Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
CIEL - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

CIEL

163 replies to this topic

#61 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 14 October 2008 - 07:12 AM

Buna ziua!
Folosesc de foarte putin aplicatia Ciel Contabilitate si am nevoie de un mic ajutor de la un cunoscator al acestei aplicatii.

Am o taxare inversa intracomunitara si nu reusesc sa o duc in Jurnalul de Cumparare cu TVA la cumparari intracomunitare (imi apare la Baza si TVA 19% - Achizitii din tara) si nici in Jurnalul de vanzare de TVA.
Si inca ceva, in jurnalul de vanzare cu TVA nu mai apare coloana distincta pentru TVA-ul din taxare inversa?

Mai specific inca o data ca sunt nou anjagata la o societate care foloseste de foarte mult timp Ciel-ul si pe lestarile mai vechi (dupa cum am observat) taxarea inversa aparea pe ambele jurnale.

Va multumesc din suflet.

#62 riquiqui

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 244 Postari:
  • Interests:editare filme

Postat 14 October 2008 - 07:37 AM

Se lucreaza cu culegerea universala. Se alege ca document de lucru: JCU, la nds se scrie taxare inversa, la suma de baza (cheltuiala cu mat. prime, sau servicii) se alege optiunea tva: baza 19%, la 4426 se alege optiunea tva: tva 19%, si se mai introduce si al patrulea rand: 4427 (unde se scrie evident aceeasi suma de tva ca la 4426) dar fara sa ii mai dai vreo optiune la coloana de optiune tva. Numai ca pana de curand aparea bine in ambele jurnale, dar dupa o noua actualizare in jurnalul de vanzari apare numai baza, nu si tva-ul. Nu am avut timp inca sa dau un telefon la Ciel sa ii intreb ce este cu aceasta eroare. Eu pt. o luna cand am avut o cumparare cu taxare inversa am scris cu pixul negru in jurnalul de vanzare tva-ul.

#63 CarmenX

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 October 2008 - 12:02 PM

As vrea sa te completez doar.
Daca vrei sa iti apara in jurnalul de cumpararea cu TVA si numarul documnetului primar care a stat la baza inregistrarii, la NDP va trebuie sa treci "TXI si nr doc primar" - dupa TXI vei avea obligatoriu un spatiu, drept exemplu "TXI DVI1245".
Cat priveste Jurnalul de vanzare cu TVA a fost modificat cf M. Of. din 13 mai 2008 si daca vei consulta acest M. Of. vei avea surpriza sa vezi ca nu mai apare coloana cu TVA din Taxare Inversa.

In CIEL insa ai posibilitatea sa vizualizezi un jurnal de vanzare cu TVA in care sa apara si aceasta coloana de TVA - din taxare inversa, conditia este sa selectezi la varianta raport - 2007 si nu e nevoie se scrii cu pixul pe jurnalul listat. Cu siguranta tu listezi JVT - varianta 2008.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 October 2008 - 06:13 PM

#64 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 14 October 2008 - 07:20 PM

Va multumesc pentru ajutor, am reusit sa vizualizez taxarea inversa pe coloanele corecte in jurnalele cu TVA. :tongue:

Totusi, facand o verificare a jurnalelor de TVA din CIEL cu fisele de cont din Ciel Contabilitate, am observat ca nu imi sunt preluate in Jurnalul de cumparare cu TVA sumele din achizitii cu TVA in vama, inregistrarile 4426=446 si taxele vamale care intra in costul marfii 371=446 fiind inregistrate in NDS separat. Am incercat si introducerea acestor inregistrari in acelasi NDS cu nota de achizitie efectiva (371=401), dar tot nu imi apare in Jurnalul de cumparare.

Iar in jurnalul de vanzare cu TVA nu imi preia clientii cu analitice de la 411, ci doar de la 4111. M-am uitat in configurare societate , valori implicite, insa aici am la clienti ct 411, ceea ce ar trebui sa-mi permita preluarea in acest jurnal, cred eu :thumbup:

Posibil ca imi scapa ceva. :tongue:

#65 CarmenX

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 October 2008 - 11:03 AM

Buna!
Dupa cate observ folosesti pentru inregistare ct 446 si ai 2 modalitati de inregistrare: primul caz - in acelasi NDS cele 3 note si in cazul 2 - ai NDS-uri separate pentru achizitie, taxa vamale si TVA in vama.

Pentru a aparea in jurnalul de cumparare cu TVA in CIEL o astfel de inregistrare trebuie sa ai o anumita configurare a conturilor folosite.
In primul rand trebuie sa ai configurat contul 446 ca si tert: Dosare / Configurare societate / Configurari diverse / radacini conturi terti. In lista de radacini conturi terti trebuie sa completezi (daca nu ai deja) ct 446 - credit, iar in inregistrare ar fi necesar sa folosesti optiuni de TVA la ct 371 (Baza revanzare 19%) si 4426 (TVA revanzare 19%).

Daca folosesti cazul 2 (cu NDS-uri separate) trebuie sa folosesti in coloana NDP urmatoarea formulare 'JRN si nr facturii' (obligatoriu dupa JRN ai spatiu). Si daca vei verifica in jurnalul de cumparare cu TVA vei observa ca apar pe linii separate valorile, pentru ca sunt inregistrate in NDS-uri separate, dar valorile apar pe coloanele corecte de baza respectiv TVA.
Am si eu astfel de situatii si am aflat acest lucru sunand la CIEL. :biggrin:

Sper ca am fost destul de explicita. Daca mai ai si alte intrebari cu privirea aplicatiei CIEL Contabilitate, poti sa le postezi pe forum. Daca stiu raspunsul te ajut cu cea mai mare placere.
Pa! Bafta.

Vezi postareaSimina.B., la Oct 14 2008, 08:20 PM, a spus:

Iar in jurnalul de vanzare cu TVA nu imi preia clientii cu analitice de la 411, ci doar de la 4111. M-am uitat in configurare societate , valori implicite, insa aici am la clienti ct 411, ceea ce ar trebui sa-mi permita preluarea in acest jurnal, cred eu :thumbup:
Posibil ca imi scapa ceva. :tongue:
Cu privire la preluarea in Jurnalul de vanzare cu TVA a ct 4111 si mai putin ct 411, este vorba de configurarea conturilor de terti.
In dosare / Configurare soc / Configurari diverse , la terti trebuie sa apara ct 411- Debit si nu ct 4111. :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 October 2008 - 06:14 PM

#66 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 16 October 2008 - 06:17 PM

mivirnitza, pentru a posta un mesaj in forum folosesti butonul ADDREPLY situat in josul paginii, in dreapta. Tu ai apasat butonul Report care a trimis moderatorilor mesajul tau. Ti-am postat aici mesajul, dar te rog, mai multa atentie pe viitor.

Ati primit acest mesaj, deoarece utilizatorul mivirnitza a raportat un topic sau un mesaj avand titlul de mai jos:
------------------------------------------------
Titlul Mesajului Raportat: CIEL
Link Direct la Mesaj: http://www.conta.ro/...o...st&p=130150
Mesajul Raportului:
cum trec si eu reprezentantul firmei in ciel salarii...unde?
Madalina

#67 CarmenX

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 October 2008 - 01:41 PM

Vezi postareamadalinab, la Oct 16 2008, 07:17 PM, a spus:

[....]cum trec si eu reprezentantul firmei in ciel salarii...unde?

Buna!

Prin reprezentantul firmei presupun ca te referi la cel care semneaza pe stat si pe declaratii si in cazul asta trebuie sa intri la setari->variabile globale, alegi acolo tipul parametri declaratii si ai acolo 3 randuri pentru setarea semnaturilor.

Bafta!

#68 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 19 October 2008 - 11:23 AM

Stiti cumva, daca in programul de gestiune ciel, se poate lucra cu productie- retetar?? Am un laborator de cofetarie si am impresia ca le este foarte greu sa cumpere si sa opereze intr-un program gestiune materiale. As prefera sa inregistrez eu facturile in cie gestiune , dar daca nu completez retetele undeva in program , nu cred ca fac nimic...
M-ar ajuta foarte mult sfaturile voastre...

#69 CarmenX

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 20 October 2008 - 08:53 AM

Buna, din cate stiu eu, in programul de gestiune nu exista retetar, si nu poti decat sa descarci pe bonul de consum materia prima pentru prajituri, pozitie cu pozitie. Programul de gestiune comerciala e mai mult un program pentru societatile care se ocupa de comert si mai putin pentru cele care au ca obiect de activitate productia...Sper sa te descurci!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 October 2008 - 02:51 PM

#70 CORINA39

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 30 October 2008 - 11:48 AM

am nevoie de ajutor,firma la care lucrey au cumparat programul ciel,nu stiu cum sa incep la salarii de fapt am de introdus un concediu medical din luna august,septembrie si octombrie,,,am lucrat in alt program pina acuma!am nevoie urgent de ajutor!de unde sa incep?am tot butonat si nimic nu-mi iese a doua zi pierd.

#71 darla2203

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 30 October 2008 - 12:37 PM

buna,
daca imi trimiti la adresa de mail darla2203@yahoo.com problemele tale te pot ajuta, si eu folosesc ciel salarii
DARLA2203

#72 CarmenX

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 31 October 2008 - 06:08 PM

Vezi postareaCORINA39, la Oct 30 2008, 12:48 PM, a spus:

am nevoie de ajutor,firma la care lucrey au cumparat programul ciel,nu stiu cum sa incep la salarii de fapt am de introdus un concediu medical din luna august,septembrie si octombrie,,,am lucrat in alt program pina acuma!am nevoie urgent de ajutor!de unde sa incep?am tot butonat si nimic nu-mi iese a doua zi pierd.

Buna, corina!

In primul rand, in momentul in care iti creezi societatea ca sa incepi sa lucrezi in ciel salarii trebuie sa alegi acolo luna cu care vrei sa incepi. dupa ce creezi societatea si introduci angajatii (la Activitati->Actualizare fise angajati), ca sa introduci un concediu medical va trebui sa completezi istoricul pe ultimele 6 luni (in Utilitare->Editare baza calcul CM).
Daca concediul medical este in continuare si e prima luna pe care o lucrezi in ciel, atunci va trebui sa completezi tu media zilnica (preluand-o pe cea de la concediul initial).

Daca mai ai intrebari, suntem aici:).

#73 tisi07

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 17 December 2008 - 02:46 PM

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate.Lucrez de curand in programul Ciel si intampin o problema la inregistrarea facturii de tichete de masa .Aceasta nu imi apare in jurnalul de cumparari .
Asa inregistrez:
JCR: %=401.anal
5328.anal
628
442621
Multumesc anticipat

#74 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 17 December 2008 - 03:19 PM

Vezi postareatisi07, la Dec 17 2008, 02:46 PM, a spus:

Trebuie sa faci 2 inregistrari, deoarece una e cu TVA si alta fara, altfel nu apare in jurnalul de cumparari. Eu fac
JCR: 5328.anal=401.anal

JCR: %=401.anal
628
4426 :thumbup:

#75 darla2203

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 18 December 2008 - 08:45 AM

Buna! nu este nevoie sa faci 2 inregistrari.eu procedez asa:
% =401
5328 (cu valoarea aferenta, in grila de culegere universala, in partea dreapta sunt niste coloane cu scadenta, nr marca, marca, optiune tva, e aici daca dai un clic pe ea iti apare o icoana si selectezi "cumparari scutite de tva nevoi proprii"si atunci apare in jc acolo unde ar trebui sa apara)
628 (cu valoarea aferenta la fel la optiune tva selectez baza 19% nevoi proprii)
4426 (cu valoarea aferenta iar la optiune tva selectez tva 19% nevoi proprii).
Dupa ce ai inregistrat asa o sa vezi in ca in jc iti apare inregistrarea corecta!
o zi buna!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 18 December 2008 - 06:39 PM
citare mesaj anterior

DARLA2203

#76 cris69

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 20 January 2009 - 04:29 PM

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor.
Incerc sa introduc stocurile initiale la inceput de an( acum incepem sa lucram cu Ciel).
La marfuri, am produse de acelasi tip, care au preturi de vanzare diferite:
De exemplu, am 3 buc. de diskete, cu preturi de aprovizionare si de vanzare diferite.
Nu-mi da voie sa introduc alt preturi diferite de vanzare.

Multumesc.

#77 mihaela stancu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 26 January 2009 - 11:12 AM

Salut, m-am lovit si eu de o problema asemenatoare cand am inceput lucrul cu gestiunea.
In primul rand, daca ai pe stocul initial produse cu preturi diferite inseamna ca folosesti FIFO ca metoda de descarcare (asigura-te ca in dosare-configurare societate-parametrii societate ai selectat metoda asta inainte de a face orice iesire din stoc). Apoi, daca spui ca nu te lasa sa bagi mai multe preturi de vanzare pe documentul de stoc initial presupun ca e vorba de o magazire de tip endetail? Numai ca pe o magazie endetail, in general, nu prea poti sa introduci decat un singur pret de vanzare.
Ti-as recomanda sa introduci stocul initial pe o magazie de tip en-gross (ex: Magazie Centrala) unde poti sa bagi de oricate ori acelasi articol si la oricate preturi. Iti recomand sa mai suni si la asistenta tehnica la ei.
Un telefon acolo te poate scuti de multe probleme. pa pa!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 February 2009 - 07:10 PM
citare mesaj anterior

#78 anaarepere1985

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 13 February 2009 - 01:04 PM

Buna

imi puteti zice , va rog ce semnifica acel Jurnal de Redeschidere care apare la listare JURNAL CENTRALIZATOR LUNA/ JURNAL la ianuarie a anului?

E corect ca total RULAJ TOTAL de la 31.01.2009 sa nu coincida cu RULAJ PRECEDENT la 01.02.2009? Nu ar trebui sa preiau la 01.02.2009 RULAJUL TOTAL DE LA 31.01.2009? Mie CIEL-ul imi preia alta suma in 01.02.2009....

EX:

IANUARIE

SOLD INITIAL 01.01.2009 - 4 LEI
RULAJ IANUARIE - 6 LEI
TOTAL RULAJ 31.01.2009 - 10 LEI

FEBRUARIE

RULAJ PRECEDENT 01.02.2009 15 LEI (NU AR FII TREBUIT SA FIE 10 LEI??)

Acesti 15 lei am vazut ca provin din RULAJ IANUARIE ( 6 LEI) + 9 lei care vin de la JURNAL REDESCHIDERE.
Acum, cine ma lamureste si pe mine cu situatia respectiva?

Mii de multumiri pt cine ma lumineaza:)

#79 anaarepere1985

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 16 February 2009 - 12:58 PM

nu e niciun utilizator CIEL care sa stie, nimeni? :frusty:

#80 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 16 February 2009 - 01:12 PM

Nu poti sa suni la ei sa-ti spuna?
Jurnalul de redeschidere s-ar putea sa cuprinde nota de redeschidere. Oricum, la mine nu apare asa, verificand la 2008, ci imi apare jurnal de solduri initiale. Poate la 2009 apare sub denumirea redeschidere.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL