Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consultant fiscal - examen iunie 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

consultant fiscal - examen iunie 2007

530 replies to this topic

#61 marcelb

Membru junior

• Nou venit
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 11 June 2007 - 01:35 PM

Vezi postareacarmen29, la Jun 11 2007, 02:22 PM, a spus:

Intrebarea 217.
Cred ca raspunsul este Franta.

Locul prestarii:Art.133 (1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.

art. 133
(1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
c) locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri. Prin exceptie, in cazul in care serviciul de transport este prestat unui client care, pentru prestarea respectiva, furnizeaza un cod valabil de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului, se considera ca transportul are loc in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA. Prin transport intracomunitar de bunuri se intelege orice transport de bunuri ale carui:
1. loc de plecare si loc de sosire sunt situate in doua state membre diferite; sau
2. loc de plecare si loc de sosire sunt situate in acelasi stat membru, dar transportul este efectuat in legatura directa cu un transport intracomunitar de bunuri;
Cred ca raspunsul este Romania.

#62 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 11 June 2007 - 01:37 PM

DAca o societate romanesca executa lucrari de "urmarire lucrari constructii montaj" pentru un obiectiv aflat in Cehia, dar facturarea se face catre antreprenorul general cu sediul in Austria cum se face factura ?
Conform articolului art 133 (2) a) locul prestarii este acolo unde se afla imobilul, in cazul de fata Cehia.

dar ce ii trec la tipul TVA ?

#63 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 11 June 2007 - 05:41 PM

Nu am mai reusit sa fac rost de alte chestionare gen grila.
Poate cineva sa-mi indice un sit cu REGULAMENT VAMAL ACTUALIZAT, in cele gasite de mine sunt doar 4 tipuri de antrepozite fiscale:
Public A, B si D(gestionat de autorit. vamala.).
Privat C.
Multumesc.

#64 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 11 June 2007 - 07:45 PM

lauvoi asa am patit si eu tot cu variantele astea eram azi cand mi-au zis colegii de F :smile:
am cautat pe net dar la sev caut si aici si-ti scriu linkul

#65 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 11 June 2007 - 08:00 PM

http://www.euload.co...gis/legis.5.php
http://www.dsclex.ro...ri/reg_vam2.htm

hotararea 707 din 7 iunie 2006 daca o fi ultima nu sint sigura dar oricum e mai actuala s-au inmultit antrepozitele

#66 cristina paunescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 11 June 2007 - 08:51 PM

Vezi postarealauvoi, la Jun 11 2007, 05:41 PM, a spus:

Nu am mai reusit sa fac rost de alte chestionare gen grila.
Poate cineva sa-mi indice un sit cu REGULAMENT VAMAL ACTUALIZAT, in cele gasite de mine sunt doar 4 tipuri de antrepozite fiscale:
Public A, B si D(gestionat de autorit. vamala.).
Privat C.
Multumesc.

gasesti pe customs.ro

#67 marilena berheci

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 11 June 2007 - 09:17 PM

am citit raspunsul propus de ana-op pentru intrebarea 113 cu regimul fiscal al reevaluarilor de mijloace fixe
poti te rog sa-mi mentionezi reglementarea legala in sensul raspunsului dat?Multumesc mult

#68 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 11 June 2007 - 11:56 PM

Multumesc mult pt. Reg. Vamal.
Ce ma infurie mai mult este ca am luat a carte cu "Codul Vamal al Romaniei si Regulamentul de aplicare a Codului Vamal. Actualizate cu modificarile pana la 15 martie 2007."
Unde in Reg. Vamal se spune asa:

Art. 175. - (1) Antrepozitele vamale în care mãrfurile pot fi depozitate sub regimul de antrepozit vamal sunt urmãtoarele: a) antrepozitul public de tip A, în care depozitul si mãrfurile sunt sub rãspunderea detinãtorului depozitului;
b) antrepozitul public de tip B, în care depozitul si mãrfurile sunt sub responsabilitatea fiecãrui antrepozitar;
c) antrepozitul privat de tip C, în care detinãtorul depozitului este si antrepozitar al mãrfurilor;
d) antrepozitul public de tip D, care este cel gestionat de autoritatea vamalã.
(2) Într-un amplasament pot fi admise mai multe tipuri de antrepozit vamal, cu conditia ca fiecare tip sã fie amplasat în încãperi sau incinte separate.

Acuma treb. sa citesc iar si sa uit ce am citet prima data.

Multumesc mult. BAFTA TUTUROR!

#69 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 12 June 2007 - 07:09 AM

http://www.bursatransport.ro/main/legislat...-_Aplicare.html

textul integral
o zi buna tuturor

n-ati auzit nimic de vreo ora la care incepe examenu au zis la tel ca poate o sa publice undeva pe miercuri, a trebuit sa-mi fac rezervare la doua trenuri......poate e careva mai in tema

#70 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 12 June 2007 - 09:21 AM

Stie cineva raspunsul corect la 451 ? In ce conditii inceteaza calitatea de prepus?

Aceasta postare a fost editata de Jojo: 12 June 2007 - 09:21 AM

#71 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 12 June 2007 - 09:23 AM

cand se revoca mandatul dat, e un raspuns cu siguranta, dar nu sint sigura ca este si complet

#72 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 12 June 2007 - 09:30 AM

DIN CODUL COMERCIAL CITIRE
SECȚIUNEA II

Despre prepuși și reprezentanți

ART. 392
Prepus este acela care este însărcinat cu comerțul patronului sau, fie în locul unde acesta îl exercita, fie în alt loc.
ART. 393
Patronul răspunde de faptele prepusului și de obligațiunile contractate de el, în limitele însărcinării ce i-a dat.
Dacă sunt mai mulți patroni, fiecare din ei este solidar responsabil.
Dacă patronul este o societate comercială, responsabilitatea societarilor se regulează după natura societății.
ART. 394
Mandatul dat prepusului poate fi expres sau tacit.
Mandatul expres trebuie sa fie depus la tribunalul a cărui jurisdicțiune prepusul are a îndeplini însărcinarea, spre a fi transcris în registrul destinat pentru aceasta și afipt conform dispozițiunilor art. 10.
Un extract al mandatului va fi publicat, prin îngrijirea grefierului, în foaia anunțurilor judiciare a localității. Pana la îndeplinirea formalităților de mai sus, se aplica dispozițiunile articolului următor.
ART. 395
Fata cu cei de al treilea, mandatul tacit al prepusului se socotește general, și cuprinde toate actele necesare exercițiului comerțului pentru care este dat.
Patronul nu poate opune celor de al treilea vreo restricțiune a mandatului tacit, dacă nu probează ca ei o cunoșteau în momentul contractării obligațiunii.
ART. 396
Prepusul este totdeauna dator a trata în numele patronului și sa arate în subsemnatura sa, pe lîngă numele și prenumele sau propriu, numele și prenumele sau firma patronului, cu mențiunea "prin procura", sau alta asemenea.
În lipsa unei asemenea declarațiuni, prepusul se obliga personal; cei de al treilea însă pot exercita și contra patronului acțiunile ce deriva din actele prepusului, privitoare la exercițiul comerțului cu care acesta a fost însărcinat.
ART. 397
Prepusul nu poate, fără învoirea expresă a patronului, a face operațiuni, nici a lua parte, în socoteala sa proprie sau a altuia, la alte negoturi de natura aceluia cu care este însărcinat.
În caz contrariu, prepusul este responsabil de daune interese, și patronul are încă dreptul de a retine pentru sine foloasele ce ar rezulta din aceste operațiuni.
ART. 398
Prepusul e responsabil solidar cu patronul de observarea dispozițiunilor cuprinse în titlurile III și IV ale acestei cărți, în ce privește comerțul cu care este însărcinat.
ART. 399
Revocarea mandatului expres trebuie sa fie facuta în aceleași forme cu care el a fost dat.
ART. 400
Prepusul poate intenta orice acțiune și a fi chemat în judecata în locul patronului pentru obligațiunile contractate de dinsul, în exercițiul comerțului cu care a fost însărcinat.
ART. 401
Dispozițiunile acestei secțiuni se aplica reprezentanților caselor comerciale sau ai societăților străine, care de obicei tratează sau încheie în țara, în numele și pe socoteala acestora, afacerile comerciale cu care au fost însărcinați.

Revocarea mandatului expres trebuie sa fie facuta în aceleași forme cu care el a fost dat.

OARE ASTA O FI RASPUNSUL?

#73 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 12 June 2007 - 09:40 AM

Vezi postareaana-op, la Jun 12 2007, 08:09 AM, a spus:

http://www.bursatransport.ro/main/legislat...-_Aplicare.html

textul integral
o zi buna tuturor

n-ati auzit nimic de vreo ora la care incepe examenu au zis la tel ca poate o sa publice undeva pe miercuri, a trebuit sa-mi fac rezervare la doua trenuri......poate e careva mai in tema

PANA ACUM A INCEPUT LA ORA 10.PROBABIL CA ASTA VA FI ORA

#74 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 12 June 2007 - 09:45 AM

a inceput in sesiunea din martie la ora 13 . vom vedea acum la ce ora va incepe ,

#75 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 12 June 2007 - 10:15 AM

A MAI APARUT UN ORDIN 179/14.05.2007
REF.LA CORECTAREA ERORILOR DIN DECONTURILE DE TVA
se pot corecta din initiativa organului fiscal sau la cerere pt:
-erori de transcriere
-inregistrarea in decont a diferentelor constatate in urma controlului
-erori din incrierea in decont a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara

exista un alt ordin care mentioneaza ca ref.la deconturile de tva corectarea se poate face in 5 ani...

#76 max1998

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 12 June 2007 - 12:43 PM

a aparut un ghid delimitativ pentru consultantul fiscal care, in partea a IIIa, contine -modele de chestionate pentru atestare.:smile:

#77 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 12 June 2007 - 05:19 PM

s-au afisat listele

#78 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 12 June 2007 - 05:25 PM

sint inscrisi 3110

#79 alexfsc

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 June 2007 - 05:31 PM

Suntem 3.000... Cati luam??? :biggrin:

#80 lauvoi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 12 June 2007 - 05:32 PM

Multumesc mult pentru Regulamentul la Codul Vamal.
Se spune ca s-au publicat listele.
La mine pe sit-ul M.F. nu apare nimic nou. Mai incerc.
Bafta!

Similar Topics Collapse

58 useri citesc topicul

0 membri, 58 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL