Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INCADRARE MIJLOC FIX - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

INCADRARE MIJLOC FIX

253 replies to this topic

#81 vgiani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 03 March 2008 - 12:18 PM

buna
am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta:am cumparat un utilaj de facut stampile;in ce clasa de mijloace fixe as putea sa-l bag;mi-a zis cineva 2131,dar nu are cum ;
please help
merci :tongue:

#82 CorinaCristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 03 March 2008 - 01:46 PM

Vezi postareavgiani, la Mar 3 2008, 12:18 PM, a spus:

buna
am si eu o rugaminte cine ma poate ajuta:am cumparat un utilaj de facut stampile;in ce clasa de mijloace fixe as putea sa-l bag;mi-a zis cineva 2131,dar nu are cum ;
please help
In primul rand, ce valoare are utilajul. In functie de valoare se incadreaza in mijloace fixe sau obiecte de inventar.

#83 vgiani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 03 March 2008 - 01:58 PM

Vezi postareaCorinaCristina, la Mar 3 2008, 01:46 PM, a spus:

buna
please help
In primul rand, ce valoare are utilajul. In functie de valoare se incadreaza in mijloace fixe sau obiecte de inventar.
are peste 1800mil+tva

#84 CorinaCristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 03 March 2008 - 02:06 PM

Pai atunci clar e mijloc fix, si fiind utilaj citeste cu atentia denumirea contului. 2131 Masini si utilaje. Daca nu crezi ca se incadreaza acolo, citeste clasa toata clasa 213 de mijloace fixe. Eu consider ca in 2131 te incadrezi. Daca cineva are alta parere... asteptam :)

#85 vgiani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 03 March 2008 - 02:09 PM

Vezi postareaCorinaCristina, la Mar 3 2008, 02:06 PM, a spus:

Pai atunci clar e mijloc fix, si fiind utilaj citeste cu atentia denumirea contului. 2131 Masini si utilaje. Daca nu crezi ca se incadreaza acolo, citeste clasa toata clasa 213 de mijloace fixe. Eu consider ca in 2131 te incadrezi. Daca cineva are alta parere... asteptam :)
k
sa incerc
merci

#86 c@rmen19

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 04 March 2008 - 11:45 AM

Rog frumos, pe cel care stie sa-mi spuna, la ce clasa se incadreaza o prelata pentru un camion, ca mijloc fix.

Multe multumiri !!!!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 04 September 2008 - 02:28 PM

#87 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 04 March 2008 - 12:32 PM

Chiar sa coste o prelata pentru un camion peste 1800 lei? Daca nu, nu e mijloc fix. Mi se pare un pret cam mare.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#88 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 04 March 2008 - 06:57 PM

Nu-i mai bine sa mariti valoarea camionului cu cat face prelata? Eu asa cred.

#89 Sorina T.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 07 March 2008 - 09:04 AM

Va rog daca are cineva actul cu durata normala de utilizare a mijloacelor fixe si cu incadrarea lor de grupe.

#90 mari.a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 07 March 2008 - 10:18 PM

Este vorba despre Catalogul din 30 noiembrie 2004 privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, il am doar listat, nu si in varianta electronica. Daca te pot ajuta cu o informatie din paginile lui...o fac cu placere.
Every thing happens for a reason.

#91 mari.a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 07 March 2008 - 11:18 PM

Vezi postareanopris, la Mar 4 2008, 12:32 PM, a spus:

Chiar sa coste o prelata pentru un camion peste 1800 lei? Daca nu, nu e mijloc fix. Mi se pare un pret cam mare.

Am un caz asemanator : Dupa un an de la cumpararea unui camion, am cumparat pentru el o cabina suplimentara de dormit in val de 2500 ron.
Cum e mai bine sa fac?
Sa o consider mijloc fix, am aceeasi problema cu incadrarea in catalog...... Daca adaug valoarea cabinei la camion, o adaug la val neta contabila si calculez amortizare la perioada de utilizare ramasa, sau in momentul cumpararii adaug la val initiala a camionului si incepand cu luna urmatoare cumpararii cabinei, recalculez amortizarea?
Totusi...cabina nu imbunatateste modul de functionare a camionului... :tongue:

#92 mari.a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 07 March 2008 - 11:21 PM

buna
please help

Si eu inregistrez tot pe 2131.

#93 giucontex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 08 March 2008 - 05:58 PM

Vezi postareaSorina T., la Mar 7 2008, 09:04 AM, a spus:

Va rog daca are cineva actul cu durata normala de utilizare a mijloacelor fixe si cu incadrarea lor de grupe.
hotararea 2139/30,11,2004, aparuta in monitorul oficial 46/13,01,2005 :tongue:

#94 mihaci

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 493 Postari:

Postat 22 March 2008 - 12:30 PM

O sc a achizitionat un laptop cu valoare de mijloc fix, in ce cont de mijloace fixe inregistrez computerul? 214 birotica ?

#95 MARYSA ST

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 22 March 2008 - 12:59 PM

Am fost tentata sa spun:da! Cont 214:Mobilier, aparatura birotica, echipamente de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale. Apoi, m-am uitat in HG 2139/2004 si am cautat grupa: 2.2.Aparate si instalatii de masurare. ....subgrupa este 2.2.9.Calculatoare electronice si echipamente periferice, durata funct.2-4 ani. Cred ca mai corect este sa o incadrezi la contul 2132 Aparate si instalatii de masura,....

#96 Bajinaru Ramona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 25 March 2008 - 03:10 PM

Buna ziua!
Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are valoare fara TVA 1699 + 302.81TVA = 2021.81. Fiind neplatitoare de TVA unde credeti ca e corect sa incadrez acea betoniera? Ca obiect de inventar si sa trec intreaga valoare de 2021,81 pe 603 sau ca mijloc fix si sa-i calcule amortizare lunara? Va multumesc !

#97 andreea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 580 Postari:
  • Interests:Literatura, muzica, computere, masini....toate in egala masura.

Postat 25 March 2008 - 04:20 PM

eu zic ca mijloc fix. intr-adevar legea spune ca mijl fixe tb sa aiba valoare de min 1800 lei, dar spune si ca durata normala de utilizare tb sa fie de min 1 an. si nu cred ca la vara aruncati betoniera pt ca i-a crapat un arc.

#98 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 25 March 2008 - 06:33 PM

Vezi postareaBajinaru Ramona, la Mar 25 2008, 05:10 PM, a spus:

Buna ziua!
Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are valoare fara TVA 1699 + 302.81TVA = 2021.81. Fiind neplatitoare de TVA unde credeti ca e corect sa incadrez acea betoniera? Ca obiect de inventar si sa trec intreaga valoare de 2021,81 pe 603 sau ca mijloc fix si sa-i calcule amortizare lunara? Va multumesc !

Pentru neplatitori de TVA valoarea achizitiei este valoarea totala a facturii, deci in situatia ta 2021,81 lei. In aceasta situatie e vorba de un mijloc fix caruia ii calculezi amortizare. Altfle cum ai inregistra factura de achizitie?

#99 Bajinaru Ramona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 26 March 2008 - 02:47 PM

Va multumesc frumos!

#100 bumbi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 27 March 2008 - 02:40 PM

Am achizitionat un mijlox fix dar conducerea a hotarat sa nu fie pus inca in functiune si nici in viitor nu se stie cand va fi pus in functiune. In ce cont sa inregistrez acest mijloc fix?
Multumesc

Similar Topics Collapse

40 useri citesc topicul

0 membri, 40 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL