Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
depunere declaratii ONLINE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

depunere declaratii ONLINE

88 replies to this topic

#61 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 02 November 2011 - 11:53 PM

Citeaza

Otilia Alupei:se mai poate depune decontul tva (D300) la ghiseu ?? :ohmy2:

Otilia, pai de ce sa nu se poata depune 300 si 100 la ghiseu? In HG 1397/2010 este prevazuta obligativitatea depunerii doar a declaratiei 112 prin mijloace electronice.

HG 1397/2010
"ART. 3
(1) Persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului, prevăzute la art. 296^3 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia depunerii declaraţiilor prevăzute la art. 1 prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, cu respectarea condiţiilor prevăzute în anexa nr. 8, prin intermediul portalului e-România.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), până la data de 1 iulie 2011, formularul "Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate" se poate depune la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanţelor Publice, în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic."

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 02 November 2011 - 11:54 PM

Dana

#62 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 03 November 2011 - 03:24 PM

nu stiu de unde ramasesem cu ideea ca si celelalte decl. fiscale trebuiesc depuse exclusiv online ... fiindca sa ne luam obligatoriu certificat digital numai pt o decl. , e dincolo de normal - mult de tot :blink: !! ma rog, eu le depun pe toate online cu acesta ocazie, insa imi pare ca ceva nu e in regula la abordarea generala. prin urmare, n-ai salariati - nu-ti trebuie certificat digital fiindca nu depui D112, corect ?

#63 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 03 November 2011 - 08:01 PM

Citeaza

Otilia Alupei:...prin urmare, n-ai salariati - nu-ti trebuie certificat digital fiindca nu depui D112, corect ?

:smile: Da, Otilia draga, corect...deocamdata si sper sa mai ramana asa mult timp! De ce? Pentru ca uite ce am patit eu acum:
mi-am mancat nervii :mad: cu depunerea unui Decont de TVA on-line in 24.10. si mesajul de prelucrare a declaratiei
mi-a aparut in 02.11, adica ieri si exact acum, cand am ajuns mare "doamna" si nu am mai mers la ghiseu, am uitat sa trec in Decont la rd. 36 o suma infima (oricum nu conteaza, putea sa fie orice suma) care reprezenta TVA-ul de rambursat din luna precedenta.
Si iaca-scart ca am prelucrare cu erori :sad2: !

Iar porcaria mare este modificarea adusa de OG 30/2011:
"31. La articolul 83, alineatul (3^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(3^1) Data depunerii declaraţiilor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă pe portalul e-România este data înregistrării acestora pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiţia validării conţinutului declaraţiilor."

D.112 am transmis-o la inceputul lunii oct., dar cu TVA-ul aproape lunar am probleme, pentru ca angajatorii fie aduc tarziu actele, fie mai descopera ca au omis sa aduca cate o factura sau doua si o aduc pe ultimii 10 metri.

Oricum, nu mi se pare normal ca mesajul de prelucrare sa apara dupa 6-7 zile si dupa data limita a depunerii declaratiilor Daca eu stau noaptea sa depun declaratii din cauza sistemului de transmitere, pe care il intrece orice melc care doarme, si mai am si conditia validarii impuse, atunci am pretentia sa fiu anuntata in termen, nu???

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 03 November 2011 - 08:03 PM

Dana

#64 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 04 November 2011 - 02:22 PM

ai dreptate !! ce porcarie ...

si iarta-ma, dar am ras cu lacrimi la faza cu melcul care si dormind intrece sistemul de transmitere online din 24 si 25 ale lunii :laugh:
asa este !

#65 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 23 November 2011 - 05:12 PM

GHID pentru reinnoirea certificatelor pe portalul ANAF
http://static.anaf.r...eCalificate.pdf

se face repede, repede cand ai nevoie, cat mai din timp posibil si nu cu "viteza melcului" :laugh: ci cu cea a vantului daca ai intrat in criza de timp cu depunerea.

#66 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 24 November 2011 - 07:14 PM

Au aparut cateva modificari la depunerea online a declaratiilor 100,300,710 :

"Pentru a îmbunătăţi serviciul depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice, de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 1 decembrie 2011, pentru perioadele de raportare începând cu noiembrie 2011, declaraţiile 100, 300 si 710 se vor putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor, le vor putea depune la ghişeul organelor fiscale, în format PDF cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată si ştampilată. Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu cod de bare sau cu fişier txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenţă accesibile pe portalul ANAF, secţiunea Asistenţă contribuabili – Programe utile – Declaraţii fiscale.
Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare, unde se vor regăsi si prevederile legale, precum şi instructiuni / documentaţie de ajutor.

Pentru implementarea acestor modificari sunt necesare lucrari de mentenanta in data de 26.11.2011 care pot produce dificultati la depunerea declaratiilor si vizualizarea starii acestora, iar in perioada 30.11.2011 ora 12:00 – 02.12.2011 ora 11:00 serviciul de depunere declaratii va fi oprit."

Sursa (ANAF) -> http://static.anaf.r...nt24nov2011.htm

Un lucru bun este ca recipisa o sa poata fi accesata la cateva minute dupa depunere, nu se va mai astepta ore/zile. :)

Aceasta postare a fost editata de Vitezistu: 24 November 2011 - 07:15 PM

#67 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 24 November 2011 - 10:43 PM

"in perioada 30.11.2011 ora 12:00 – 02.12.2011 ora 11:00 serviciul de depunere declaratii va fi oprit."

adica si internetul are zile libere ... :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2: bun program / server au

#68 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 07 December 2011 - 09:06 AM

" Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare, unde se vor regăsi si prevederile legale, precum şi instructiuni / documentaţie de ajutor."

Intru pe portalul ANAF - Declaratii electronice si caut Descarcare formulare dar, nu gasesc ! nu este sau nu-l vad eu ?
...va multumesc anticipat pentru orice sugestie !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#69 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 07 December 2011 - 05:05 PM

Vezi postareacristina5859, la 07 December 2011 - 09:06 AM, a spus:

" Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare, unde se vor regăsi si prevederile legale, precum şi instructiuni / documentaţie de ajutor."

Intru pe portalul ANAF - Declaratii electronice si caut Descarcare formulare dar, nu gasesc ! nu este sau nu-l vad eu ?
...va multumesc anticipat pentru orice sugestie !

Incercati la pagina asta sa descarcati formularele pdf editabile...

Have fun!

PS. Inca nu m-am lamurit daca din rea vointa sau din prostie sunt aceste formulare "ingropate" in site-ul ANAF, astfel incat sa fie aproape imposibil de gasit. Eu le-as fi pus cu un titlu mare si link pe prima pagina, sa se poata descurca (descarca) toata lumea cat mai usor.

Aceasta postare a fost editata de Dan I.: 07 December 2011 - 05:07 PM

Dan

#70 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 07 December 2011 - 10:15 PM

:excl: Depunerea prin Internet a Declaratiilor 100, 300 si 710 poate fi facuta doar pe pagina creata pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro. Se selecteaza pagina pentru depunerea Declaratiilor 112,100,300,710 si dupa autentificare cu certificatul digital se incarca si se transmite declaratia dorita. Se consulta Recipisa - este singurul document care atesta depunerea.

#71 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 08 December 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaDan I., la 07 December 2011 - 05:05 PM, a spus:

Incercati la pagina asta sa descarcati formularele pdf editabile...

Have fun!

PS. Inca nu m-am lamurit daca din rea vointa sau din prostie sunt aceste formulare "ingropate" in site-ul ANAF, astfel incat sa fie aproape imposibil de gasit. Eu le-as fi pus cu un titlu mare si link pe prima pagina, sa se poata descurca (descarca) toata lumea cat mai usor.

Multumesc, Dan I...am reusit sa le descarc, le-am completat si le-am trimis !....nici eu nu am inteles de ce nu erau " vizibile" ...dar de ce sa fie simplu cand poate fi complicat ! :smile:

Vezi postareaLexiroxi, la 07 December 2011 - 10:15 PM, a spus:

:excl: Depunerea prin Internet a Declaratiilor 100, 300 si 710 poate fi facuta doar pe pagina creata pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro. Se selecteaza pagina pentru depunerea Declaratiilor 112,100,300,710 si dupa autentificare cu certificatul digital se incarca si se transmite declaratia dorita. Se consulta Recipisa - este singurul document care atesta depunerea.

Multumesc, Lexiroxi ... problema mea era ca nu gaseam declaratia(pdf-ul) pe care trebuia sa-l completez.... ca sa am ce transmite!
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#72 mihai.ct

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 December 2011 - 05:28 PM

Am si eu o mare rugaminte in legatura cu decl.101 online .Am vrut sa trimit decl.101 rectificativa la dec.2010 dar nu am bifat casuta de rectificativa,deci s-a trimis ca si cum ar fi initiala.Ce pot sa fac?Trimit din nou rectificativa?Va rog mult un raspuns urgent daca se poate.

#73 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 December 2011 - 07:46 PM

trimite din nou 101 rectificativ. la 101 poti depune rectificativ de cate ori vrei

#74 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 12 December 2011 - 12:30 PM

Va rog sa ma indrumati si pe mine cu depunerea on-line a declaratiilor 100,300 si 390. Trimit pdf-ul semnat digital nu xml-ul pe portalul pentru 112 dar cum salvez fisierul? Cu ce titlu, in ce ordine?

#75 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 12 December 2011 - 02:12 PM

Vezi postareateofilia, la 12 December 2011 - 12:30 PM, a spus:

Va rog sa ma indrumati si pe mine cu depunerea on-line a declaratiilor 100,300 si 390. Trimit pdf-ul semnat digital nu xml-ul pe portalul pentru 112 dar cum salvez fisierul? Cu ce titlu, in ce ordine?

Se transmite sub forma D300_CUI_112011

#76 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 12 December 2011 - 02:21 PM

Multumesc!

#77 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 12 December 2011 - 02:35 PM

Cu placere !

#78 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 12 December 2011 - 04:19 PM

Proiect de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind depunerea declaratiilor fiscale

http://static.anaf.r..._declaratii.pdf

#79 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 16 December 2011 - 01:01 PM

In perioada 17 decembrie 2011 ora 8:00 - 18 decembrie 2011 ora 23:00 accesul la portalul ANAF va fi oprit pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Ne cerem scuze pentru deranjul creat si va multumim pentru intelegere.

http://www.anaf.ro/p...wps/portal/ANAF

#80 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 16 December 2011 - 01:15 PM

In perioada 17 decembrie 2011 ora 8:00 - 18 decembrie 2011 ora 23:00 accesul la portalul ANAF va fi oprit pentru efectuarea unor lucrari de mentenanta. Ne cerem scuze pentru deranjul creat si va multumim pentru intelegere.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL