Buna!
Dupa cate observ folosesti pentru inregistare ct 446 si ai 2 modalitati de inregistrare: primul caz - in acelasi NDS cele 3 note si in cazul 2 - ai NDS-uri separate pentru achizitie, taxa vamale si TVA in vama.
Pentru a aparea in jurnalul de cumparare cu TVA in CIEL o astfel de inregistrare trebuie sa ai o anumita configurare a conturilor folosite.
In primul rand trebuie sa ai configurat contul 446 ca si tert: Dosare / Configurare societate / Configurari diverse / radacini conturi terti. In lista de radacini conturi terti trebuie sa completezi (daca nu ai deja) ct 446 - credit, iar in inregistrare ar fi necesar sa folosesti optiuni de TVA la ct 371 (Baza revanzare 19%) si 4426 (TVA revanzare 19%).
Daca folosesti cazul 2 (cu NDS-uri separate) trebuie sa folosesti in coloana NDP urmatoarea formulare 'JRN si nr facturii' (obligatoriu dupa JRN ai spatiu). Si daca vei verifica in jurnalul de cumparare cu TVA vei observa ca apar pe linii separate valorile, pentru ca sunt inregistrate in NDS-uri separate, dar valorile apar pe coloanele corecte de baza respectiv TVA.
Am si eu astfel de situatii si am aflat acest lucru sunand la CIEL. :biggrin:
Sper ca am fost destul de explicita. Daca mai ai si alte intrebari cu privirea aplicatiei CIEL Contabilitate, poti sa le postezi pe forum. Daca stiu raspunsul te ajut cu cea mai mare placere.
Pa! Bafta.
Simina.B., la Oct 14 2008, 08:20 PM, a spus:
Iar in jurnalul de vanzare cu TVA nu imi preia clientii cu analitice de la 411, ci doar de la 4111. M-am uitat in configurare societate , valori implicite, insa aici am la clienti ct 411, ceea ce ar trebui sa-mi permita preluarea in acest jurnal, cred eu
Posibil ca imi scapa ceva.

Cu privire la preluarea in Jurnalul de vanzare cu TVA a ct 4111 si mai putin ct 411, este vorba de configurarea conturilor de terti.
In dosare / Configurare soc / Configurari diverse , la terti trebuie sa apara ct 411- Debit si nu ct 4111. :biggrin:
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 October 2008 - 06:14 PM