Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
necazuri la preluare conta - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

necazuri la preluare conta

153 replies to this topic

#81 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 03 February 2009 - 11:43 AM

daca te apuci de rectificative o sa dai in zbenga, draga Elena :sad:
ai de facut :
* 12 state de salarii rectificative (si ramai cu sal. femeii neridicat un an - doar nu mai poti umbla la reg. de casa)
* 12 decl. comision itm
* 12 decl. sanatate si concedii
* 12 decl. somaj
* 12 decl. pensii
* 12 decl. 100 cu imp. pe salarii
* 12 decl. 102

deci ai 84 decl. rectificative ... :frusty:
eu n-as face asa ceva decat pe bani ca lumea, adica minim 50 ron de fiecare decl.

pe lumea asta totul se plateste, doar stii si tu ...

#82 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 03 February 2009 - 11:46 AM

Asa m-am gandit si eu, draga Otilia..oricum nu i le fac degeaba!
Problema e ca nici nu poate suspenda contractul...culmea, sotia este gravida in trei saptamani! Nu mai poate beneficia de CIC.
Insa o sa aleg (daca o sa ma bag!)..varianta cea mai legala..O sa ma interesez de bilantul rectificativ..e chiar la sectorul 2 aceasta firma!...si o sa-l fac si pe asta.
Mi se pare cea mai corecta varianta ta..mult de munca..dar legala!..nu vreau sa ma doara capul dupa aceea..si nici sa am mustrari de contiinta.
Insa nu sunt hotarata..daca ma bag!
Multumesc mult pt raspunsuri!

elenacca

#83 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 03 February 2009 - 12:08 PM

daca ai timp, nervi si, mai ales, te plateste sa-ti convina, atunci baga-te ! e un banut in plus, de ce sa nu-l faci daca se poate ??

sa fii tare pe pozitie, nu te lasa impresionata de situatia creata fiindca greseala e la ei, mai degraba pers. de la resurse umane trebuia sa faca pontajul si sa-l dea la contabilitate pt intocmire state de salarii, nu invers, oricum nu contabilitatea face pontajul daca are om la resurse umane, ca sa nu mai zic ca sefu' ar trebui sa vizeze acest pontaj.
eu tot nu inteleg cum naiba nu si-au dat seama un an de zile ca o pers. nu figureaza nici pe pontaj nici pe statul de salarii atata timp cat macar statul se semneaza de catre conducatorul unitatii sau inlocuitorul de drept ??

exista un pret de platit pt orice eroare, asta e ... nu se poate si cu dansa-n transa si cu sufletu' in rai :frusty: un pic de noroc ai avea daca firma are fi micro cu imp. pe venit fiindca decl. 100 si 102 ar fi trimestriale in loc de lunare, doar asa mai scapi de cateva decl.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 03 February 2009 - 03:33 PM

#84 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 03 February 2009 - 02:28 PM

Vezi postareamarina gheorghe, la Jan 31 2009, 04:15 PM, a spus:

Otilia draga, opreste dezmatul din acest topic! E prea de tot! Toata lumea a preluat contabilitati facute varza...Sa fim seriosi! Chiar nimeni nu a preluat macar o contabilitate OK? EU, DA!!! In rest, ramane cum am stabilit: suntem o breasla de carcotasi, care mai de care mai contabil decat ceilalti contabili...
"Stimabile/a", pe langa limbajul complet nepotrivit :nono: (sa fie oare nestiinta ? In DEX gasesti definitiile pt. dezmat si carcotas) te autoinsulti, nemaivorbind de noi... restul "carcotasilor". Sa intelegem ca toate contabilitatile pe care le-ai preluat sunt OK ? Adica fara nici un dubiu de greseala ? Mira-m-as...Calmeaza-te, pt.ca semeni cu un personaj caragielesc si fa ca la TV...schimba postul, doar ai "telecomanda" la indemana. Si a propos de carcotasi, vorba lor : "Lasa-ne.............!"

Dana

#85 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 03 February 2009 - 03:23 PM

"ce ziceti, trebuie inchis ??"
Nu, topicul nu trebuie inchis, din pacate sunt convinsa ca numarul celor care au preluat contabilitati gresite de
te-apuca "rasu'-plansu'" este mult mai mare decat cei care au postat aici, unii probabil tocmai din lipsa timpului pe care
si-l mananca cu indreptarea nestiintei altora si cand ma refer la nestiinta ma refer la cele mai elementare lucruri din contabilitate, nu la alte chestii mai profunde, pt.ca toti putem gresi sau interpreta gresit anumite aspecte, nu ? Asa suntem facuti, suntem oameni... In situatia in care, in ziua de azi, aproape toata lumea crede ca poate tine o evidenta contabila inclusiv patronii, nici nu este de mirare ca preluam ce preluam...profesia noastra este mult subapreciata, este cel mai cert lucru. Nu putem sa judecam pe nimeni de ce preia o contabilitate prost facuta de catre altii, considerentele sunt multiple si fiecare isi cunoaste motivele : el si numai el. Si, hai sa fim seriosi, de cate ori nu se intampla sa vedem o balanta "frumoasa"
la prima vedere si ni se spune ca restul actelor sunt la "vechea/vechiul" si pe cand preluam toate actele ne trezim cu 1001 de minunatii ?! Si daca mai avem norocul sau ghinionul, nu stiu cum sa spun mai bine, sa fie si acelasi program de contabilitate in care sa putem "sapa" mai bine, constatam cu stupoare ca "nimic nu este ceea ce pare", ce poti sa mai faci ? Exista si un fel de responsabilitate si o anume provocare care te face sa mergi mai departe... depinde de fiecare.

Dana

#86 iimro2003

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 108 Postari:

Postat 06 February 2009 - 02:32 AM

Va multumesc pentru sfaturi, cristian0 si otilia alupei, am preluat de la ultima balanta intocmita. Dar ce fac totusi cu soldurile de clienti si furnizori, nu am analitice si persoana nu vrea sa imi dea. Lichidatoarea cere. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa inregistrez si eu tot la gramada? :frusty: :sad:

#87 marina gheorghe

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 06 February 2009 - 10:53 AM

Vezi postareaDana42, la Feb 3 2009, 02:28 PM, a spus:

Vezi postareamarina gheorghe, la Jan 31 2009, 04:15 PM, a spus:

Otilia draga, opreste dezmatul din acest topic! E prea de tot! Toata lumea a preluat contabilitati facute varza...Sa fim seriosi! Chiar nimeni nu a preluat macar o contabilitate OK? EU, DA!!! In rest, ramane cum am stabilit: suntem o breasla de carcotasi, care mai de care mai contabil decat ceilalti contabili...

"Stimabile/a", pe langa limbajul complet nepotrivit :nono: (sa fie oare nestiinta ? In DEX gasesti definitiile pt. dezmat si carcotas) te autoinsulti, nemaivorbind de noi... restul "carcotasilor". Sa intelegem ca toate contabilitatile pe care le-ai preluat sunt OK ? Adica fara nici un dubiu de greseala ? Mira-m-as...Calmeaza-te, pt.ca semeni cu un personaj caragielesc si fa ca la TV...schimba postul, doar ai "telecomanda" la indemana. Si a propos de carcotasi, vorba lor : "Lasa-ne.............!"

Las la latitudinea membrilor forumului 100% contabilitate, sa constate cine are " limbajul complet nepotrivit". Ce parere ai, stimata doamna Otilia Alupei?

#88 cristian0

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 06 February 2009 - 12:02 PM

Vezi postareaiimro2003, la Feb 6 2009, 02:32 AM, a spus:

Dar ce fac totusi cu soldurile de clienti si furnizori, nu am analitice si persoana nu vrea sa imi dea.

Deschide de acum solduri analitice,pe ce esti sigura.
Daca sunt incasari/plati 'din vechi' descarca-le din sinteticul existent.

#89 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 06 February 2009 - 08:57 PM

Vezi postareamarina gheorghe, la Feb 6 2009, 10:53 AM, a spus:

Las la latitudinea membrilor forumului 100% contabilitate, sa constate cine are " limbajul complet nepotrivit". Ce parere ai, stimata doamna Otilia Alupei?
* cativa colegi de pe forum si-au expus parerea = nimeni, pana acum, nu doreste inchiderea topicului
* si eu mi-am spus parerea in unul din mesajele anterioare

numai bine. :frusty:

#90 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 08 February 2009 - 01:40 PM

sant de accord ca acest topic nu trebuie inchis , astfel putem afla multe lucruri de care sa ne ferim si mai ales ce sa verificam la preluarea unei societati (lucruri la care nu ne-am fi gandit daca nu citeam acest topic)
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#91 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 19 March 2009 - 03:44 PM

am o situatie asemanatoare cu acesta. am preluat o firma cu contabilitatea praf la propriu adica nu are contabilitate de loc. infiintata in 2007. neplatitoare de tva, platitoare de imp pe profit, fara salariati. pana acum nu a inregistrat venituri si ei au inteles din asta ca nu au avut activitate deci nu le trebuie contabil. in oct 2008 au depus cu amenda la finante decl 100 cu zero de la infiintare deci cu 100 teoretic ar fi ok. si 101 pt 2007 cu zero. am primit ch cu cheltuielile de constituire din 2007 iar din 2008 vreo 20 de facturi si chitante cu materiale achizitionate pentru un ouct de lucru care s-a deschis abia acum. Aceste documente nu au fost inregistrate nicaieri. Administratorul a depus saptamana trecuta la finante declaratie ca nu a desfasurat activitate de la infiintare. Fac sau nu bilant? daca il fac dupa ce il fac? cum inregistrez facturile? cu ce data?

#92 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 19 March 2009 - 03:55 PM

NU, bineinteles ca nu faci bilant. Administratorul daca a depus declaratie ca nu a avut activitate a depus-o pe proprie raspundere.Pentru facturi, intocmeste un proces verbal de primire predare cu data cand ti-au fost predate spre a fi inregistrate in contabilitate.Ai spus ca facturile reprez materiale achizitionate pentru punctul de lucru care abia s-a deschis; inregistreaza-le pe cls.3 (nu stiu ce fel de materiale sunt) si le dai in consum cand vor fi utilizate.Daca era vorba de cheltuieli aferente anilor precedenti atunci trebuia sa inreg facturile prin 1174 si sa faci declaratii rectificative pt 101.

#93 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 19 March 2009 - 05:51 PM

balanta e zero in totalitate. facturile sunt din 2008 incepand cu martie. stocul exista faptic nu a fost consumat. punctul de lucru s-a deschis din aug 2008 dar nu a functionat. casa de marcat o fiscalizeaza saptamana viitoare abia ( probabil a functionat la negru). pot inregistra facturi si chitante din 2008 in 2009? le consider intrate in ianuarie si le receptionez cu data de ian 2009?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 March 2009 - 11:08 PM
citare mesaj anterior

#94 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 20 March 2009 - 09:46 PM

Parerea mea: nu mi se pare corecta abordarea. Se reface contabilitatea pe anul 2008 si se intocmeste bilant. Cum s-a depus declaratia de inactivitate? Nu era termen pana la 28 febr/01 martie? Recititi mesajul postat de mihapanait.
Madalina

#95 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 21 April 2009 - 12:39 PM

Pentru ca tocmai am fost atinsa in rana (muncesc de 30zile la o preluare si probabil am sa refac tot), am citit postarile din acest topic, sa zicem ca in procent de 85% si tot nu am inteles lezarea unora vis-a-vis de subiectul topicului si dorinta acestora de a fi inchis.
SA FIM SERIOSI FRATILOR!
In loc sa fim recunoscatori fata de cei care ne impartasesc problemele, sa dam cu piatra?!!! :bann: Vai!
In concluzie eu sunt pentru functionarea topicului pe mai departe si nu asa, cei de la care am preluat ar merita ,,ETICHETA" ce li se cuvine scrisa cu litere de-o schioapa (macar aici pe forum), daca altfel nu le-a fost atrasa raspunderea. Desigur ca ar putea raspunde chiar pana la penal, dar firul trebuie reconstituit cu multa meticulozitate si pe baza de documente (contract).
Situatia de la aceasta firma e super complicata, cand voi avea timp, promit sa va impartasesc mai multe, ca sa vedeti un expert contabil cu firma lui de contabilitate de ce este in stare intr-o perioada de 17luni lucrate, dupa ce a preluat de la o contabila batrana, care nu se impaca cu noul sistem computerizat, legislativ-fiscal, etc, dar care a lucrat cu simt de raspundere fata de client iar erorile dansei sunt accidentale.
Din balanta de verificare fiecare cont are problema lui dar cea mai tare (pt. mine acum) este faptul ca de vreo cativa ani (cam 7) capitalul social s-a raportat ca fiind mai mare cu 1ron decat cel real. Rezervele legale ar parea ca au fost amestecate cu alte rezerve. Nu am acces la actele acelea (deocamdata) dar am inteles ca la capitalul social ar fi inregistrat si valoarea timbrului sec, sau asa ceva. Nu stiu cum si ce sa fac cu capitalul social :sad:
Am sa fac mentiunea in note bilant 2009 dar contabil, hmmm...
ar insemna sa ma arunc pe rezultat din 2001 cu 1ron si sa ,,desfac'' din 1068 pe 1061 pierdut in spatiu?!!
V-am expus doar bubitele vechi, inainte de cele 17luni cu mare cantec.

**Desi stiu ca multi forumisti nu au treaba cu CECCAR-ul, vreau totusi sa fac o precizare:
-cineva a mentionat cum ca CECCAR-ului nu i-ar conveni sa renunte la cei nepriceputi, care functioneaza bine mersi pentru ca ar pierde din venituri. Eu as avea o alta propunere si anume:nu ar fi mai bine sa se elimine cotizatia variabila si in locul ei sa fie un test anual pe care daca nu-l treci sa trebuiasca sa dai examen din nou cu taxa?
Astfel ar fi ,,premiati" cei ce muncesc bine si ,,sanctionati" nestiutorii, iar CECCAR ar acoperi veniturile cu taxele de examen suplimentar. :smile:
Sunt grabita, obosita si stresata, asa ca nu ma judecati prea aspru daca pe alocuri nu am fost destul de coerenta. Astept pareri cu mult interes

Aceasta postare a fost editata de DENISA GRIGORITA: 21 April 2009 - 12:43 PM

%%%

#96 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 21 April 2009 - 01:04 PM

zic si eu ceva, draga mea :smile: :
* imi pare tare rau ca ai intrat in asa belea, macar stiai ce te asteapta ?? adesea ne lovim de necaz dupa ce ne apucam de "dezgropat un mort - 2" si abia dupa aceea ne dam seama ca e un "cimitir" intreg :sad:
* leul ala e chelt. de constituire daca zici ca e un timbru sec ... desi s-ar putea sa fie vb doar de vreo rotunjire pe care nu avut unde s-o bage (eu am vazut de 2 ori la viata mea asa ceva = cand nu-i dadea balanta, mai lua de colo si mai baga colo direct in balanta fiindca ii permitea programul sau era facuta de mana = o nenorocire)
zic sa vezi toata fisa lui 1012 (eventual / daca mai trebuie si 1011, 456 de la infiintare)
* cred ca propunerea ta legata de reexaminarea anuala este f. buna, iertat sa-mi fie, insa va fi f costisitoare fiindca organizarea unor astfel de testari implica niste chelt. serioase la cati membrii CECCAR exista acum, mira-m-as sa scoata "baietii" atatia bani din visterie pt. a baga in ac. actiune ce ar fi gratuita pt. voi, nu ?? ca daca ar fi pe bani - ar fi alta poveste, dar sa nu-i dam CECCAR-ului idei de a mai scoate un banut in plus, corect ??

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 21 April 2009 - 01:06 PM

#97 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:

Postat 21 April 2009 - 04:44 PM

Multumesc pt.raspunsul promt, dar dupa cum am mai zis, deocamdata nu am acces la arhiva din acea perioada. Nu este o rotunjire fiind vorba de 10000 lei vechi; iar majorarea de capital social s-a facut cu aport numerar, cf. FV nr..... prin depunerea in banca a unei sume ,,X'', lucru care este trecut pe actul aditional de la registrul comertului, daaar in C1012 au ajuns x+1, ceea ce inseamna ca pe undeva exista o inregistrare aiurea de tot. Nu are legatura cu 456 si 1011. Desigur ca daca e vorba de acel timbru sau ma rog, orice alta cheltuiala de la registrul comertului ar fi fost vorba de o ,,ch. de constituire", dar aici sunt dosarele X.
*referitor la propunerea de reexaminare, vreau sa va spun ca exista si cotizatia fixa, asa ca de ce s-ar chema ca fiind gratis acea reexaminare? Nu, tot din banii nostri ar fi!
%%%

#98 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 21 April 2009 - 05:11 PM

De acord cu examinarea, ca intradevar sunt experti contabili pe care daca ii impusca cineva pentru ca sunt experti mor saracii nevinovati.
Dar daca si la reexaminare se copie....... tot nu facem nimic, iar auditul de calitate verifica modul in care sunt tinute dosarele clientilor nu modul de conducere a evidentei contabile.
Parerea mea referitoare la diferenta de capital social, este ca sa coliciti un certificat constatator cu capitalul social sa conatati diferenta si sa o inregistrezi pe rezerve (alte rezerve nu cea legala), ca o diferenta constatata la inventariere.

#99 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:

Postat 21 April 2009 - 06:29 PM

Of, da! M-am gandit la treaba asta dar ca la o ultima solutie. Multumesc frumos pentru raspuns.
%%%

#100 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 21 April 2009 - 09:30 PM

Vezi postareaDENISA GRIGORITA, la Apr 21 2009, 05:44 PM, a spus:

dupa cum am mai zis, deocamdata nu am acces la arhiva din acea perioada. ...
Nu are legatura cu 456 si 1011.
nu stii inca daca are legatura sau nu, cata vreme 456 si 1011 sunt soldate demult si ar fi putut fi 10.001 ron, adica 100.010.000 lei vechi ...

repet : poate fi si o rotunjire, ceva ce nu i-a dat la balanta, ti-am zis ca am vazut asemenea "ajustari" cretine ale soldurilor balantiere ... cine stie de unde provine +1 leu, poate din transpunerea la leul nou cand zecimalele s-au rotunjit ... faza tare e ca fix acolo s-a trezit sa puna pardalnicul de leu :smile: , in alta parte de-ar fi fost cred ca nici nu se vedea :biggrin:

iti tin pumnii sa iesi cu bine din acest carusel :sad:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 21 April 2009 - 09:31 PM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL