Florin_76, la Oct 19 2009, 08:58 PM, a spus:
Contul 4428 se foloseste la global valorica cand se foloseste si 378, deci nu aveti treaba cu el.
Pai in cazul asta se schimba problema ( daca a-ti fi mentionat acest lucru de la inceput era mai simplu )
Inregistrarile care le faceti sunt :
371 = 401/4426 inregistrarea marfi.
4111 = 707/4427 vanzarea
Cereti din programul de gestiune Soldul marfi la sfarsitul luni si faceti calcul descarcari de gestiune.
descarcare = Sold initial marfa + Aprovizionare luna in curs - Sold final marfa ( din programul de gestiune )
Ex :
Sold in marfa 500 ron
Aprovizionare 200 ron
Sold final din progr gest 300 ron
descarcarea ( cont 607 ) = 500+200-300 deci e 400
rezulta 607 = 371 400 ron
Verificare : 500+200-400 = 300
SI Ap desc Sold final
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire intr-o situatie asemanatoare de descarcare de gestiune. Tot la fel se tine o gestiune cantitativ-valorilca in sistemul de gestiune iar in contabilitate (alt sistem) global-valorica.
Metoda de determinare COGS a firmei este FIFO.
- Zilnic facturile de marfa sunt intregistrate (transmise printr-o interfata) in contabilitate (371 = 401/4426)
- Tot zilnic vanzarile de la casele de marcat din magazine sunt inregistrate (transmise printr-o interfata) in contabilitate (4111 = 707/4427)
- Sistemul de gestiune livreaza lunar valoarea stocului la final de luna evaluat la costul de achizitie dupa metoda FIFO.
In decursul luni in sistemul de gestiune sunt inregistrare pierderi sau diferente de inventar care imi influenteza stocul de la finalul lunii.
Este corect sa se faca descarcarea de gestiune in contabilitate dupa cum ati descris mai sus:
"descarcare = Sold initial marfa + Aprovizionare luna in curs - Sold final marfa ( din programul de gestiune )"
Adica este ok ca pierderile si diferentele de inventar sa fie incluse in COGS? Sau trebuie si acestea evaluate la costul de achizitie folosind metoda FIFO si evidentiate separat in contabilitate?
PS: Nu sunt contabil sau economist ci administratorul aplicatiei de gestiune, deci daca am am scris porostii va rog sa fiti ingaduitori :)
Multumesc.