Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
A cazut guvernul. - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

A cazut guvernul.

93 replies to this topic

#61 IULIANA NAPRUIU

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 14 October 2009 - 01:58 PM

Vezi postareavics, la Oct 14 2009, 10:58 AM, a spus:

En passant
Nu pot sa nu remarc ca exista o multime de useri noi, cu cate un mesaj, taman la subiectu asta.
Cu pareri din ambele tabere, dar nu si neutre.
O inceput guerrila virtuala :pullhair:

Este o tara libera, corect? Si in plus am simtit nevoia sa-mi spun parerea. Sper ca nu deranjez cu asta.

#62 Coutally

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 October 2009 - 02:09 PM

Vezi postareavan, la Oct 13 2009, 04:15 PM, a spus:

Cum vrea cineva sa se atinga de salariile "mititele" de stat, pensii "amarate", etc...e eliminat
Măcar dacă ar vrea cineva, dar eu încă nu l-am văzut pe politicianul român care să dorească să facă ceva pentru populație.
Cât despre legea pensiilor, pe lângă faptul că a fost născocită într-un moment în care se știa că guvernul va fi supus moțiunii - deci este doar o manevră electorală - este cu două tăișuri.

În primul rând se dorea modificarea vârstei de pensionare. Chiar dacă va intra în vigoare prin 2030, toți care au mai puțin de 45 de ani vor fi afectați, adică majoritatea populației. Și nu cred că a-ți duce artrita la birou pentru încă câțiva ani este un lucru bun...
În al doilea rând se vorbea despre diminuarea pensiilor parlamentarilor&co.
Să ridice două degete sus cel care crede cu tărie, dar cu tărie, că mulțimea va atinge măcar 1 banuț din economia care spun ei că s-ar face.
Să fim serioși, acei bani tot între ei îi împart.

Vezi postarearicoh, la Oct 13 2009, 05:07 PM, a spus:

nu uitati ca si asa visteria statului era goala.
Nu cred că este atât de goală pe cât este de "încuiată".
Am avut o declarație publică în care ni se spunea că PDL-iștii nu au vrut să scoată țara din criză, nu că nu au putut.

Vezi postareaconta_ro, la Oct 13 2009, 03:19 PM, a spus:

Guvernul Boc a căzut.
Da, a căzut și asta nu poate să fie decât foarte bine. Un guvern de tehnocrați este cea mai bună alegere petru perioada de criză prin care trece România... mai ales dacă ne gândim la guvernul "2 în 1" pe care îl înlocuiește.

Oricum, Băsescu trece printr-o perioadă foarte dificilă. Are de ales între două rele: ori nu aprobă guvernul de tehnocrați și se prinde mulțimea că are interese mârșave în ceea ce privește alegerile, ori îl aprobă și șansele de a fi reales se evaporă.
Oricum ar alege, are de pierdut.

#63 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 14 October 2009 - 04:53 PM

Vezi postareaa.d.n., la Oct 14 2009, 01:53 PM, a spus:

Vezi postareavics, la Oct 14 2009, 10:58 AM, a spus:

En passant
Nu pot sa nu remarc ca exista o multime de useri noi, cu cate un mesaj, taman la subiectu asta.

'Goooood point!' :pullhair:

Hai ca mi-ai luat vorba din gura. Am observat si eu aseara, exact acelasi lucru.
Fooooarte straniu.
Eu nu mi-as face cont, pe un forum de conta, daca nu am treaba cu contabilitatea, doar pentru a replica punctual la un subiect de la rubrica diverse.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#64 stefan_mihalea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:
  • Interests:Sah, muzica

Postat 14 October 2009 - 05:56 PM

in curand fac 2 anisori de cand am cont aici :pullhair: . Mi-am facut contul pentru a avea acces la niste informatii necesare la facultate (CIG).

#65 jhonybear

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 16 October 2009 - 08:33 AM

Vezi postareabutelie, la Oct 13 2009, 04:01 PM, a spus:

De cand asteptam eu clipa asta !
Nu are importanta ca e vorba de guvernul Boc , Tariceanu sau Adrian Nastase , dar e normal ca Parlamentul Romaniei sa conduca Romania .
ideea cred ca este alta: singurul lucru bun este ca in sfarsit a cazut un guvern la o motiune de cenzura , ca se numeste boc sau oricum altcumva nu are importanta

#66 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 16 October 2009 - 09:46 AM

Dupa parerea mea a fost cel mai arogant, lipsit de profesionalism, inconsecvent si antisocial guvern de pana acum.

Dana

#67 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 17 October 2009 - 02:32 PM

dupa parerea mea... nu e asa, Dana ! :pullhair:
eu cred ca a fost singurul guvern care a incercat sa faca ceva reforma in tara secatuita, insa un partener de coalitie a tradat - sincera sa fiu, ma asteptam sa faca asa ceva mai ales in contextul alegerilor prezidentiale, Geona fiind disperat sa puna mana pe Cotroceni si sa-i dovedeasca lui Iliescu (si altora) ca "prostanac"-ul a putut.

in alta ordine de idei, va rog mult de tot sa respectati regulamentul privind postarea (fara injurii, atacuri la pers., mesaje integral cu majuscule, bolduite, etc ... ), in caz contrar va veti pierde mesajele.
de asemenea, nu se admit mesaje ce cuprin doar citatul unui mesaj anterior, fara nici o vb din partea celui care il citeaza (am sters 2 astfel de posturi pana acum)

subiectul acesta are un mare potential conflictual fiind cu iz politic, insa consider ca suntem suficient de bine educati ca sa putem pastra discutia in termeni civilizati.

numai bine.

#68 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 17 October 2009 - 03:26 PM

Vezi postareanegocont, la Oct 13 2009, 07:56 PM, a spus:

Si inca un motiv ca sa-i multumim lu dl. Basescu... stati sa vedeti cursul euro de maine...
Sa traiti bine...
Doamne, ce mai vb unii ... dar ca bate vantul nu e de vina tot Basescu ??

fratilor, doar stiti bine ca in orice tara in care pica un guvern (mai cu seama o tara amarata), piata valutara reactioneaza imediat (si nu numai piata valutara ci si bursa), iar moneda nationala se devalorizeaza.
apoi, vad ca uitati multi dintre voi ca acest guven era format si din PSD :frusty: , ca asa a fost "modelul" anul trecut la parlamentare. PSD-ul e fecioara, nu ? nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase, toata suflarea e parfum mai putin PD-L - ul si, bineinteles, Basescu ... :pullhair: care si daca respira nu e bine !

voi ce vreti sa faca un guvern in numai 9 luni dupa 20 de ani de jaf generalizat si bataie de joc parlamentara ?? ati uitat ca a fct tocmai in per de criza ?? vreti sa faca minuni ?? ca vad ca asta se astepta de la guv Boc ...
voi v-ati redresat in per. de criza sau ati avut si mai multe probleme ??
de ex., eu am refacut o conta varza pe 4 ani in 1+1/2 ani de munca crancena, pe langa lucrarile curente, credeti ca se pot repara asa repede lucruri stricate ani de zile ?? chiar asa sa vorbim fara sa fim obiectivi cat de putin ??

ce au facut celelalte guverne asa bun de vreme ce ziceti ca asta a fost cel mai prost, mai incompetent ?? cu ce am dus-o mai bine in timpul celorlalte guverne care nici de criza actuala nu au avut parte ?? credeti ca e usor sa imparti "2 paie la 3 magari" (vb proverbului), adica sa imparti banii cand esti deja stramtorat ? toata lumea tipa dupa bani, dar la buget intra din ce in ce mai putine fonduri ! cui sa dai, cat si cum sa dai banii ceruti ca sa impaci pe toata lumea ?? cresterea ultimilor ani stiti f bine ca s-a bazat pe consum (noroc cu capsunarii care au "scazut" cursul leu/euro) si nu pe investitii, asta-i crestere economica sanatoasa ? ca uitati cum s-a spulberat de repede ...

peste tot in lume au fost si inca mai sunt probleme serioase din cauza crizei, chiar nu va ganditi in ce context a lucrat guv Boc ?? ce vreti sa faca in doar 9 luni avand in vedere realitatile Romaniei ? avem realitati crunte adunate in 20 de ani, pe care nici un guvern pana acum nu le-a reparat, ci dimpotriva, astfel ca :
da, e un salariat la un pensionar
da, e un aparat stufos administrativ
da, sunt si salarii bugetare nesimtite
da, sunt pensii speciale nesimtite
da, sistemul sanitar e la pamant
da, sistemul educational e la pamant
da, am ajuns sa depindem de FMI ca sa se poata plati salariile si pensiile in lunile urmatoare
si lista poate continua ...

