Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
descarcare gestiune marfa, va rog, urgent - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

- - - - -

descarcare gestiune marfa, va rog, urgent

88 replies to this topic

#61 robert1978

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 11 January 2010 - 08:44 AM

Vezi postarearobert1978, la Jan 10 2010, 05:10 PM, a spus:

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o firma platitoare de TVA, obiect de activitate - vanzare online marfa cu amanuntul, nu detine stocuri de marfa. Modalitatea de livrare a marfii se face pe baza de comanda, de la furnizorul firmei prin curier catre clientul firmei. Este necesar in conditiile prezentate sa se mai faca diferenta de pret la marfuri si calculul lui k? Sunt suficiente inregistrarile: 371,4426%=401; 4111=%707, 4427; si 607= 371?

Va multumesc mult!

Va multumesc frumos!
O saptamana excelenta!

#62 ionelac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 14 January 2010 - 06:48 PM

Va rog sa-mi spuneti daca exista un temei legal ,de unde reiese ca in cazul firmelor de distributie nu se foloseste contul 378 si contul 4428,iar rezultatul se evidentiaza pri diferenta 707-607,

#63 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 14 January 2010 - 07:07 PM

Eu va intreb daca puteti face NIR cu pret de vanzare, tinand cont ca in distributie preturile de vanzare variaza foarte des chiar si saptamanal si de regula la clienti diferiti sunt preturi diferite in functie de volumul cumpararilor.

#64 raluka78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 19 April 2010 - 11:12 AM

Buna ziua, o mare rugaminte la voi: am eliberat o factura (rosie) pentru un furnizor cu care am contract de servicii de mentenanta. Factura contine niste aspersoare pe care eu pur si simplu le aveam in magazie de foarte mult timp. Nu au nir, fisa de magazie nimic. Rugamintea mea este: cum fac inregistrarea contabila la aceasta factura si cum ma justific cu ele (aspersoare). Ma poate ajuta cineva?

#65 tef

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 12 August 2010 - 01:09 PM

am o rugaminte sa-mi spune-ti si mie cum este corect:am un aviz si bonul de consum aferent avizului cu materialele care merg pe lucrare.Ce document inregistrez pentru descarcare :avizul sau bonul de consum?

#66 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 17 August 2010 - 08:48 PM

Cu bonul de consum descarcam gestiunea,adica 60x=30x, iar avizul il folosim ca document de insotire al marfii sau materii prime si materiale.

#67 vvop

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 23 August 2010 - 10:36 AM

Buna ziua,

In cazul unei firme de comert cu amanuntul exista un sistem de gestiune “in House” cantitati valoric si un sistem contabil SAP in care se inregistreaza lunar (valoric) descarcarea de gestiune folosind datele furnizare de sistemul de gestiune in House.
Sistemul de gestiune in House nu tine evidenta zilnica a miscarilor dupa metoda FIFO.
Va rog sa-mi spuneti daca o descarcare de gestiune FIFO s-ar putea face in felul urmator:

- La fiecare sfarsit de luna stocul scriptic existent se evalueaza la costul de achizitie folosind metoda FIFO.
- COGS va fi determinat valoric din formula: Valoare costului stocului initial (determinat FIFO) + Valoare intrarilor de marfa (facturi) – Valoare costului stocului final (determinat FIFO).
- Adaosul comercial va fi inregistrat valoric ca diferenta dintre vanzarea in luna respectiva (adica tot ce s-a incasat la casa de marcat) si COGS.

Multumesc.

#68 vvop

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 24 August 2010 - 02:29 PM

Vezi postareaFlorin_76, la Oct 19 2009, 08:58 PM, a spus:

Contul 4428 se foloseste la global valorica cand se foloseste si 378, deci nu aveti treaba cu el.
Pai in cazul asta se schimba problema ( daca a-ti fi mentionat acest lucru de la inceput era mai simplu )
Inregistrarile care le faceti sunt :
371 = 401/4426 inregistrarea marfi.
4111 = 707/4427 vanzarea
Cereti din programul de gestiune Soldul marfi la sfarsitul luni si faceti calcul descarcari de gestiune.
descarcare = Sold initial marfa + Aprovizionare luna in curs - Sold final marfa ( din programul de gestiune )
Ex :
Sold in marfa 500 ron
Aprovizionare 200 ron
Sold final din progr gest 300 ron
descarcarea ( cont 607 ) = 500+200-300 deci e 400
rezulta 607 = 371 400 ron
Verificare : 500+200-400 = 300
SI Ap desc Sold final

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire intr-o situatie asemanatoare de descarcare de gestiune. Tot la fel se tine o gestiune cantitativ-valorilca in sistemul de gestiune iar in contabilitate (alt sistem) global-valorica.

Metoda de determinare COGS a firmei este FIFO.
- Zilnic facturile de marfa sunt intregistrate (transmise printr-o interfata) in contabilitate (371 = 401/4426)
- Tot zilnic vanzarile de la casele de marcat din magazine sunt inregistrate (transmise printr-o interfata) in contabilitate (4111 = 707/4427)
- Sistemul de gestiune livreaza lunar valoarea stocului la final de luna evaluat la costul de achizitie dupa metoda FIFO.
In decursul luni in sistemul de gestiune sunt inregistrare pierderi sau diferente de inventar care imi influenteza stocul de la finalul lunii.

Este corect sa se faca descarcarea de gestiune in contabilitate dupa cum ati descris mai sus:
"descarcare = Sold initial marfa + Aprovizionare luna in curs - Sold final marfa ( din programul de gestiune )"
Adica este ok ca pierderile si diferentele de inventar sa fie incluse in COGS? Sau trebuie si acestea evaluate la costul de achizitie folosind metoda FIFO si evidentiate separat in contabilitate?

PS: Nu sunt contabil sau economist ci administratorul aplicatiei de gestiune, deci daca am am scris porostii va rog sa fiti ingaduitori :)

Multumesc.

#69 monyfgr

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 06 January 2011 - 04:03 PM

as vrea sa stiu cum pot sa scot din gestiune o marfa ( imbracaminte si incaltaminte) care este pe raft de ani de zile, nu se vinde, s-a demodat intre timp, unele dintre incaltaminte s-au si deformat din cauza caldurii?ce documente trebuie intocmite si ce note contabile?

#70 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 06 January 2011 - 09:06 PM

Daca marfa nu mai poate fi valorificata, dar este purtabila, poti sa faci un ct. de sponsorizare cu mentiunea ca la calculul imp. pe profit va trebui sa tii cont de limitele de deductibilitate cnf. CF.
Sau faci un PV la care anexezi situatia cantitativ-valorica a marfii degradate si o scazi din gestiune tinand cont de faptul ca, cheltuiala aferenta marfii (ct.607) va fi neded. fiscal si la aceasta ch. va trebui sa colectezi TVA.
Notele contabile sunt identice cu cele de la scaderea din gest. a marfii vandute :
% 371
607
378
4428
635=4427 (pt. colectarea taxei)

Dana

#71 ClaudiaNicu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:

Postat 12 January 2011 - 03:33 PM

La fel am si eu o situatie doar ca firma e neplatitoare TVA atunci banuiesc ca fac doar 607-371 care e nedeductibila fiscal?Deoarece la 378 am 0 lei fiindca in prealabil am scazut tot adaosul in speranta ca se va vinde si asa deci practic a incercat o reducere de pret cu motiv lichidare de stoc dar tot a mai ramas marfa.

#72 ramo2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 18 January 2011 - 02:35 PM

buna ziua
am avut un magazin de piese auto,am dat magazinul la o alta firma si am vandut marfa respectivei firme dupa ce in prealabil am facut inventarul.
dar am ramas cu o parte din marfa pe hartie(in acte) dar care fizic lipseste. ce pot sa fac cu respectiva marfa? vindem numai pe factura nu suntem magazin cu amanuntul,
daca o pun pe lipsa la inventar trebuie sa platesc tva si impozit pe profit nu?
o alta modalitate este?
multumesc anticipat

#73 marteli

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:
  • Interests:contabilitate firme mici

Postat 24 January 2011 - 12:19 PM

Buna ziua!
Am nevoie si eu de ajutor.
In urma inventarului de sfarsit de an am constatat o serie de marfuri expirate (coloranti ,chituri,vopseluri).Nu se pot incadra in perisabilitati conform normelor .
Ce inregistrari fac.Fac Autofactura pentru preluarea in jurnal a tva.Stiu ca pentru ele trebuie sa platesc tva si impozit pe profit. Ma interesaza cum inregistrez autofactura.cand inregistrez TVA .Ce documente trebuiesc intocmite pentru scoatere din gestiune a produselor.
Va multumesc Mult
elenat

#74 acount

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 08 February 2011 - 07:40 PM

la o gestiune de vanzare cu amanuntul k determinat prin formulele cunoscute se aplica in fiecare luna la total rulaj cont 707, sau numai la rulajul lunar al contului 707(daca in calculul lui k se iau total rulaje ar fi normal ca in fiecare luna sa se corecteze debitul lui 378 in functie de toatal rulaj 707, la sfarsit de an trebuie sa avem ct707*k=RD378) si cum pot proceda in cazul in care k determinat la sfarsit de an nu verifica corelatia dintre conturile 371 si 378( k*(371-4428)=378

#75 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:16 PM

ai tpoic deschis deja, despre descarcare de gestiune, aici : http://www.conta.ro/...showtopic=28875

ai topic deschis deja, despre formula de descarcare a gestiunii cu coeficient K, aici : http://www.conta.ro/...showtopic=31763

ai primit 2 avertizari, aici : http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry236531
si aici : http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry237006

nu ai citit regulamentul care zica ca :
Cautare.
Puteti gasi usor informatii si topice folosind functia : cautare.
Inainte de a deschide un topic nou, este OBLIGATORIU sa verificati daca acest subiect nu a mai fost discutat.
Daca exista, scrieti in acel topic. Daca nu exista, cautati cel mai potrivit forum pentru mesajele dumneavostra.
Dati un titlu cat mai clar si sugestiv pentru topicul deschis!
Este interzisa deschiderea de noi topicuri/postarea de noi mesaje cu intrebari pe teme deja discutate si care nu ating aspecte noi ale temelor respective. Astfel de topicuri/mesaje vor fi sterse fara preaviz iar autorii lor sanctionati conform regulamentului.

daca tu crezi ca eu imi "racesc" gura de pomana p-aici, rugandu-te in mod repetat sa respecti regulamentul privind postarea, atunci iti spun ca te inseli !! :thumbup:

fiind a 3-a oara consecutiv cand ignori indicatiile/ avertismentul unui moderator, iti suspend dreptul de a posta 30 zile !

nu se poate chiar asa nepasare fata de forum !! :smile: sa stii ca nu ai moderator personal care sa stea dupa tine in mod repetat si sa-ti corecteze erorile de postare !!!!!

topic inchis !!

#76 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:28 PM

scuze, e a 4-a oara, ca mai un topic postat aiurea si mutat+unit de mine, aici : http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry235821

#77 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 08 February 2011 - 09:34 PM

deci, sunt 4 defecte : 2 la salarii, 1 care l-am mutat eu la societati comerciale de la ... legislatie, parca... si asta de aici "descarcare de gestiune"

si cu inca unul, aici : http://www.conta.ro/...opic=37035&st=0 , cu care fac 5 si ajunge, ca nu-ti pot aloca atata timp, e deja prea mult :thumbup:

#78 mady90

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 14 March 2011 - 12:08 PM

imi poate spune si mie cineva, la descarcarea gestiunii de produse finite, 711=345, conf ord 3055/2009, contul 711 cu ce cont s-a inlocuit?

#79 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 March 2011 - 01:59 PM

Pt. mady90: ct. 711 nu s-a inlocuit, are o alta denumire (venituri aferente costurilor stocurilor de produse).

Dana

#80 mady90

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 14 March 2011 - 03:54 PM

Vezi postareaDana42, la Mar 14 2011, 01:59 PM, a spus:

Pt. mady90: ct. 711 nu s-a inlocuit, are o alta denumire (venituri aferente costurilor stocurilor de produse).
multumeeeesc!!! :thumbup:

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL