.

eu nu inteleg de ce spuneti ce prejudiciul era doar 60.000 .... din moment ce falimentul s-a declarat inseamna ca procedura de reorganizarii judiciare s-a incheiat si deci tot ce era de platit s-a platit .... sau nu .... era si o grila din cartea asta pe la drept, ce se intampla dupa declararea falimentului .... ma rog, nu mai conteaza, eu am specificat in rezolvare faptul ca presupun ca nu se mai pot recupera cei 10.000 lei ....

#1092 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:41 PM

Vezi postareaandra lazarescu, la Sep 9 2007, 09:23 PM, a spus:

se afiseaza pe undeva rezolvarile?
ce ati auzit?
eu nu cred ca vor afisa rezolvarile la prb de judecata .... mie mi-a spus supraveghetoarea noastra (era din CECCAR de la relatii internationale) ca dureaza asa mult corectarea pt ca se corecteaza de mana .... deci ... nu prea au ce sa afiseze

#1093 bituminel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 09 September 2007 - 08:45 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 9 2007, 09:35 PM, a spus:

eu nu inteleg de ce spuneti ce prejudiciul era doar 60.000 .... din moment ce falimentul s-a declarat inseamna ca procedura de reorganizarii judiciare s-a incheiat si deci tot ce era de platit s-a platit .... sau nu .... era si o grila din cartea asta pe la drept, ce se intampla dupa declararea falimentului .... ma rog, nu mai conteaza, eu am specificat in rezolvare faptul ca presupun ca nu se mai pot recupera cei 10.000 lei ....

se constituie un provizion , daca societatea a fost declarata falimentara si nu pot fi recuperati banii, suma se poate trece pe cheltuieli.

#1094 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 09:00 PM

Dupa mine, daca CA nu are competenta de a lua asemenea hotarari, inseamna ca donatia terenului catre fundatie nu s-ar mai fi realizat, incredintarea terenului fundatiei nu ar mai fi avut loc, iar prejudiciul nu ar mai fi existat .....

#1095 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 09 September 2007 - 09:03 PM

Vezi postareadiana-gabriela, la Sep 9 2007, 09:17 PM, a spus:

In legatura cu o factura primita pe data de 20, iar obiectul de inventar a fost livrat in ziua urmatoare, care ar fi inregistrarile contabile?
Pe 20 nu se poate inregistra: 303, 4426 = 401 intrucat bunul nu a fost receptionat.
Ce cont ar fi potrivit pentru debit? Si cum s-ar descarca a doua zi?

Multumesc!
pt imobilizari corporale exista ct de avansuri de imob, ct 232 .... pt obiecte de inventar, nu cred ca exista un asemenea ct ....

#1096 Daniela.Zaharia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 235 Postari:

Postat 09 September 2007 - 09:06 PM

Care este nota minima pt fiecare disciplina? 6 sau 7??
DanielaZ

#1097 IOANA_VOICU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 09 September 2007 - 09:13 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 9 2007, 10:00 PM, a spus:

Dupa mine, daca CA nu are competenta de a lua asemenea hotarari, inseamna ca donatia terenului catre fundatie nu s-ar mai fi realizat, incredintarea terenului fundatiei nu ar mai fi avut loc, iar prejudiciul nu ar mai fi existat .....

Eu l-am privit ca pe un transfer ilegal...da chiar nu stiu cum e corect...poate ma lamuresc maine la munca. Oricum ce ma deranjat f. tare la acest examen au fost enunturile la probleme care mie personal nu mi s-au parut clare.
IOANA_V

#1098 anafedor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 09 September 2007 - 09:46 PM

buna oameni buni, mie mi s-au parut tare duplicitare formularile
contabilitate, fiscalitate drept, cum sa rezolvi in 3 ore????
acum 2 ani cand ponderea grilelor era de 100% acelasi timp???
iar anul acesta...nici macar o ora in plus pentru ca anul trecut a fost 50 cu 50...
ne-au si mai dat o tona de ciorne si 40 de pagini sa scrii..de unde sa ai timp de scris
am avut varianta 4 ieri, si am avut 2 flux de trezorerie, 1 bilant si un cont de profit si pierdere, amortizare doar la contabilitate, si dupa ce mi-am stors mintea la amortizare, grile, flux si reflux, la contul de rezultat patrimonial am confundat cu balanta si cont 121 nu m-am gandit ca e formularul de la minsterul de finante, drept urmare am ametit totul, mai era o ora si eu facusem conta doar pe ciorne..:(:( mie nu mi s-a parut ok formularile

astazi la control am zis si eu
1. 5000 tva si am sucit-o pe toate partile, e institutie publica si nu ar trebui sa calculeze tva conform legii, nu a specificat din ce fonduri se finanteaza,daca era strict bugetul de stat nu se calculeza tva, daca erau operatiuni scutite de tva inseamna ca au gresit si nu trebuia sa scrie taxare inversa, daca nu erau scutite ar fi trebuit storno la factura(asa am gandit-o eu pentru 3 ore de somn de asta noapte si stress...) si putea solicita diferenta in alta cerere de rambursare tva
2. am specificat ca nu e prejudiciu 10000 lei din moment cea dat faliment peste o luna putea in acest timp sa plateasca pentru ca nu s-a specificat care e modalitatea de plata
si am mers pe campii cu incapacitatea de plata si inscriere in tabloul permanent de recuperare a creantelor, si nu e prejudiciu, nu mi-a venit in minte constituirea de provizion, nu stiu ce panarama de IAS prevde o rubrica distincta.
dar am mai scris ca o cladire nu trebuie sa fie demolata din moment ce la cladiri amortizarea se stabileste liniar si perioada mai mare de 5 ani. Mai degraba as constitui o cheltuiala nedeductibila de 70.000 reprezentand amortizarea necalculata
3. am zis ca e beneficiu de 10.000 pe fiecare masina din moment ce masinile s-au amortizat integral si respectat legea, am citit asa repede enuntul ca nici nu mai stiu ce am scris
4 nu se constituie prejudiciu deoarece cedarea terenului a fost cu titlu gatuit

cam atat
sorry pentru exprimari si scris abia astept sa dorm!
azi ma uitam pe 3 bibliorafturi cu legi, variante de raspuns, grile...daca sa le arunc, sa le pastrez pentru la anul...sa le utilizez in stagiu..sau cel mai bine ar fi sa pun contabilitatea in cui.
Cele bune,
Bafta
Multumesc, fara voi mi-ar fi fost muuuult mai greu

#1099 ovidiubogdan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 09 September 2007 - 11:22 PM

carmensom, daca ai avut si tu examen pt expert si vrei sa skimbam ceva impresii...iti dau id de mess: ovidiubogdan_ec@yahoo.com

#1100 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 10 September 2007 - 07:42 AM

Vezi postareamihavesa, la Sep 9 2007, 09:35 PM, a spus:

Nu spunea explicit ca ei considera procedura de faliment incheiata. Ei spun doar ca peste 30 de zile firma da faliment. In 30 de zile nu se incheie o procedura de faliment. Dureaza cu anii asa ceva la noi. De aceea noi (sau cel putin eu) am gandit ca in 30 de zile abia poate intra in procedura de faliment in nici un caz aceasta procedura sa fie incheiata.
Oricum miha, nu prea conteaza cred ce gandim noi, ci ce au gandit ei. Doar si in carte au fost probleme care din formulare sugerau ceva, iar din raspunsul care il dadeau ei vedeai ca au luat in considerare aspecte care nu erau specificate explicit in textul problemei. Deci ... Asta e ... Conteaza ce au avut ei in cap cand au formulat subiectul.
Dar dincolo de toate rezolvarile care le expunem noi, cred ca ar fi putut sa afiseze rezolvarile undeva pentru ca le au. Nu pot corecta fiecare dupa ureche, trebuie sa existe un barem de corectura fixat odata cu formularea problemelor.
Nu te mai agitai 3 saptamani daca vezi ca ai facut de nota 1 sau de 10. Mai tremurai doar daca iti iesea o nota pe muchie. Dar ... deh ... Nu se poate, nu se poate...
Viata este suma tuturor alegerilor tale

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL