Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Primele declaratii... - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

Primele declaratii...

96 replies to this topic

#61 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 04 May 2009 - 07:46 AM

Si ca sa nu pierzi conditia de platitoare de impozit pe venit micro, trebuie sa angajezi cel putin un angajat pana la data de 04.06.2009, adica in termen de doua luni de la infiintare, altfel devii platitor de impozit pe profit.
Se poate face si contract individual de munca cu program scurt, chiar si cu o ora se primeste acum la ITM. La un salariu minim pe economie, poti sa-ti faci tie contract pe 75 de lei salariu lunar. Asta inseamna in jur de 40 de lei contributii la stat pe luna.
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#62 ginutzza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 06 May 2009 - 03:46 PM

Am si eu o nedumerire:
pt pensie trebuie sa depun ceva,ca nu reusesc sa gasesc o informatie corecta in acest sens

Gina

#63 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:26 PM

Banuiesc ca este vorba de persoana juridica.
Pe site cnpas.org exista programul BASS pe care il descarci si il instalezi, adaugi firma, salariatii si generezi declaratia lunara pe hartie si pe discheta.
Madalina

#64 n_andre

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 13 May 2009 - 11:42 PM

BUNA SEARA,
am tot citit pe forum dar tot nu m-am lamurit suficient... :sad:
La o firma nou infiintata(07.05.2009),"prietenul" care a depus actele de infiintare la ORC,a declarat societatea ca platitoare de impozit pe venit si de TVA, (se dorea platitor de imp pe profit ).Cand am vrut sa duc d010 ,azi ,am aflat,si m-am intors sa refac dec.Nu am lucrat pe micro asa ca nu prea sunt in tema.Societatea are ca ob de activ. constructii,si a angajat deja 10 salariati cu CIM .In D010 voi declara TVA trimestrial,Imp.pe venit trimestrial,
D100,102 lunar?????sau este obligatoriu trimestrial?Plata acestor obligatii se face dupa cum voi declara??(L sau T)
Declaratiile celelalte CAS somaj. etc se fac lunar?
Pentru a fi micro, veniturile inregistrate lunar nu treuie sa depaseasca 100000E ?sau cumulat de la inceputul activitatii ?
Va multumesc! :smile:

#65 GAMA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 675 Postari:
  • Interests:Dialogul este cea mai buna cale de a ajunge mai repede la solutii pozitive

Postat 14 May 2009 - 12:00 AM

Veniturile cumulate de la inceputul anului nu trebuie sa depaseasca 100.000 euro,in caz contrar vei deveni platitor de imp.pe profit din trimestrul in care ai depasit,cu recalcularea impozitului de la inceputul anului.
Daca una din celelalte conditii,in afara de cea de mai sus, nu mai este indeplinita in cursul anului,mergi pana la sfarsit tot ca micro si din anul urmator platesti imp.profit. Ceea ce cred ca va trebui sa faci,pentru ca,avand 10 salariati,deja ai depasit una dintre conditii( 1-9 salariati). Declaratiile 100 si 102 se depun trimestrial pentru micro si obligatiile se vireaza tot trimestrial. Celelalte declaratii(somaj,CAS ,sanatate,ITM) se depun lunar

#66 n_andre

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 14 May 2009 - 05:25 PM

Multumesc frumos!

DAR ,daca in momentul in care depasesc pragul la venituri si trec la plata imp pe profit-eu inregistrez pierdere fiscala, ce mai platesc?????
Imi pastreaza banii pe care i-am platit pana fac profit? sau se va lua in csd doar ultimul trimestru?-daca asi depasi plafonul presupune sa fi platit un imp pe venit ai mare decat imp forfetar-pe care tot nu trebuia sa-l platesc...... :sad:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 May 2009 - 06:15 PM

#67 steluta_pet@yahoo.com

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 19 May 2009 - 03:42 PM

Salutare,

Am o intrebare pentru acest topic:am o firma infiintata in 17.04.09(data de pe CUI).Am depus cerere pentru certificatul in scopuri de TVA,este platitaoare de impozit pe profit, nu are salariati.Depun 010 cu aceste date?Platitoare de TVA si impozit pe profit?TVA-ul lunar sau trimestrial?
Daca este lunar pana pe 25.05.09 ar trebui sa depun decontul de TVA,nu?

Multumesc frumos,
Steluta

#68 SUNBEAM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 19 May 2009 - 03:54 PM

Buna !

Da, la infiintare trebuie depusa declaratia 010. Cat despre depunerea declaratiilor, fiind platitoare de impozit pe profit, dar neavand salariati, acestea, se depun trimestrial. Dar pentru mai multa siguranta, ar trebui sa intrebi la administratia financiara atunci cand vei depune decl.010.

Bafta !

#69 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 10 July 2009 - 06:38 AM

cine ma poate ajuta cu ce declaratii tre sa depun acum (activitatea am inceputo in luna aprilie 2009 - si nu am angajati) ???

mersik fain

#70 getutza77

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 02 March 2010 - 04:50 PM

"Buna ziua,
M-am angajat la o firma infiintata in februarie 2010, si sunt noua in domeniu si am si eu nevoie de putin ajutor, nu as vrea sa gresesc sau sa uit de vreo declaratie.As dori sa stiu ce declaratii trebuie sa depun si ce trebuie sa fac, firma fiind la inceput de drum. Va multumesc."

#71 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 02 March 2010 - 05:10 PM

Momentan nici o declaratie, abia in aprilie veti depune declaratii.

#72 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 02 March 2010 - 05:46 PM

Depinde cum este inregistrata firma : cu salariati sau fara. Daca sunt salariati trebuie facute toate declaratiile: cas, somaj sanatate, Fnuass, state, itm, declaratia 100 si 102. Daca firma a fost infiintata la ONRC fara salariati, trebuie depusa la Administratie declaratia 010 ( in 30 zile ) cu contributii salarii.
oare unde o sa ajungem?

#73 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 March 2010 - 08:22 PM

ia-ti un contabil !

#74 Alina Simion

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 18 March 2010 - 08:42 PM

Buna tuturor!

Am o mare problema: tocma am infiintat o societate comerciala si de-abia am terminat facultatea de contabilitate, deci cunostiintele mele nu sunt prea vaste. Cine ma poate ajuta sa-mi spuna care sunt inceputurile pentru a tine contabilitatea la aceasta firma? (ce declaratii trebuie sa depun, ce trebuie sa am in vedere firma fiind la inceputuri: actele de-abia au iesit, nu s-a tinut nici o evidenta contabila pana in prezent).

Va multumesc.

#75 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 March 2010 - 08:48 PM

incepe cu inceputul:
-citesti regulamentul
-folosesti functia "cautare"
-cauti cheltuieli de constituire, monografii contabile, aici sau pe google
-citesti O.3055, O.3512, Codul fiscal-macar cate putin, ce te intereseaza

#76 Alina Simion

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 18 March 2010 - 09:28 PM

Multumesc mult.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 08:36 PM

#77 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 22 March 2010 - 02:44 PM

Pentru o firma nou infiintata, puteti sa-mi spuneti ce declaratii mai trebuie sa depun si pe unde?

Eu stiu de sanatate, taxe si impozite si 010 la finante, dar 010 l-am completat la infiintare la reg.comertului, il mai depun si la finante?

Multumesc de ajutor!!

Aceasta postare a fost editata de danbonta: 22 March 2010 - 02:45 PM

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#78 Claudia87

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 22 March 2010 - 03:37 PM

Bineinteles ca trebuie depus si la Finante, la Administratia din raza de domiciliu a societatii, in termen de 30 de zile de la infiintare.

#79 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 22 March 2010 - 04:13 PM

ati spus firma, da?
-daca aveti salariati depuneti la ITM (comision, stat si Revisal), somaj, pensii, sanatate, finante (100 si 102 la finante, lunar)
daca sunteti platitor tva, depuneti si 300 sau 301, dupa caz, trimestrial sau lunar
Sa nu uitati sa cumparati registrele obligatorii: RUC (reg unic de control) si REF (reg evid fiscala)

#80 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 22 March 2010 - 05:38 PM

declaratie fd risc si accidente( in 15 zile de la prima angajare), declaratie punct lucru (altul decat sediul social) declarare cont bancar
Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL