Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratii nedepuse la termen - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

declaratii nedepuse la termen

200 replies to this topic

#141 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 04 September 2009 - 01:37 PM

Vezi postareamirelan, la Aug 25 2009, 01:03 PM, a spus:

Ai uitat sa treci o obligatie in declaratie este egal cu: nu ai declarat. Asa se considera... nu mai e ca inainte... Dar daca e prima oara se da avertisment pt. buna purtare in trecut. :)

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 04 September 2009 - 03:47 PM

#142 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 25 September 2009 - 11:42 AM

Astazi am depus la Sectorul 5 o Rectificativa la declaratia 394 (facturi din primul semestrul 2009).

Functionarea mi-a zis ca nu-mi da amenda pentru ca sunt inca in termenul de depunere rectificative : maxim 3 luni de la ... nu stiu ce .

Exista vreo reglemntare in acest sens ?

#143 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 30 September 2009 - 10:25 AM

am si eu urmatoarea problema: la sf anului 2008 am depus actele pentru a constitui o noua societate, CUI-ul a fost emis in 20.12.08 dar a fost eliberat de la Reg. Com in 07.01.2009.

in ianuarie am fost la finante sa depun declaratia 100, 010 si nu au vrut sa ia niciuna pe motiv ca sunt inregistrata la ei cu data de 07.01.09, data la care a fost eliberat CUI-ul, deci mi-au zis ca nu trebe nici bilant ca nu puteam sa am activitate atata timp cat n-am CUI-ul..

problema e ca ieri am primit notificare, cum ca nu am depus situatiile financiare pt 2008... in momentul de fata nu am cum sa dovedesc ca ei mi-au zis ca nu trebuie depuse nici declaratiile, nici bilantul, ca bineinteles ca nu am primit nimic in scris.... :lostit (13):

ce parere aveti ca va trebui sa fac? oare trebuie bilant sau declaratie ca nu am avut activitate si cat este amenda in ambele cazuri?

#144 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 30 September 2009 - 12:43 PM

Va duceti cu certif de inregistr a firmei si cu legea societatilor comerciale si aratati ca certificatul s-a eliberat in Ianuarie, iar o firma nu poate functiona (este interzis) inainte de data eliberarii certificatului. Deci nu trebuie declarat nimic atat timp cat firma nu era in functiune. (este in functiune de la data eliberarii cerificatului) data care este si stampilata pe certificat la data eliberarii.

#145 kissily

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 30 September 2009 - 01:43 PM

asa ma gandeam si eu...dar vreau sa merg pregatita la finante pentru ca nici ei nu sunt destul de informati...

puteti sa-mi spuneti va rog la ce articol specifica in Legea Soc Com, ca o firma este activa din momentul eliberarii CUI-ului? am cautat si nu am gasit sa specifice acest lucru....

multumesc frumos!!!! :lostit (13):

#146 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 01 October 2009 - 06:33 PM

Vezi postareakissily, la Sep 30 2009, 02:43 PM, a spus:

puteti sa-mi spuneti va rog la ce articol specifica in Legea Soc Com, ca o firma este activa din momentul eliberarii CUI-ului? am cautat si nu am gasit sa specifice acest lucru....
Conform Lg. 31/1990 privind societatile comerciale:
Art. 41. - (1) Societatea comerciala este persoana juridica de la data inmatricularii in registrul comertului.

#147 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 08 October 2009 - 08:35 PM

Vezi postareadannad001, la Sep 25 2009, 12:42 PM, a spus:

Astazi am depus la Sectorul 5 o Rectificativa la declaratia 394 (facturi din primul semestrul 2009).
Functionarea mi-a zis ca nu-mi da amenda pentru ca sunt inca in termenul de depunere rectificative : maxim 3 luni de la ... nu stiu ce . Exista vreo reglemntare in acest sens ?
In cazul in care organul fiscal a trimis o Notificare pentru corectarea Declaratiei 394 (termen limita de trimitere a notificarii-pana pe data de 15 a lunii urmatoare termenului legal de depunere a declaratiei) corectarea se face prin depunerea unei noi declaratii corect completate, pana cel tarziu la data de 25 a celei de-a doua luni dupa termenul legal de depunere a declaratiei informative pe care o corecteaza- conform Ordinului 702/2007 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA

#148 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 09 October 2009 - 08:56 PM

unde scrie Lexiroxi?
Azi am depus 394 semestraiala (rectificativa) si mi s-a spus ca amenda e prevazuta de OG 36 din mai 2009, si ca aveam termen pana la 15.06 pentru corectii, dupa aceea e cu amenda ca la 390. Eu m-am uitat pe legi si nu gasesc, in titlul VI se refera doar la decl recapitulative 390.

#149 andreeanicolau

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 12 October 2009 - 09:43 AM

Buna ziua,
Am o societate comerciala infiintata in martie 2009. Initial a fost declarata ca platitoare de TVA si ca microintreprindere! Nu am angajat in primele 60 de zile o persoana astfel incat banuiesc ca nu mai sunt microintreprindere!? Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cum este acum ? Am trecut de la micro la profit? Trebuia sa depun vreo declaratie privitoare la schimbarea din micro in profit? Ce amenda se plateste pt nedepunerea declaratiei privitoare la schimbarile ce au intervenit? Din platitor de TVA pot acum sa ma declar neplatitor de TVA? Astept raspunsurile voastre cu mare interes! Multumesc!

#150 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 12 October 2009 - 08:12 PM

nu a auzit nimeni de amenda la decl.394? De la prieteni din finante am auzit ca amenzile sunt fie de la 12.000 lei fie de la 16.000 lei in sus....inclusiv pentru rectificarea celei depuse.

#151 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 October 2009 - 10:40 PM

Da , a-ti trecut la impozit pe profit si trebuia depusa declaratia 010.
Daca va incadrati in prevederile articolului 152 cod fiscal, puteti solicita sa deveniti neplatitor de TVA.

#152 Sandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 07 January 2010 - 09:31 PM

Stie cineva cat e amenda pt declaratii nedepuse? Am inteles ca ar fi 500 lei daca e platita in 48 ore. Intrebarea e 500lei pt o declaratie sau nu conteaza daca e una sau sunt 10.
Ce stiti de amenda pt nedepunere declaratie de trecere la tva lunar (comert intracomunitar)? :pullhair:

#153 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 07 January 2010 - 09:42 PM

nu conteaza numarul, ci tipul, minimul este 1000 lei care devine 500 lei daca platesti in 48 ore.
Pentru intracomunitare parca min 12000lei (sau 14000 lei) sau 0,2% din valoarea nedeclarata.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 07 January 2010 - 09:42 PM

#154 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 07 January 2010 - 11:48 PM

Mihaela_cva, cred ca Sandra nu se refera la D390 unde amenda este atat cat spui tu, ci la declaratia 092 unde amenda este :

(1)Constituie contravenții următoarele fapte:
a)nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor de înregistrare fiscală sau de mențiuni;

(2)Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează astfel:
d)cu amendă de la 50 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, și cu amendă de la 500 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârșirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), f)-l).

#155 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 08 January 2010 - 09:56 PM

ai dreptate, nu mai vad :pullhair:

#156 simoneero

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 27 January 2010 - 06:00 PM

Buna tuturor,

Am si eu o problema in care va rog sa ma ajutati.Nu am depus declaratia 300,100 si 394 la timp pt o firma pana luni 25, si acum nu mi le mai primeste.Mai existat vreo sansa sa scap de amenda?
Sau dc nu unde trebuie sa platesc amenda?

Multumesc

#157 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 27 January 2010 - 06:11 PM

cuantumul amenzii se stabileste de catre AF si se plateste la caseria lor cu FV sau la trezoreria statului - cu FV sai OP.
poti sa scapi si numai cu avertisment, de regula asta se intampla daca nu ai avut activitate deloc si esti la prima abatere.

#158 Emily_P

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:05 PM

Buna !

declaratia 100 pe "0"nedepusa la 25.01. 2010

Stie cineva daca pot sa scap de amenda in cazul in care mi-a venit notificare ca nu am depus declaratia pe trim 4 cu "o" pentru impozit pe profit!
Pe declaratie este decat impozitul pe salarii iar cel cu impozitul "0" nu apare pe declaratie !

Multumesc!

#159 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 17 February 2010 - 02:07 PM

daca depui 101 pana pe 25.02.2010, nu trebuie sa depui 100. Asta daca pe 100 ai fi avut numai impozit pe profit. Daca ai si impozit pe salarii, si altele, e alta treaba.

#160 Coraliaandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 09 March 2010 - 07:57 AM

Buna ziua , am si eu o intrebare.
Am o firma care nu mai are activitate timp de 3 ani de zile.
Depun declaratiile trimestrial 100, 300 , am uitat in decembrie sa depun 300.
Declaratia 300 este oricum pe 0 nu are TVA nici de recuperat nici de plata.
I-a sosit administratorului prin posta notificare ca nu s-a depus aceasta declaratie dar nu ca ii percepe amenda.
Ce trebuie sa fac in acest caz trimit declaratia prin posta cu confirmare de primire, in acest caz mai primeste amenda?

Multumesc frumos

Similar Topics Collapse

30 useri citesc topicul

0 membri, 30 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL