Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
OU 47/2007 - CASA DE MARCAT - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

OU 47/2007 - CASA DE MARCAT

180 replies to this topic

#81 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 09 October 2007 - 05:27 PM

Vezi postareagabri_elle, la Oct 9 2007, 12:45 PM, a spus:

Va rog lamuriti-ma si pe mine...acest caiet pentru inregistrarea banilor angajatilor...este completat doar de casier, sau si de administrator, sau alte persoane din firma?

Daca stie cineva, va rog spuneti-mi si mie. Multumesc

Din cate am citit eu si daca am inteles bine si administratorul daca este in magazin tb sa-si declare banii.

#82 GeForce

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 137 Postari:

Postat 09 October 2007 - 11:17 PM

Cu registru special de declarat banii personali e de coma... Dar daca sunt obligati toti angajatii, inclusiv administratorul societatii sa isi declare banii personali, am ajuns mai rau ca pe vremea comunistilor :smile: Ce interes ar avea un administrator sa isi declare banii personali, daca nu el este cel care incaseaza c-val. bunurilor livrate? Sau soferul societatii care vine dimineata la servici, pleaca cu masina si nu are legatura cu magazinul? Sau poate si contabilul trebuie sa declare sumele de bani, daca se afla in unitate in momentul in care vine controlul :sad:

#83 daniela_fercalo

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 10 October 2007 - 09:40 AM

Ma intereseaza daca pentru vanzarea de componente IT clientilor persone fizice e destul sa dau bon fiscal pe care apare denumirea produselor, cantitatea si pretul sau trebuie sa dau si factura?

#84 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 10 October 2007 - 10:27 AM

Vezi postareadaniela_fercalo, la Oct 10 2007, 09:40 AM, a spus:

Ma intereseaza daca pentru vanzarea de componente IT clientilor persone fizice e destul sa dau bon fiscal pe care apare denumirea produselor, cantitatea si pretul sau trebuie sa dau si factura?
Am impresia ca pentru cele la care se acorda garantie mai mare decat o luna de zile trebuie si factura si certificat de garantie. Nu sunt sigur de asta. Pentru cele fara garantie nu e nevoie de factura.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#85 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 10 October 2007 - 10:34 AM

Vezi postareaSalsa, la Oct 9 2007, 11:17 PM, a spus:

Ce interes ar avea un administrator sa isi declare banii personali, daca nu el este cel care incaseaza c-val. bunurilor livrate? Sau soferul societatii care vine dimineata la servici, pleaca cu masina si nu are legatura cu magazinul? Sau poate si contabilul trebuie sa declare sumele de bani, daca se afla in unitate in momentul in care vine controlul
Toti angajatii sau administratorul care stau sau intra in magazin trebuie sa declare banii deoarece casierul poate da banii incasati fara emiterea bonului fiscal administratorului sau soferului etc. In magazin trebuie sa stea doar vanzatorii si nimeni altcineva. Contabilul nu are ce cauta acolo decat cand se face inventar. Daca nu are birou separat, va declara si el banii. Scopul legii este de a gasi banii incasati fara a face bon fiscal, iar eu cred ca in 70% din magazine se practica aceasta. Nu prea vad cum o sa-i perchezitioneze fara mandat. Se putea face verificarea mai simplu stand la iesirea din magazin, cerand clientilor bonul si comparandu-l cu produsele cumparate.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#86 ionut2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 10 October 2007 - 08:39 PM

Vezi postareaSalsa, la Oct 10 2007, 12:17 AM, a spus:

Cu registru special de declarat banii personali e de coma... Dar daca sunt obligati toti angajatii, inclusiv administratorul societatii sa isi declare banii personali, am ajuns mai rau ca pe vremea comunistilor :smile: Ce interes ar avea un administrator sa isi declare banii personali, daca nu el este cel care incaseaza c-val. bunurilor livrate? Sau soferul societatii care vine dimineata la servici, pleaca cu masina si nu are legatura cu magazinul? Sau poate si contabilul trebuie sa declare sumele de bani, daca se afla in unitate in momentul in care vine controlul :sad:
Nici un organ de control nu are dreptul sa va faca perchezitie corporala ca sa afle cati bani aveti in buzunar(decat cu hartie de la alte institutii ) Pe organul de control nu il intereseaza decat banii din sertarul casei de marcat .Daca suma din sertar este egala cu suma din raportul X + suma trecuta in caietul cu bani personali inseamna ca ati scapat de amenda de min. 8000 lei.DACA suma DIN SERTAR ,gasita in plus nu este egala cu cea inscrisa in caietul cu banii personali,felicitari ,ati facut rost de o amenda

#87 ionut2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 10 October 2007 - 08:46 PM

la vanzare sta cine apuca in magazinele de cartier,nu sunt supermarketuri peste tot cu sefi de magazin ,contabili si alte natii.organul intra in magazin face casa(ADICA NUMARA BANII DIN INCASARI +BANII PERSONALI) cere raportul X si caietul de bani personali si atat.Face socotelile.Nu are dreptul sa imi ceara mie sa-mi intorc buzunarele pe dos .Banii mei personali sunt declaarati in caiet

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 15 October 2007 - 02:23 PM

#88 cyclyman

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 10 October 2007 - 11:41 PM

Ionut, daca am un minimarket cu 10 angajati pe tura, dupa ce ca-i pun ca-si declare banii care ii au la ei nu cred ca trebuie sa-i si depuna in sertarul casei de marcat. (sunt banii lor personali) :))Oricum, au facut o varza mai mare numita legislatie, ca doar suntem in Ro.Acel caiet/registru este egal cu zero fara mandat :)) Fara mandat nu ma pot cauta in buzunare. :))Acel caiet/registru este egal cu zero fara mandat :)) Fara mandat nu ma pot cauta in buzunare. :))

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 15 October 2007 - 02:22 PM

#89 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:

Postat 11 October 2007 - 12:26 AM

Unde ati citit ca banii personali se introduc in casa de marcat? Nici nu am visat asa ceva. Cum sa amesteci banii firmei cu cei personali? Cei personali raman in buzunarele lor, dar la un control (cu mandat de perchezitie) trebuie sa coincida cu ce s-a declarat. Sau se decide sa fie pusi undeva la loc sigur pana la sfarsitul programului, dar nu se amesteca cu banii firmei.

#90 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 11 October 2007 - 08:48 AM

Vezi postareanopris, la Oct 10 2007, 11:34 AM, a spus:

Contabilul nu are ce cauta acolo decat cand se face inventar. Daca nu are birou separat, va declara si el banii.

spune-mi te rog , unde scrie ca contabilul daca are birou separat, nu trebuie sa-si declare banii !!!

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 15 October 2007 - 02:26 PM

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#91 raluca gavril

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 12 October 2007 - 03:29 PM

Vezi postareanopris, la Oct 10 2007, 10:26 PM, a spus:

Unde ati citit ca banii personali se introduc in casa de marcat? Nici nu am visat asa ceva. Cum sa amesteci banii firmei cu cei personali? Cei personali raman in buzunarele lor, dar la un control (cu mandat de perchezitie) trebuie sa coincida cu ce s-a declarat. Sau se decide sa fie pusi undeva la loc sigur pana la sfarsitul programului, dar nu se amesteca cu banii firmei.
A intocmit cineva acest registru pana acum? As vrea sa stiu si eu cum trebuie facut. Am inteles ca nu este tipizat.

#92 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 12 October 2007 - 06:38 PM

eu l-am facut cu urmatoarele rubrici: data, nume si prenume, bani detinuti, incasari, plati, explicatii, semnatura !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#93 iuliapuf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, drept comercial, internet

Postat 12 October 2007 - 07:26 PM

Eu lucrez la o companie care are 120 de magazine.
Asa ca am confectionat 120 de registre , numerotate si stampilate.
Cu rubricile:data, nume si prenume, suma detinuta (incasari si plati nu)
Noi aveam si pana acum acest 'caiet de bani', folosit conform legii 22, numai ca acum l-au legiferat. Nu inteleg cum o sa foloseasca acest caiet la un eventual control. daca in pauza merge vanzatorul si isi cumpara o inghetata, trebuie sa scrie cati bani i-au ramas?
Pe noi ne cauta in buzunare si ei iau spagi de mii de euro.
Mie nu-mi vine sa cred catre ce ne indreptam.

Cat e amenda pt lipsa registrului?
Iulia Florea

#94 ioana.d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 175 Postari:

Postat 12 October 2007 - 09:21 PM

am si eu o nelamurire:
ma uit pe www.cdep.ro si citesc la art 1 alin.1 al O 28/99 urmatoarele:
"Art. 1. - (1) Agenții economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii direct către populație, pentru care nu este obligatorie emiterea de facturi, sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale."

ma uit apoi in fisa actului si vad ce articole au suferit modificari. art.1alin.(1) sufera modificari prin L64/2002 si anume:
"Art. 1. - (1) Agenții economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii direct către populație, pentru care nu este obligatorie emiterea de facturi fiscale, sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale."

in ordonanta 28/99 actualizata pana la 3.09.07 pe care am descarcat-o de pe acest forum apare:
"Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale".
Prin ce act normativ a fost modificat acest articol de s-a ajuns la aceasta ultima varianta?

Pentru ca tinand cont de cea de a doua varianta pe care am expus-o aici si unde se mentioneaza "pentru care nu este obligatorie emiterea de facturi fiscale" eu inteleg ca daca emiti factura (chiar daca nu esti obligat) nu trebuie sa ai neaparat casa de marcat.

Si inca o intrebare: daca nu ai casa de macat, ma trebuie sa tii registrul cu banii personali?

#95 cojo_ctin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 12 October 2007 - 09:38 PM

Vezi postareanopris, la Sep 21 2007, 03:17 PM, a spus:

Vezi postareaMIRELA-bc, la Sep 21 2007, 03:50 PM, a spus:

Sa inteleg ca trebuie sa solicitam modificarea casei sa permita introducerea numerarului la inceputul fiecarei zile ?Eu tot nu am gasit ordonanta 47/2007. E postata si nu o gasesc eu?
E postata pe un alt topic cu aceeasi tema, numit parca simplu "OG 47/2007"
Daca casa de marcat nu permite acum introducerea de bani initiali, incearca sa rezolvi cu furnizorul casei de marcat.

Orice casa de marcat are o functie numita "incasare". Sumele introduse cu aceasta suma nu vor fi contabilizate va fiind "vanzari" dar se vor regasi in raportul de casa atat in "numerar" cat si in "incasari". Mai mult pot fi "incasate" si sumele primite ca si cv a unei facturi. In plus se pot introduce in casa de marcat si platile in numerar cu functia "plati". Cu alte cuvinte pe casa de marcat se poate tine o "imagine" a registrului de casa.

Eu am tinut in felul acesta evidentele zilnice(dimineata "incasam" soldul zilei precedente si apoi toate operatiile de vanzari, plati si incasari in numerar pt facturi) in ultimii 4 ani. Am iesit zilnic cu raportul de casa zilnic la "linie" cu registrul de casa. La controlul ANAF din luna iunie, niste "ingusti la minte" au avut nevoie de demonstratie la tabla cu creta ca sa inteleaga raportul de casa si sa nu constate gaura in gestiune. Dar tot am "luat-o". Considerand ca predarea raportului este inutila, desi aveam rapoartele lunare atasate la dosarul lunar(am nevoie de el ca sa stiu cifra de afaceri a lunii si repartizarea sumele pe cote tva 9 si 19 %), nefiind predate la AFP, am luat o amenda de 2000 lei. La 2 luni dupa incident ma intreb "De ce draq nu le-a dat Dumnezei mintea de pe urma mai inainte?"
PS si vanzarile cu POS-ul le trec prin casa cu functia"card"(pt a avea clar cifra de vanzari si defalcarea ei pe cote de tva). incercati si o sa vedeti ca merge.

#96 ionut2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 13 October 2007 - 06:48 PM

Vezi postareaiuliapuf, la Oct 12 2007, 08:26 PM, a spus:

Cat e amenda pt lipsa registrului?
amenda e de la 8000 la 40000 parca

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 15 October 2007 - 02:27 PM

#97 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 13 October 2007 - 07:09 PM

am incasat 100 lei de la X care avea o datorie la mine- completez la explicatii banii in plus :smile:
am platit o pizza si un suc - completez la explicatii banii in minus !!! :sad:

#98 dananicoletamoldovan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 October 2007 - 05:04 PM

Doamne, ce mai iubesc eu finantistii acestei minunate tari! Pai bine, fratilor, ILICITUL de pe vremea raposatului era fix pix! Militia era la baie! Acum vin comisarii garzii financiare sa ne bage mana la chiloti sa vada daca nu avem si acolo bani ascunsi. Si cat de mandra eram ca am luat examenul de acces la expert contabil! Acum mi-a trecut. Pai ce sa le spun eu administratorilor? Ca in loc de vanzator trebuie sa tina la punctul de lucru un contabil? Ca registru de casa trebuie, NIR trebuie, monetare trebuie, raport de gestiune zilnica trebuie, acest minunat registru de bani trebuie, si mai trebuie sa-ti mai si desfasori activitatea. Cand???? Daca ai o multime de hartoage de facut? Pai nu ajungeti la vorba mea? Ca pe langa fiecare vanzator trebuie si un contabil? Astia nu sunt sanatosi la cap! Adica un vanzator trece la inceputul zilei o suma. Apoi scrie mersul acelei sume, care inseamna bani personali, in caiet. De exemplu, taxa WC 0.5 ron, doi mici 2 ron, iar taxa WC 0.5 ron, o cafea 1 ron.....vecinul de taraba Vasile(cu semnatura vecinului Vasile dupa explicatie, nu?) mi-a inapoiat datoria de 50 ron, etc.? Si daca vanzatorul s-a deranjat la burta de la mici, ca nu erau proaspeti? Scrie 0.5 ron taxa WC, merge la buda, iar scrie, iar merge la buda? Sa fiu al naibii, eu in locul vanzatorilor as scrie in acel magnific registru numai chestii din astea. Dar stau si ma intreb: pentru a cauta in buzunarul vanzatorului, nu ar trebui sa existe un mandat de perchezitie? Ca e totusi o perchezitie corporala. I se violeaza omului intimitatea, nu? As fi curioasa sa aflu parerea unui avocat!!!!!!!!!!!!!!!

#99 ener

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 16 October 2007 - 08:55 AM

pai eu nu mai inteleg nimic, aceasta ordonanta a intrat in viguare sau va intra in viguare dupa aparitia normelor metodologice??
daca execut o reparatie la domiciliul clientului care necesita si piese de schimb cu acestea ce fac, le pot pune pe factura si incasa cu chitanta sau trebuie bon?

#100 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 October 2007 - 09:51 AM

dragilor,

va reamintesc ca este obligatorie fol. functiei de cautare inainte de a posta, astfel evitam incarcarea inutila a forumului prin repetarea intrebarilor.

mrimoair, tu primesti un AVERTISMENT PUBLIC (primul nivel de sanctiune) pt. postarea a 3 intrebari identice ce aveau deja raspuns pe forum, 2 ti le-am sters si unul ti l-am mutat aici. te rog mult sa fii mai atent(a) cum si ce postezi, regulamentul trebuie respectat de fiecare user, altfel iti vei face rost si de alte sanctiuni + vei ramane fara mesaje si asta nu e de dorit.

numai bine.

Similar Topics Collapse

57 useri citesc topicul

0 membri, 57 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL