Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
demisie! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

demisie!

84 replies to this topic

#61 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 February 2009 - 01:33 PM

Florin are dreptate cand spune ca tu stii cel mai bine sit. in 2008, insa data limita de depunere bilant este in mai 2009, prin urmare bilantul nu este o lucrare cu termen scadent in per. de preaviz.

dupa parerea mea, esti obligata sa finalizezi si sa predai numai lucrarile care au termene scadente in per. de preaviz, DACA in fisa postului nu este specificat altceva, de ex. sa depui bilantul pana pe 11.02.2009.
pretentia patronului de a avea si bilantul facut pana expira per. ta de preaviz mi se pare exagerata :frusty: si nefondata legal in cond. in care nu ai prevederi exprese in fisa postului (mira-m-as sa ai).

pana in luna mai are timp berechet sa-si tot geseasca contabil care sa-i faca si bilantul, e strict problema lui, nu-ti mai face griji din asta. :biggrin:

numai bine.

#62 oanakatalina

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 26 February 2009 - 03:43 PM

Multumesc mult pentru raspuns dar sa va spun mai clar mi-am dat demisia pe 13.01.09 incepand cu 01.02.09 nu m-am mai dus deoarece am avut si zile de concediu de luat si am stabilit cu fostul sef sa ma mai duc de 2 ori pe saptamana sa inchid balanta,bilantul si sa incep 2009 dar intre timp pe 15.02.2009 si-a gasit alt director economic care s-a apucat sa DESCURCE problemele de acolo(precizez ca am vrut sa plec de mult de anul trecut din iunie dar dim motive personale am ramas si mai e o problema ca ce s-a facut in conta.nu prea vreau sa mai aud sau sa mai trec pe acolo ca vreau sa stau linistita pentru ca nu prea se vroia sa se faca cum spuneam indiferent ca era bine sau nu de aceea nu mai vreau sa trec pe acolo-precizez ca mai are sa-mi dea salariul pe ian .09 si 9 zile din feb
si poate sa zica ca nu mii mai da ca nu am terminat cu dec.?

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 26 February 2009 - 06:01 PM

#63 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 26 February 2009 - 06:25 PM

eu zic ca nu, mai ales ca are alt director economic de pe 15.02.

Oana, cf fisei postului (daca ai asa ceva) ti-ai facut treaba pe luna ian. 2009 ? daca da, FARA BILANT, atunci tre' sa te plateasca ! daca nu ai fisa postului, e si mai lejer pt tine.
bilantul la 31.12.2008 nu e o lucrare cu termen scadent pe 01.02.2009 si nici pe 15.02.2009... prin urmare nu are dreptul sa-ti conditioneze plata salariului pe ianuarie 2009 de aceste lucrari daca aceste termene scadente devansate nu sunt specificate clar in ctr de munca - la clauze, sau in fisa postului, ti-am mai zis.

in rest, daca i-ai terminat tot ce era de terminat scadent la 01.02.2009 cand ai plecat din firma efectiv, atunci ai bani de luat... daca nu ai terminat lucrari care nu sunt in fisa postului, atunci tot ai bani de luat ... iar daca nu ai fisa postului dar ai terminat lucrarile contabile implicite (reglementate prin lege, cu termene de predare pana la 01.02.2009) atunci inca ai bani de luat de la firma ...
una peste alta, ca sa nu te plateasca trebuie sa dovedeasca faptul ca nu ti-ai indeplinit sarcinile de serviciu. parerea mea (din ce-am mai auzit) e ca tot n-o sa te plateasca daca nu vor, indiferent daca le mai faci si bilantul sau nu, caz in care va trebui sa-i dai tu pe ei in judecata ... ei sa dovedeasca faptul ca au avut motive legale sa n-o faca.. ehheee... sau poti recurge la metode mai radicale...

dar tu, ca director economic (sau contabil sef) ce ai fost, stii f. bine toate astea ... un post de conducere real nu se poate ocupa de pers. ce nu cunosc aceste aspecte, nu-i asa ?

ce nu inteleg e cum ai facut cu preavizul de 30 de zile si cu CO ... ca s-au suprapus ... sau ce s-a-ntamplat ?? la partea asta e un talmes-balmes ... a renuntat firma la per. de 30 zile preaviz pt tine ??

in alta ordine de idei, te rog sa fii mai atenta cum postezi, ti-am unit cele 2 topice separate.
din pacate, nu stai f bine nici la capitolul exprimare, nu esti f clara in ce vrei sa spui ... te exprimi usor incoerent, nu te supara, Oana :frusty: incearca, daca mai poti, sa te concentrezi un picut mai mult cand scrii, ca sa te putem intelege bine, da ?

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 26 February 2009 - 06:28 PM

#64 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 26 February 2009 - 06:51 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Feb 22 2009, 01:33 PM, a spus:

Florin are dreptate cand spune ca tu stii cel mai bine sit. in 2008, insa data limita de depunere bilant este in mai 2009, prin urmare bilantul nu este o lucrare cu termen scadent in per. de preaviz.

dupa parerea mea, esti obligata sa finalizezi si sa predai numai lucrarile care au termene scadente in per. de preaviz, DACA in fisa postului nu este specificat altceva, de ex. sa depui bilantul pana pe 11.02.2009.
pretentia patronului de a avea si bilantul facut pana expira per. ta de preaviz mi se pare exagerata :frusty: si nefondata legal in cond. in care nu ai prevederi exprese in fisa postului (mira-m-as sa ai).

pana in luna mai are timp berechet sa-si tot geseasca contabil care sa-i faca si bilantul, e strict problema lui, nu-ti mai face griji din asta. :biggrin:

numai bine.

Subscriu .
vioreld

#65 Buzzy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 16 March 2009 - 09:51 AM

O intrebare urgenta.. am gasit un alt loc de munca si astazi vreau sa-mi depun demisia la locul actual... aici sunt d.i.r.e.c.t.o.r. m-e-d-i-a-.... Intrebarea este, in cat timp (cf legii) pot pleca? Stiu ca sunt 3 saptamani dar exista vreo solutie sa plec incepand cu 1 aprilie? Merci.
- daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i planurile tale -

#66 godzila

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 80 Postari:

Postat 16 March 2009 - 10:02 AM

(1) Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părți în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile și nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariații cu funcții de execuție, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariații care ocupă funcții de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să își producă toate efectele.
(6) În situația în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 March 2009 - 10:25 AM
citare mesaj anterior

#67 MARYSA ST

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 16 March 2009 - 10:09 AM

Prin urmare, daca gasiti intelegere din partea conducerii societatii,in virtutea art.79 (7), puteti parasi locul de munca in ziua in care doriti!

#68 mihay23

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 01 April 2009 - 08:58 PM

buna am si eu cateva intrebari: doresc sa imi dau demisia fara preavizul de 15 zile de la locul de munca actual pt ca am gasit unul mult mai bun, cand am vorbit cu patronul si i-am zis ca demisionez(cu lichidarea la zi)...a zis ca el poate sa nu accepte demisia..si ma poate obliga sa raman in preaviz 15 zile.Eu nu doresc lucrul acesta pt altfel imi pierd oferta cea noua(defapt nu pot sta in preaviz 15 zile pt e prea mult si ar trebui sa fac pregatire la noul loc de munca)...adica chiar nu inteleg cum ma poate el obliga sa stau in preaviz daca nu mai vreau sa muncesc la firma respectiva?....imi poate desface contractul cu litera ''I''....cum pe ce baza?, ca motive nu prea ar avea sa faca chestia asta.

As vrea sa mi-se raspunda cat de repede posibil

multumesc anticipat

#69 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 02 April 2009 - 08:36 AM

Demisia (Codul Muncii)

ART. 79
(1) Prin demisie se înțelege actul unilateral de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părți în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile și nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariații cu funcții de execuție, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariații care ocupă funcții de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să își producă toate efectele.
(6) În situația în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.

dupa cum vezi, angajatorul este cel care decide daca renunta sau nu la preavizul dat de tine.

#70 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 April 2009 - 02:31 PM

Vezi postareamihay23, la Apr 1 2009, 08:58 PM, a spus:

adica chiar nu inteleg cum ma poate el obliga sa stau in preaviz daca nu mai vreau sa muncesc la firma respectiva?
te poate obliga pe baza legii, asa cum aceeasi lege il obliga si pe el sa-ti dea preaviz cand te concediaza ( adica sa nu te poata da afara de azi pe maine - asa cum vrei tu sa pleci de la el), prin urmare legea fct in ambele sensuri si asa e corect sa fie !!
ba mai mult, in cazul concedierii, CCMNN il obliga pe patron la un termen de preaviz de 20 zile LUCRATOARE = o luna, pe cand la demisie il lasa pe angajat sa plece in maxim 15 CALENDARISTICE pt fct de executie (asa cum presupun ca ai tu) = doar 2 saptamani cu totul .

Vezi postareamihay23, la Apr 1 2009, 08:58 PM, a spus:

....imi poate desface contractul cu litera ''I''....cum pe ce baza?, ca motive nu prea ar avea sa faca chestia asta.
cu siguranta poate sa iti desfaca ctr de munca disciplinar (pt. absente nemotivate, daca nu renunta la per. de preaviz), asta ar ramane in cartea ta de munca (atat cat vor mai fi valabile) si nici nu vei mai putea pune in CV-ul tau acest loc de munca fiindca in cazul in care noul tau angajator il va contacta pe fostul patron pt. verificari si referinte, acesta va afla cum l-ai lasat balta de pe o zi pe alta si se va mai gandi daca sa te angajeze in conditiile in care faci d-astea.
te asigur ca cele de mai sus pot sa NU fie singurele belele pe care sa le ai daca nu pici la pace cu patronul tau de acum, ci te poti trezi si cu un proces de toata frumusetea in care el sa te acuze ca prin plecarea ta brusca ai adus prejudicii firmei, sa ti le ceara in instanta + daune morale, chelt. de judecata si are toate sansele sa castige atata timp cat nu faci dovada ca el a renuntat la preavizul pe care i-l datorai prin lege !!

prin urmare, sfatul meu e sa nu te joci cu focul fiindca te poti arde rau de tot !! asa cum dorim corectitudine de la patroni, tot asa le suntem si noi datori cu corectitudine.

numai bine.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 April 2009 - 02:48 PM

#71 bogdancostel

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 01 August 2009 - 08:14 PM

Am si e eu o intebare: azi mi-am depus demisia, angajatorul nu vrea sa plec ca il las fara oameni, ca sunt om de baza (acum) si vrea sa ma tina cel putin 30 zile. Problema e ca nu vrea sa-mi dea numar de inregistrare. Daca trimit recomandata cu conf. de primire stiu ca nu o primeste (are datorii si nu raspunde la nici o recomandata cu confirmare). Nici un coleg de-al meu nu e dispus sa mearga in instanta sa dea marturie (cred ca stiti de ce). Intrebarea mea: CE FAC? Pot merge la ITM sa-mi inregistrez acolo demisia sau cum? Multumesc

#72 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 02 August 2009 - 10:55 AM

Depunerea deminisei se poate dovedi si cu martori. Daca nu ne poti baza pe ajutorul altor angajati poti merge cu alti doi martori si sa depui demisia (sau sa incerci sa o depui), dar martorii sa nu-ti fie rude apropiate, tie sau sotiei. Cel mai bine e cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire avand grija ca adresa firmei sa fie corect scrisa, inclusiv codul postal (adresa sediului social nu a punctului de lucru). Pentru siguranta mai ia si adresa de pe Internet, de pe saitul ONRC sau MFP si listeaz-o pentru dovada in Justiei. De exemplu poti sa o iei de la adresa
http://www.mfinante.ro/contribuabili/link....agenti_nume.htm.
Desigur ca daca i se spune postasului ca nu o primeste normal ar fi ca acesta sa scrie pe ea "Refuz de primire" si nu "Destinatar negasit".
Dar daca esti asa un om de baza, negociaza o marire semnificativa de salariu ca sa ramai acolo.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#73 Liana15

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 19 October 2009 - 09:40 AM

Vi se pare normal ca in cazul in care iti depui din proprie initiativa demisia, decizia sa iti fie inmanata de un angajat al firmei respective si nu de managerul acesteia?

#74 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 19 October 2009 - 10:22 AM

da, daca decizia a fost facuta si e vizata de itm.
Si va rog ca pe viitor sa postati la rubrica corespunzatoare, nu unde nimeriti.

#75 Liana15

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 19 October 2009 - 01:03 PM

...multumesc pentru raspuns si ptr. mustrare

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 22 October 2009 - 03:12 PM

#76 andrei78

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 26 October 2009 - 10:39 AM

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru a-mi rezolva situatia la locul de munca.
Pe scurt va povestesc situatia neplacuta in care ma aflu.
Dupa 3 ani de activitate ca si director punct de lucru am avut numeroase succese si in momentul de fata treaba merge foarte bine.Nu am avut nici o abatere sau sanctiune.
Nu de mult am fost nevoit sa i-mi iau concediu de boala pentru ca o boala mai veche a recidivat (boala crohn) m-am internat in spital pentru investigatii si tratarea bolii. Cind m-am intors la servici am constata ca 4 colegi au demisionat si un alt coleg a fost numit in functia mea de director punt de lucru iar mie mi sa cerut sa demisionez.Nu mi sa justificat concret de ce ar trebui sa i-mi dau demisia .
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac , eu nu vreau sa i-mi dau demisia .
Va multumesc.

#77 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 26 October 2009 - 11:30 AM

Pai nu ti-o da, nimeni nu te poate obliga.
Daca vor iti pot desface contractul de munca, dar in cazul asta vor trebui sa-ti plateasca si un salariu compensatoriu in plus.
Dragos

#78 ikki

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 26 October 2009 - 12:00 PM

N-au cum sa te oblige sa-ti dai demisia, daca vor sa-ti desfaca CIM trebuie sa motiveze cu ,, litera de lege''.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 11 January 2010 - 09:04 AM

#79 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 26 October 2009 - 02:27 PM

Nu doar ca nu te pot obliga sa-ti dai demisia, nici nu prea pot sa te demita... Ca sa o faca, ar trebui ori sa faca reducere de personal, caz in care blocheaza postul pentru o buna perioada (6 luni, parca) si sa-ti plateasca salarii compensatorii cf contractului colectiv, ceea ce nu le convine, ori sa motiveze cumva demiterea, pentru abateri sau incompetenta, cu documente - sanctiuni anterioare, cercetari interne preliminare etc, care sunt greu de fabricat si atacabile in justitie, care justitie are tendinta sa cam dea castig de cauza angajatului.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#80 Ionuț Iosub

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 January 2010 - 12:55 PM

Nu vă pot demite cât timp sunteți în CM. Postul dvs poate fi ocupat numai temporar, urmând a vi se reda la întoarcerea la serviciu. În cazul restructurării postul respectiv este blocat 9 luni, conf. CCMUN 2007-2010.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL