Bruno_2000, la Aug 26 2010, 10:36 AM, a spus:
Sunt total nedumerit de ce trebuie sa fac. Speza mea este urmatoarea:
Sunt salariat cu contract de munca (nu este inregistrat pe PFA ci pe persoana mea) si carte de munca la o companie pentru care mi se plateste toate darile la stat de catre aceasta.
Anul trecut mi-am constituit o PFA (tip I.I.) pe creatie de soft si web design pentru cateva lucrari ocazionale.
La vremea respectiva am vorbit cu un contabil si acesta mi-a spus ca nu trebuie sa mai platesc nimic in plus pe PFA, caci deja sunt platit de catre compania unde lucrez prin contractul de munca cu ei pentru CAS, pensii si somaj.
Anul asta nu am mai avut nici o activitate pe PFA.
In situatia mea credeti ca este necesar sa depun ceva pe undeva sau nu ?
Multumesc anticipat!
PFA înseamnă persoană fizică autorizată. Î.I. înseamnă întreprindere individuală. Una-i una și alta-i alta. Prin urmare, tu activezi prin intermediul unei întreprinderi individuale, nu ca persoană fizică autorizată.
Art. III OUG 58/2010 și normele metodologice aferente obligă să declare și să plătească contribuțiile sociale individuale pe cei care obțin venituri de natură profesională. Tu, neobținând astfel de venituri, nu ai nici obligația declarării și/sau plății contribuțiilor.