razboiul cu cei care nu doresc reforma reala e pe viata si pe moarte, asta se vede clar si nici nu trebuie sa va asteptati la altceva, ganditi-va si la viata fiecaruia dintre voi cei care ati avut ocazia sa luptati pt. schimbari : cei carora aceste schimbari le luau borcanul cu miere din fata v-au lasat sa le faceti fara sa se lupte cu voi ca sa va impiedice cu orice pret ?? progresul se naste in chinuri - e o chestiune bine stiuta, istoria ne-a invatat !

da, vreau pensii calc. pe principiul contributivitatii
da, vreau parlament unicameral cu maxim 300 parlamentari fara privilegiile nesimtite cu care s-au obisnuit de atatia ani
da, vreau salarii bugetare echilibrate (nu unul 300 euro si altul 30.000 euro in cond. in care munca depusa nu justifica dif de salariu)
da, vreau o lege a educatiei care sa aduca multa calitate in invatamant si sa scoata oameni educati din scoli, nu rebuturi profesionale
da, vreau sa se ia orice masura de natura a ne trece criza cat mai putin afectati
da, vreau ca patronii sa nu mai plece in concedii super si, cu banii economisiti astfel, sa-si plateasca la stat datoriile aferente macar salariilor - ca nici pe alea nu si le platesc, dar bani de distractii isi iau din firme ... ca deh... obrazul subtire cu chelt. se tine si "e egalitate, dar nu pt. catei"
da, vreau reforma sistemului sanitar
da, vreau verificarea tuturor pensionarilor pe caz de boala, ca parca a dat "molima" in Romania in ultimii ani
si.. da, multe mai vreau sa se schimbe, dar daca tot cade cate un guvern care face cat de cat ceva pt tara asta, daca se da vina pe Basescu si cand creste iarba, atunci ne ducem naibii cu totii :smile:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 18 October 2009 - 09:01 AM

#69 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 20 October 2009 - 09:00 AM

Fara indoiala, mai toata lumea e de acord cu da-urile de mai sus. Numa' ca guvernul Boc, n-a facut decat demagogie pe marginea lor.

Cateva din "realizarile" reformiste ale guvernului Boc:

Reducerea agentiilor guvernamentale - In fapt disparitia nominala a catorva si comasare altora, oamenii care trebuie is tot acolo. E schema clasica de a scapa "legal" de oamenii pusi de puterea precedenta care se tot repeta din 1996 incoace.

Salarizarea unica - Intradevar e imperios necesar asa ceva. Insa atunci cand unicul principiu e reducerea raportului dintre maxim si minim, atunci cand mentii cresterea automata a salariuui o data cu vechimea, fara nici un fel de criteriu de performanta, s-am pardon da' se cheama populism si nu se rezolva nimica.

"Legea pensiilor" - Pai ea exista din 2000 are numarul 19 si e bazata pe contibutia fiecaruia. Pe langa ea exista cateva exceptii, acele pensii speciale. La televizor Boc a tot batut moneda pe astea, insa a omis sa pomeneasca si de acea marire complet nejustificata a varstei de pensionare. Oricum, cineva ar trebui sa-i explice ca pensia nu-i o pomana de la stat ci un drept pt care platim ani si ani de zile.
Ce a mai omis Boc, dar au descoperit ziaristii: Mai prin vara, un deputat PDL (coleg cu Boc asadara) vine cu o initiativa legislativa privind taman eliminarea pensiilor speciale. Aceasta initiativa primeste un prim aviz negativ de la insasi PM Boc, in baza acestuia urmand si avizele negative ale comisiilor de specialitate si apoi respingerea de catre senat. Urma la rand Camera, initiativa respectiva era pe ordinea de zi, taman in ziua asumarii raspunderii de catre Boc in fatza parlamentului reunit. Cine-i totusi legislativul in tara asta ?

PM Boc, in ecou cu P Basescu, pt toate baiurile a gasit scuze, la inceput a invocat greaua mostenire iar mai tarziu criza. Apai de mostenire grea or avut parte toate guvernele, fiecare o acuzat-o la vremea lui si fiecare o produs-o pt succesorii lui. Iara pt criza, in loc de vaiete si declamari populiste, era la indemana modelul de actiune (cu adevarat) reformista aplicat de guvernul Ciorbea. Hmm, oare sa fi avut vreo jena sa preia tocmai cea ce a torpilat ministrul Basescu, cel care sustinea ca noi n-avem nevoie de autostrazi ?
Din criza se iese doar facand economia sa mearga, e singurul motor disponibil. Numa' ca in loc sa bage ulei, sau macar sa-l lase in pace, a bagat nisip (OG34, dar nu numai). Noroc cu frau Merkel ca a stimulat productia la Dacia si implicit orizontala acesteia. De investitii nici pomeneala, infrastructura e tot aia, doar ca mai veche cu 10 luni, astfel ca doar cu tractorul FMI mai razbate caruta bugetara pe soselele patriei.

Singuru fericit e Mircea Badea, la cei zero km de autostrada realizati (cati declamau in iarna ca vor face pe an ?), nu mai tre sa se plimbe gol cu pene in fund prin fatza palatului Victoria.

#70 stefan_mihalea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 20 October 2009 - 09:41 AM

0 ? Unii urla ca 0, altii urla ca s-ar fi realizat potiuni bunicele...acuma pe cine sa crezi? Hai pe teren sa vedem realizarile in Transilvania cu proprii ochi, nu ce da televiziunea, ca aia e platita sa filmeze si Dunarea daca e nevoie, numai sa iasa alt adevar in ochii omului "uite domne' ce autostrada v-a facut Boc".
Nu va mai lasati trantiti prin toate minciunile de televiziunile astea, nu sunt de incredere!

#71 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:

Postat 20 October 2009 - 09:54 AM

cu proprii ochi, pot s-o vad cand pot sa circul pe ea. Deocamdata nu prea e cazul.

Iar portiunea de coridor european incompleta e: Szeged - Arad - Timisoara - Deva - Sibiu - Pitesti

#72 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 October 2009 - 10:11 AM

Vezi postareavics, la Oct 20 2009, 10:00 AM, a spus:

Reducerea agentiilor guvernamentale - In fapt disparitia nominala a catorva si comasare altora, oamenii care trebuie is tot acolo. E schema clasica de a scapa "legal" de oamenii pusi de puterea precedenta care se tot repeta din 1996 incoace.
pe asta cine ti-a spus-o ?? lucrezi in domeniu sau ai informatii din interiorul "domeniului" ca sa stii sigur ?? doar intreb, nu acuz ...

Salarizarea unica - Intradevar e imperios necesar asa ceva. Insa atunci cand unicul principiu e reducerea raportului dintre maxim si minim, atunci cand mentii cresterea automata a salariuui o data cu vechimea, fara nici un fel de criteriu de performanta, s-am pardon da' se cheama populism si nu se rezolva nimica.
nu e populism, asa e sistemul la bugetari : creste sal. odata cu vechimea fiindca vechimea inseamna experienta in plus. apoi, mi se pare absolut normal ca nici un bugetar sa nu aiba sal. mai mare decat al presedintelui tarii !!

"Legea pensiilor" - Pai ea exista din 2000 are numarul 19 si e bazata pe contibutia fiecaruia. Pe langa ea exista cateva exceptii, acele pensii speciale. La televizor Boc a tot batut moneda pe astea, insa a omis sa pomeneasca si de acea marire complet nejustificata a varstei de pensionare. Oricum, cineva ar trebui sa-i explice ca pensia nu-i o pomana de la stat ci un drept pt care platim ani si ani de zile.
pai, tocmai acele pensii speciale sunt vizate, iar cresterea varstei de pensionare e o cerinta UE - nu e de la Boc !! eu nu l-am auzit niciodata pe Boc spunand ca pensia ar fi o pomana de la stat, sau macar sa fi insinuat asta, ci dimpotriva !! cand l-ai auzit tu afirmand asa ceva ? pomana de la stat sunt doar pensiile speciale - cele care nu au la baza principiul contributivitatii si tocmai asta spune si Boc, nu s-a referit niciodata la altceva.

au gasit ziaristii ... de la care trust media ? cumva a lui Voiculescu sau Vantu ?? :pullhair:

criza e cat se poate de concreta, nu-s vb in vant, e o stare de fapt grava si f complexa, a o minimaliza aici numai pt a-l scoate pe Boc de rahat, e cu vadita rea intentie - mai ales ca se vb doar de Boc si Basescu uitandu-se ca si PSD a guvernat umar la umar cu PD-L, adica juma-juma !

apoi :
ministrul muncii : dl. Marian Sarbu - PSD = legea salarizarii unice si legea pensiilor
ministrul educatiei : d-na Ecaterina Andronescu - PSD = legea educatiei
si n-am vazut nici un ministru PSD sa aiba ceva impotriva acestor legi, sa-si dea demisia din cauza lor, insa s-au "trezit" acum sa tipe de ele, adica isi dau singuri cu stangu'n dreptu' ... cat au fost la guv. au fost bune legile, cum au iesit n-au mai fost bune !! chiar asa tampiti ne cred ??
si-au pus imediat demisiile pe masa fol. de pretexul "Nica" cand, de fapt, abia asteptau un motiv sa iasa de la guvernare fiindca daca ramaneau acolo nu mai puteau sa urle de Boc si Basescu, iar sansele la prezidentiale erau mult diminuate pt Geoana, logic .. Geona nu poate castiga pe merite proprii, el trebuie neaparat sa se ridice pe "cadavrele" lui Boc si Basescu fiindca altfel e pe nicaieri. daca m-as insela, ar trebui sa-l vad pe Geona sustinandu-si propriul program ca tema de baza si nu in primul rand incercand sa-l discrediteze pe Basescu fol. si de Boc in ac. ecuatie. campania lui Geona e una preponderent anti-Basescu, nu una bazata pe un program propriu, pe merite proprii, asta-i micimea la Geoana&CO.
nu zic ca a baga in campanie si elemente anti-"adversar competitie" e de neinteles, nicidecum, insa a-ti baza practic intreaga campanie pe asa ceva arata cat de mic esti ... si cat de putine lucruri ai cu adevarat de spus si, mai ales, de facut legat de progresul tarii al carei presedinte te doresti a fi.

asa ca, zic si eu "s-am pardon" ...

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 October 2009 - 10:59 AM

#73 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 October 2009 - 11:09 AM

Cateva din "realizarile" reformiste ale guvernului Boc:

si totusi se doreste clar restructurarea (articol relativ nou, 13 aug. 2009)
http://www.ziare.com/actual/eveniment/08-1...-agentii-852385

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 October 2009 - 11:13 AM

#74 stefan_mihalea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 20 October 2009 - 11:26 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Oct 20 2009, 11:11 AM, a spus:

Geona nu poate castiga pe merite proprii, el trebuie neaparat sa se ridice pe "cadavrele" lui Boc si Basescu fiindca altfel e pe nicaieri. daca m-as insela, ar trebui sa-l vad pe Geona sustinandu-si propriul program ca tema de baza si nu in primul rand incercand sa-l discrediteze pe Basescu fol. si de Boc in ac. ecuatie. campania lui Geona e una preponderent anti-Basescu, nu una bazata pe un program propriu, pe merite proprii, asta-i micimea la Geoana&CO.

Geoana a si declarat ca nu va putea castiga alegerile presidentiale decat cu o capanie anti-Basescu :pullhair:

#75 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 October 2009 - 11:40 AM

pe bune ? a pierdut-o pe asta :frusty: f. tare ... :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 October 2009 - 11:41 AM

#76 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:

Postat 20 October 2009 - 12:02 PM

@Otilia

Nu lucrez in domeniu. Am prins ceva franturi de informatii si din "interior", insa pt afirmatia mea is suficiente cel publice si publicate pe care le-am pus cap la cap la vremea respectiva.

Da, asa e sistemul la bugetari, insa asta nu inseamna ca e bun, ci dimpotriva. Presupusa experieanta acumulata o data cu vechimea in fapt devine tabiet si incapacitate de adaptare la nou.

In ciuda mult prea des invocatului "asa vrea Europa", cresterea varstei de pensionare prevazuta in raspunderea asumata nu-i o cerinta UE. E (a fost ?) doar o incercare de usurare a sarcinii fondului de pensii pilonul 1 ca sa ramana bani pt suprastructura caselor judetene de pensii.
Cu pensia pomana de la stat l-am auzit io intr-o seara la teveu, n-a zis literalmente asa, dar asta era clar ideea. Bun, poate ca atunci era incoltit de neprieteni, dar aceiasi idee a razbatut de la el si in alte dati.

Ce importanta au trusturile de presa cand acel aviz negativ exista ?, nici macar nu l-a contestat nimeni. Desigur orientarea trusturilor poate fi pusa in discutie prin interpretarea data faptului. Pai, din doua, una: Initiativa (unui deputat PDL) era bunasi Boc a respins-o nejustificat, sau era proasta si Boc a respins-o justificat. Insa in stadiul respectiv, o lege e inca supusa imbunatatirii si asta e treaba parlamentului nu a guvernului. Majoritatea parlamentara (inca) exista, iar subiectul era destul de delicat pt ca sa intampine opozitie. Boc insa s-a grabit, a preferat sa incerce sa culeaga laurii ... reformei si s-a ales cu ... reformarea.

Criza e foarte concreta desigur. Aparitia ei nu-i imputabila nici guvernului Tariceanu, nici guvernului Boc. In schimb e imputabila ambelor guverne gestiunea situatiei. Daca primul o mai avut "scuza" fazei incipiente si a sfarsitului de mandat, al 2-lea nu mai are nici un fel scuza, cu sau fara ghilimele.
Ma refer la guvern in ansamblu, nu doar la PM Boc. Deci inclusiv la pesedei, care le-au facut celor de la PDL exact ce au facut acestia liberalilor. Hop si ei la ciolanu puterii, da' la teveu faceau opozitie mai dihai decat opozitia.
Oricum cei de la PSD nu se pot lauda nici macar cu legile care au starnit atata valva. Astea de fapt nu apartin ministerelor din domeniu de aplicabilitate Legea salarizarii unice nu-i apartine lui M.Sarbu (nici nu e tocmai treaba lui, fiind vorba exclusiv de bugetari), de legea pensiilor (speciale) am vorbit mai sus, iar legea invatamantului e multata pe lucrarea lui Miclea din 2005 cu ceva ajustari abramburistice.

Cat despre iesirea PSD, am o alta parere. Nu vroiau sa iasa, altfel puteau mai devreme si mai cu folos, adu-ti aminte cate discutii de culise or fost inainte de prima iesire cu asumarea raspunderii, inclusiv amenintarea PDL cu excluderea de la guvernare, totul pe un puternic fond sonor sindicalist. Vazand ca tine, PDL a incercat sa-i loveasca cat erau nauciti, scotandu-l pe Nica din joc cu un pretext pueril. O cacialma, la care PSD a plusat tot la cacialma. Potul s-a pierdut, om vedea cine-l gaseste de Sf. Nicolae, noi oricum o sa-l trecem si pe asta in debitul lui 121.

Aceasta postare a fost editata de vics: 20 October 2009 - 12:03 PM

#77 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 October 2009 - 12:50 PM

afirmatii publice si publicate ti-am dat si eu, la link ... acolo sunt date clare de restructurare, peste 10.000 de posturi "sterse", milioane de euro economisite prin diminuarea fd de salarii.

sistemul bugetar : chiar Boc a zis ca cresterile salariale vor avea la baza criterii de performanta, iti amintesti ? asta s-a spus mai ales la agentiile/ministerele care au fd europene de asimilat si care nu si-au facut treaba in ultimii aprox. 3 ani de la intrarea in UE

varsta de pensionare e o cerinta UE, nu o gogorita, nu ai informatia corecta ! pensia pomana de la stat nu cred ca spus-o Boc, mai ales ca eu l-am vazut si auzit la tv de multe ori spunand exact contrariul, imi pare ca te contrazic aici cu tarie !

despre acel aviz negativ : cred ca am auzit ceva despre ce ar fi fost in neregula de s-a dat aviz negativ, sincer am uitat argumentatia, dar o voi cauta pe net, poate mi-o amintesc asa

eu cred ca ac. criza economica s-a gestionat cat de bine s-a putut in cond. date, sunt convinsa ca nici un alt guvern nu ar fi facut mai bine decat asta, nu avea cum fiindca banii au fost din ce in ce mai putini si au trebuit facute ajustari de chelt. nepopulare.
sindicatele au urlat degeaba, dar asta-i rolul lor : sa tipe dupa bani, printre altele. de aia isi iau "salarii" consistente liderii de sindicat, numai ca veniturile de impartit s-au diminuat f mult. Boc a marturisit ca la un moment dat, cand clocotea oala cu sindicalisti, le-ar fi zis acestora "astia-s banii, ia impartitii voi cum vreti" si domnii de la sindicate tot nu au resusit sa ajunga la un acord, fiind liberi sa decida de capul lor.

si la fiecare dintre noi acasa, cu bugetul familial, la fel facem cand scad "incasarile" : taiem din chelt. cat de mult putem chiar daca asta aduce in familie o stare de nemultumire.

comparatia cu guv. PD-l - PNL nu e chiar corecta fiindca PNL i-a scos de la guv. PD-L, ei nu iesit ca asa au vrut - nu e acelasi lucru.
apoi, de criticat puteau sa se critice si in continuare PSD cu PD-L, doar sa fi ramas la guv. macar pana in alegeri, de ce au iesit taman acum, fix inainte de prezidentiale ?? tu spui ca puteau iesi mai inainte daca vroiau, eu spun ca acum e momentul cel mai bun fiindca au mai ramas la ciolan inca ceva vreme + mai au timp si de dat in Basescu, asa si-au facut socotelile : sa fie cu buzele unse si cu slanina-n pod ! e f bine cunoscut apetitul PSD-ului pt putere, nu i-a lasat inima sa iasa mai devreme, apoi exista riscul alegerilor anticipate.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 20 October 2009 - 01:24 PM

#78 stefan_mihalea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 20 October 2009 - 01:24 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Oct 20 2009, 12:40 PM, a spus:

pe bune ? a pierdut-o pe asta :frusty: f. tare ... :pullhair:

A spus-o in direct nu mai stiu pe ce canal, va jur!

#79 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 20 October 2009 - 01:26 PM

te cred, te cred ... nici nu m-am gandit ca minti, doar m-a surprins :pullhair:

#80 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:

Postat 20 October 2009 - 02:15 PM

Pai cum io n-am avut vreme sa caut, sa ramanem pe linkul respectiv, luand de bune cifrele.
Din 10.554 posturi, 1583 sunt de fapt vacante, raman 8971 care ar fi fost redusi. Sa zicem ca o treime is la Bucuresti, raman 6000 in judete, adica in medie 150 pers de judet. Din acestia 150, la mine in judet stiu pe cativa multati, inca n-am aflat de de nici unul concediat.

Ca Boc a zis de criterii de performanta ii una, ca legea salarizarii unice nu cuprinde asa ceva ii alta. In esenta asta a fost guvernarea Boc, vorbe fara fapte.

O sa studiez mai exact cerinta aia UE, mie imi suna altfel. Cu auzitul Bocului, renunt sa ma contrazic, l-om fi auzit in faze diferite.

Avizul negativ exista, sa admitem ca justificat. Asta nu inseamna ca nu se puteau aduce corectiile necesare mai ales ca initiativa venea din partea unui membru al partidului de guvernamant cu cele mai multe mandate in parlament.

Pt gestionarea crizei de catre guvernul Boc as dori argumente.
Parerea mea e ca nu s-a gestionat de fel. Pentru asta trebuie un nivel de competenta mult peste cel al unui metalurgist si al unui marmurist luati impreuna.
Pe timp de criza te faci luntre sa stimulezi economia si investitiile. Inl loc de asta au sugrumat gaina care face ouale, n-or fi fost ele de aur, da' totusi erau de metal.

Asa-i, comparatia cu situatia din guvernul PNL-PD nu-i corecta. Torpile cum timp de peste 2 ani lansau in liberali cei de la PD, flancati de Basescu, n-au reusit nici pe un sfert cei de la PSD in anul asta. De acolo si diferenta de procedura, totusi mi se pare mai onesta cea uzitata de liberali in 2007.

Acel mai devreme cand (am spus ca) PSD putea iesi de la guvernare inseamna doar vreo 3 saptamani, in toiul "discutiilor" pe asumarea legii salarizarii si a invatamantului. Cu sindicatele urland alaturi aveau efectul dorit, numa ca PDL le-a luat-o inainte dandu-le ultimatum, ori cu noi ori plecati. Adica ce a facut si PNL in 2007.

Aceasta postare a fost editata de vics: 20 October 2009 - 02:19 PM

Similar Topics Collapse

56 useri citesc topicul

0 membri, 56 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL