iuliana2006, la Jan 12 2010, 12:38 AM, a spus:
referitor la tarif, cred ca sub 200lei nu prea se poate cobori.
Sunt si consultant fiscal.......
Am in vedere faptul ca o deplasare la sediul clinetului este necesara, intocmirea unui dosar pentru fiecare certificare...este de la sine inteles...
Partea cu raspunderea...nu sunt atat de sigura ca nu ne-o asumam si oricat de mica ar fi n-as semna o declaratie fara sa vad cat de cat ce ascunde in spatele ei.
Maine am de gand sa merg la Camera sa vad ce instructiuni ne pun la dispozitie si ce presupune aceasta certificare.
Oameni buni, chestia asta cu certificarea este una din cele mai grosolane interventii ale statului in favoarea unei categorii de profesionale.
Numai cine nu face contabilitate stie ca nimeni in afara de cel care face acea contabilitate nu poate certifica corectitudinea declaratiei 100.
Cu exceptia situatiei cand certificatorul ia fiecare act in parte, fiecare factura, fiecare bon de benzina, fiecare bon de consum ce ajunge in clasa 6.
Nu mai vorbesc de productie, amortizari, k-uri, pierderi din exercitii precedente, dobanzi, deplasari, ehehe.
Aaa, daca firma nu are incredere in ce a facut contabilul si doreste o opinie independenta, asta este cu totul altceva.
Si asta se negociaza, se discuta intinderea mandatului, gradul de acoperire, riscuri asumate, etc.
Iar daca nu-mi permit pretul, pot sa si renut.
Asa ca fie 200 de lei, fie 100 de euro, tot o taxa nemeritata ramane, atata timp cat certificarea este impusa da stat
ca o formalitate obligatorie, fara de care tot el, statul, nu-ti primeste documentul respectiv.
Deocamdata fiscul nu au baza legala pentru a refuza primirea unei declaratii.
Si ei stiu asta si mai stiu ca poate fi usor interpretat ca abuz in serviciu.
Poate vor modifica din nou legea in favoarea consultantilor, poate o vor lasa asa moarta-n papusoi, mai vede.
Pana atunci, fie va impuneti puncul de vedere la ghiseu, fie o depuneti prin posta sau pe internet.
Aceasta postare a fost editata de marian.apetre: 12 January 2010 - 11:26 AM