Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
examene ACCA - topic 2014 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

examene ACCA - topic 2014

237 replies to this topic

#141 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 June 2014 - 04:48 PM

Draga mea, cred ca e f grav ce ne povestesti si-o zic cu toata sinceritatea ! :sad:
Aproape ca nu-mi vine sa cred - atat sunt de uimita ca la un asemenea nivel se pot intampla astfel de lucruri !! :blink:

Ca sa dai de 6 ori un examen trebuie sa ai cel putin o vointa/ o tenacitate de invidiat, zau ! Eu n-as putea, recunosc... In acelasi timp, devine tot mai evident ca ceva nu este in ordine la ACCA fiindca nu se poate sa fiti atat de multi incapabili sa promovati acest examen - asta-i clar !

Stiu f bine cat de mult ai muncit si de aceea sunt trista pt dezamagirea pe care o traiesti, insa iti spun din nou "Go, girl !" :biggrin: cu tot respectul si toata dorinta de bine.
Nu cred ca e cazul sa abandonezi pana cand nu-ti incerci toate sansele ... Esecurile sunt dureroase, e adevarat, insa fac parte din viata fiecaruia dintre noi si trebuie sa invatam sa mai si pierdem uneori.

Haide sa ne ghidam dupa zicala "Ce nu te omoara, te face mai puternic " si sa ne resemnam ca uneori ne mai ciocnim cu trenu' de la metrou, insa (chiar si asa) abandonul inca nu e o realitate apropiata.

Eu va sustin pe toti, cu tot dragul si toata aprecierea, iar faptul ca (e posibil sa) mai pierdeti cate un examen din cand in cand, nu scade admiratia sincera pe care v-o port si pe care o meritati cu prisosinta !!!

Va imbratisez ! :wub:

#142 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 June 2014 - 09:32 AM

@ Otilia Alupei

Va multumesc inca o data pentru cuvintele frumoase, pentru incurajari, pentru increderea pe care ne-o aratati. Conteaza extrem de mult sa fii apreciat si incurajat de cineva care nici macar nu te cunoaste, dar pune suflet si este alaturi de tine. Cu mana pe inima va spun ca, sunteti o persoana deosebita, nu multi dau dovada de altruism, asa cum o faceti dumneavoastra.
Voi incerca sa dau curs indemnului dumneavoastra si sa nu renunt, desi e greu sa continui, in conditiile in care mi-am constientizat postura de "soricel" prins in cursa.
Nu poti fi motivat sa tragi din greu pentru a lua un examen (sa scoti din buzunar niste sume "frumusele" pentru examene, manuale actualizate, taxe anuale, taxe pentru centrul de examinare sau cheltuieli de deplasare pana la Bucuresti, sa iti consumi tot timpul liber si zilele de concediu pentru studiu, sa ii neglijezi pe cei dragi ca sa inveti a 3-a oara materia pentru acelasi blestemat de examen), cand esti constient de faptul ca, rezultatul examenului nu depinde de tine.
Intr-adevar, ai nevoie de tenacitate si nervi de otel pentru a sustine un examen de "n" ori, pana se indura ACCA sa-ti puna stampila cu "pass" in frunte. Nu ma doboara obstacolele, ci revolta, frustrarea de a sti ca cineva isi bate joc de noi si de eforturile noastre, doar fiindca isi permite. Cei de la ACCA sunt constienti de faptul ca, odata ce ai promovat 12 examene, trebuie sa fii nebun ca sa renunti; asa ca, esti "vaca de muls" perfecta.
Din pacate, mi-am pierdut increderea in ACCA. Chiar daca as promova cele 2 examene sustinute in aceasta sesiune sau pe urmatoarele si voi deveni membru, a disparut mandria de a fi student/membru ACCA. Principiile etice pe care ni le flutura pe sub nas la fiecare examen "Professionals" sunt doar de fatada...
Pana una-alta, incerc sa imi revin si sa ma apuc de invatat la P7, de saptamana viitoare. Voi renunta doar dupa ce iau teapa si cu P7 si P4 :sad: .

#143 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 June 2014 - 10:23 AM

Vezi postarealuna_plina, la 10 June 2014 - 09:32 AM, a spus:

Nu ma doboara obstacolele, ci revolta, frustrarea de a sti ca cineva isi bate joc de noi si de eforturile noastre, doar fiindca isi permite.

Mare dreptate ai !! Intr-adevar, asta m-ar dobora si pe mine !! :sad: pfuuu ...

Dar stii ceva ? Pana la urma, valoarea nu ti-o da atat apartenenta efectiva la aceasta organizatie, cat tot ceea ce ai invatat in demersul tau. Eu cred ca aici e marea realizare, iar faptul ca studiile tale au fost recunoscute, deja, de-a lungul unui parcurs destul de extins (esti aproape de final) e un mare merit in sine !
Sincer, mi-ar parea f rau sa renunti pana nu-ti incerci toate sansele, insa, chiar daca o faci pana la urma, ceea ce ai invatat + saltul tau profesional ca si cunostinte nu ti le ia nimeni si te asigur ca asta se va vedea in calitatea muncii tale indiferent ca vei fi membru ACCA sau nu, iar aprecierile / promovarea vor veni ca o urmare fireasca. Eu asa cred si asa e normal sa se intample !!

Draga mea, sunt alaturi de voi fiindca pun mare pret pe educatie si stiu f bine cat de greu se obtine un nivel ridicat de instruire ! A fi o persoana educata, scolita este chiar mare-mare lucru, iar asta se realizeaza cu f mult efort. Numai cine n-a avut de-a face cu un proces educational serios nu-si da seama cata munca, cheltuiala si cate sacrificii presupune acest drum in viata de zi cu zi. Iata motivele pt care va admir, va sustin si chiar sunt mandra de voi - cei care va rupeti mintea, timpul, energiile si finantele pt a dobandi un nivel superior de pregatire profesionala.

Una peste alta, acum ca tot ti-ai dat seama care sunt regulile finalului de "joc", cred ca va trebui sa "dansezi" cum "canta" ei - daca vrei ca tot efortul de 6 ani sa aiba si finalitatea acelei diplome. E revoltator, dar nu prea ai ce face ...
Probabil ca daca ti-ar fi spus cineva, de la inceput, ca asa vor sta lucrurile spre sfarsit, n-ai fi crezut ... sau ti-ai fi asumat ??
Oricum, ce ai invatat nu-ti ia nimeni !! Poate sa se rupa pamantul in 2 ... atata vreme cat nu-ti pierzi mintile, medical vorbind, efortul tau va da roade zi de zi, implicit / aproape fara sa vrei, iar asta e un mare motiv de mandrie fiindca mereu vei avea un statut profesional mult peste medie !! Prin urmare, castigul adevarat ramane - cu sau fara diploma ACCA !! Asa sa stii !! :wub:

Te imbratisez cu mare drag ! :biggrin:

#144 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 June 2014 - 10:56 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la 10 June 2014 - 10:23 AM, a spus:

Una peste alta, acum ca tot ti-ai dat seama care sunt regulile finalului de "joc", cred ca va trebui sa "dansezi" cum "canta" ei - daca vrei ca tot efortul de 6 ani sa aiba si finalitatea acelei diplome. E revoltator, dar nu prea ai ce face ...
Probabil ca daca ti-ar fi spus cineva, de la inceput, ca asa vor sta lucrurile spre sfarsit, n-ai fi crezut ... sau ti-ai fi asumat ?? Oricum, ce ai invatat nu-ti ia nimeni !! Poate sa se rupa pamantul in 2 ... atata vreme cat nu-ti pierzi mintile, medical vorbind, efortul tau va da roade zi de zi, implicit / aproape fara sa vrei, iar asta e un mare motiv de mandrie fiindca mereu vei avea un statut profesional mult peste medie !! Prin urmare, castigul adevarat ramane - cu sau fara diploma ACCA !! Asa sa stii !! :wub:

Te imbratisez cu mare drag ! :biggrin:

Aveti dreptate, trebuie sa joc dupa cum mi se canta, desi nu ma caracterizeaza aceasta postura, eu sunt adepta taierii nodului gordian...
I`m not a quiter, am trecut prin incercari mai grele de atat, dpdv profesional. Imi inghit frustrarea si-o iau de la capat. La urma urmei, mai am 4 ani si jumatate la dispozitie sa termin (adica, 9 sesiuni) :tongue: .
Intr-adevar, daca m-ar fi avertizat cineva acum 6 ani in legatura cu aceste practici (lipsite de fair-play) ale ACCA, as fi zis ca-i nebun, sau ca-i par strugurii prea acri (probabil si despre mine or fi zicand acelasi lucru unii dintre cei care citesc aceste postari), nu mi-as fi inchipuit ca e posibil asa ceva. Desi nu stiu daca cineva si-ar fi asumat riscul de a-si expune opinia pe forumuri...
Eu imi asum aceasta opinie, asa cum imi asum si "osanalele" inchinate ACCA pana sa ajung in punctul mai putin placut al "relatiei" noastre. Corect este ca, noii studenti ACCA sau cei care nu au ajuns inca pana la Optionals, sa aiba acces la informatii, chiar daca-s mai putin placute. Sper ca, lucrurile sa se schimbe in bine. Daca mai multe voci vor sustine adevarul si vor cere eliminarea acestor practici, poate vom si obtine acest lucru.
Una peste alta - vorba dumneavoastra - nimeni nu imi poate lua tot ceea ce am invatat si am devenit in urma studiilor ACCA, cu sau fara diploma de membru.
Va imbratisez cu mult drag si va rog sa ne sprijiniti si in viitor. Si eu voi face acelasi lucru cu ai mei colegi de forum, in calitate de membru ACCA sau nu...

#145 alexandra_stanca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 10 June 2014 - 11:46 AM

Buna tuturor,

Revin si eu cu impresii dupa cateva zile de relaxare dupa examen...am plecat destul de dezamagita din sala, ca la niciun alt examen pana acum. Mie una mi s-a parut dificil, chiar daca lumea pe OT sustine ca a fost usor, chiar "un cadou din partea examinatorilor inainte de schimbarea structurii examenului"...dar apoi se plang de bad time management...dupa mine daca examenul ar fi fost atat de abordabil, nu ar fi existat problema timpului.

Am avut un fel de blocaj dupa primele 15 min (in care nu am reusit sa citesc mai mult de 3 probleme), ma apucasem de prima problema si incercam sa identific deficientele in wage system...dar timpul trecea si am realizat ca la examenul asta nu ai timp sa si gandesti, cumva ar trebui ca in mod automat sa "iti vina" procedurile citite si rascitite in probleme, ceea ce nu se prea poate avand in vedere noutatea scenariului...

Pana la urma am abordat toate subiectele si sper sa fie bine intr-un final, desi nu ma agat prea tare de asta, avand in vedere experienta altora...concluzia: un examen urat...

@luna_plina: Dezamagirea si revolta ta sunt perfect justificate, avand in vedere timpul insemnat pe care l-ai alocat studiului, costurile si toate celelalte aspecte mentionate de tine... m-am uitat si eu putin la pass rate la P5....ultimul a fost 30% intr-o continua scadere din 2010...la P6 e putin mai ridicat...
E intr-adevar foarte greu de gasit motivatia in conditiile in care examinatorii fac orice pentru a te incurca/a te pica, mai ales cand esti atat de aproape de iti atinge obiectivul! Inteleg prin ce treci, stiu cat de mult efort presupune studiul, in conditiile unui timp liber limitat de timpul petrecut la munca, cu sacrificii in dauna vietii personale si a mult prea scurtului tau timp de relaxare... imi pare rau ca ai trecut prin asemenea experiente si imi da de gandit pentru mai departe...multi colegi imi spun ca nu s-ar angaja la asemenea efort, pentru ca este de cursa lunga si probabil nu ar face fata.

Te admir pentru faptul ca esti mereu alaturi de noi cu un sfat sau o incurajare, esti prima care raspunde la orice intrebare legata de ACCA si intr-adevar din raspunsurile tale de pana acum reiesea mandria de a fi student/viitor membru al organizatiei, ceea ce ma inspira si pe mine!

Poate ca ar trebui sa analizezi situatia la rece, dupa ce trec cateva saptamani de la examene... si sa te gandesti cum ai putea face sa iti maximizezi sansele de a trece aceste examene... crezi ca mai mult timp dedicat studiului ar ajuta, mai multe probleme parcurse? Nu stiu daca sunt in masura sa iti ofer sfaturi legate de strategia de studiu... insa pana acum m-a ajutat faptul ca am studiat pentru cate un examen pe rand, am directionat toate eforturile asupra unei singure materii. Ma gandesc ca mai ales la P-uri strategia mea, chiar daca una de durata, va fi eficienta (sau cel putin sper...)

Iarasi, tu stii mai bine ce materii ti s-ar parea mai usor de studiat...insa am vazut ca la P4 pass rate e cel mai ok dintre toate ... la P7 e foarte scazut undeva la 30% pe ultimele 5 sesiuni, ceea ce mi se pare tare descurajant, mai ales avand in vedere examenul pe care tocmai l-am dat ( stiu ca nici tie nu ti-a placut materia )

Iti scriu toate astea in incercarea de a te face sa nu renunti, mai ales cand mai ai atat de putin...da, in ultimul an ai studiat doar pentru aceste 2 examene, e mult timp, ai putea spune, irosit, insa ele sunt un ultim obstacol pentru a accede la stagiul de membru! Mi-ar parea tare rau sa nu ajungi acolo unde meriti dupa atata efort, sa nu iti fie recunoscute sacrificiile si sa ramai cu o impresie amara de munca zadarnica!

E grea perioada imediat urmatoare unei asemenea dezamagiri...insa am incredere ca te voi revedea cu forte proaspete si ca vei reprezenta in continuare un model pentru noi, cei care suntem mult in urma ta!

@marcela100, mva012 - multa bafta maine la examen!

p.s. - dupa efortul depus, ia o scurta pauza si profita pentru a te odihni putin

p.p.s. - am o curiozitate...de ce vii sa dai ex in Bucuresti, ca am vazut ca exista centru in Iasi?

p.p.p.s.- scuze pentru mesajul atat de lung, dar se impunea :smile:

#146 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 10 June 2014 - 02:22 PM

@ alexandra stanca

Imi pare rau ca, F8 nu a fost asa cum te asteptai, si pentru mine a ramas cel mai urat examen (si singurul picat, pana sa ajung la optionale). Din pacate, "time management" va deveni o problema din ce in ce mai acuta la P-uri, mai ales P4-P7. E motivul ratelor de promovare extrem de scazute la optionale, intrucat esti bombardat cu o cantitate uriasa de informatii, pe care trebuie sa o parcurgi inainte sa te arunci la rezolvarea problemelor (altfel risti sa scrii degeaba, fiindca nu ai inteles ce ti se cere).

Si o alta mare problema la aceste examene sunt cerintele extrem de ambigue, nu intelegi intotdeauna ce vrea examinatorul, cerintele sunt exprimate uneori in stil "shakespearian", ca sa citez pe cineva de pe OT. Asta, in conditiile in care marea majoritate a studentilor ACCA nu sunt vorbitori nativi de limba engleza si trebuie sa parcurga textul intr-un interval foarte limitat si (daca se poate) sa si scrii in acelasi timp. Repet, mie mi-au trebuit 45 minute ca sa citesc toate problemele la P6 si sa imi fac un plan de bataie, totul era atat de ambiguu...

Iti multumesc din suflet pentru sfaturi, dar din pacate, la unele optionale (mai ales la P5) totul este bazat pe "real-life scenarios", nu prea se testeaza materia, ci modul in care intelegi tu sa rezolvi problemele semnalate. E ca la matematica - combinatii de n luate cate k - si e posibil ca, combinatia la care te-ai gandit tu sa nu ii fi trecut prin minte examinatorului, si in consecinta, markerii nu iti puncteaza efortul. Oricum, voi incerca sa studiez si mai mult, desi nu cred ca mai sunt in stare sa reiau materia la P5 si P6, e prea frustrant.

Ca sa iti raspund la intrebarea din p.s.-uri, sustin examenele la Bucuresti (cand dau mai mult de unul), fiindca in Iasi se achita o taxa suplimentara de 350 lei/examen (adica 700 lei la 2), pe langa cele 100 lire/examen platite direct ACCA-ului. Cand e vorba sa sustin doar un examen, il dau in Iasi, nu se merita sa bat drumul pana in capitala. La mine ajuta mai mult sa studiez pentru 2 examene in acelasi timp, functionez mai eficient in conditii de stres.

In incheiere, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase, de apreciere si incurajare. Si le multumesc inca o data si dnei. Otilia si Marcelei, chiar mi-ati ridicat moralul si mi-ati redat cheful de "lupta".
Am discutat si cu colegul din orasul meu (care a picat P5 de 3 ori si P7 de 2 ori), si el va sustine examenele, pana la promovare, indiferent cat va dura. Si mi-a spus ca, stie pe cineva (din Bucuresti) care a picat P7 de 6 ori!!!
Asta e, ne intram in rolul de ursi de circ si dansam dupa cum de canta ACCA, face parte din viata...

Multa, multa bafta maine, cu P1! Va tin pumnii fetelor, sper sa veniti cu vesti bune dupa examen!

Aceasta postare a fost editata de luna_plina: 10 June 2014 - 02:24 PM

#147 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 12 June 2014 - 01:06 PM

@alexandra_stanca, marcela100, mva012

Cum a fost P1, fetelor? Vi s-au parut accesibile subiectele, ati avut timp suficient la dispozitie pentru a atinge toate intrebarile?

Ce examene planuiti sa dati in decembrie? Eu ma apuc de invatat la P7 saptamana viitoare, si in plus vreau sa imi iau carnetul de conducere, deci voi studia si legislatia rutiera. Asta, ca sa imi ocup timpul pana pe 8 august, sa uit de frustrarea cauzata de ultima sesiune ACCA.
Sa aveti parte de o vara cat mai frumoasa si relaxati-va, meritati din plin!

#148 marcela100

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 86 Postari:

Postat 12 June 2014 - 09:24 PM

Sesiunea asta s-a terminat, dar au inceput framantarile mele interioare...

P1 a fost exact asa cum NU ma asteptam (tinand cont de ce am vazut in examenele trecute). Pe opentuition parerile sunt impartite, unii spun ca a fost ok, dar altii, ca si mine, spun ca a fost un examen ciudat. Nu timpul a fost problema, ci faptul ca subiectele te puneau pe ganduri si nu prea stiai ce sa pui pe foaie. Ma asteptam sa vad subiecte mai populare, nu lucruri mai putin testate pana acum.

Daca la F8 ma asteptam sa fie greu, traiam totusi cu speranta ca macar la P1 sa misc ceva. Acum punandu-le unul langa altul e clar ca la F8 am scris mult mai mult, (dar asta nu inseamna ca am scris si bine).

Chiar sunt dezamagita de mine si m-a pus pe ganduri ce ne-a povestit si luna_plina despre optionale. In ritmul asta cred ca se vor scurge cei 10 ani si tot nu ajung la optionale :sad:

Nici nu stiu ce sa mai zic pentru decembrie..imi e foarte clar ca voi pica aceste 2 examene. Probabil voi alege sa dau doar unul din ele, dar deocamndata nu vreau sa ma mai ating de carti.

@luna_plina sa ai spor la condus si sa iei carnetul fara emotii. Chiar o sa te scoata din starea "ACCA" aceasta activitate mult mai placuta decat ce a fost pana acum. :biggrin:

O seara racoroasa sa aveti!

#149 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 12 June 2014 - 10:57 PM

@ marcela100

Ce pot sa iti spun, imi pare rau ca nu ai avut parte de un examen asa cum te asteptai. Chiar ma voi uita maine pe subiecte, sa vad ce bazaconii le-au mai trecut prin cap celor de la ACCA. Dar, din descrierea ta recunosc modelul - "the pattern"- pe care il urmeaza ACCA la P-uri. Testeaza materia intr-un mod ciudat, ambiguu. Si, in goana dupa puncte (fiindca fiecare punct conteaza, eu stiu foarte bine, ca doar am picat P5 cu 49 puncte), oricat de bine pregatiti ai fi, nu ai idee cum sa abordezi subiectele in timpul limitat pe care il ai la dispozitie. As vrea sa te incurajez, dar asa sunt toate P-urile.

Pot sa te intreb cat timp mai ai la dispozitie pentru a termina ACCA? Prietena mea s-a inscris impreuna cu mine in august 2008, mai avem 4 ani si jumatate pana la expirarea termenuluil; iar ea e la acelasi nivel cu voi, a sustinut P1 si F8. Si e increzatoare, la fel trebuie sa fii si tu.

Daca mai ai sufiecient timp la dispozitie, eu te sfatui sa continui. Am mai spus-o de nenumarate ori pe forum, am progresat enorm de cand m-am inscris la ACCA, am invatat atat de multe lucruri noi, utile, mi s-au deschis noi orizonturi, si-am facut pasi inainte in cariera din dorinta de a avea ocazia sa aplic tot ceea ce am invatat. Si - chiar daca ACCA nu este organizatia etica din care visam sa fac parte, chiar daca s-ar putea sa nu devin niciodata membru - nu regret ca m-am inscris, am sustinut si promovat 8 examene, fiindca AM CRESCUT, iar pentru asta sunt recunoascatoare. Vorba doamnei Otilia, nimeni nu ne poate lua ceea ce dobandim (si devenim) studiind pentru ACCA, indiferent daca devenim sau nu membri; bine - in acelasi timp - nimeni nu ne da inapoi timpul si banii consumati, dar asta e alta poveste.

Iti doresc sa ai parte de o vara linistita, sa te relaxezi si sa iei cea mai inteleapta decizie pentru tine (eu am ales sa raman pe baricade si sa mai lupt inca 4 ani si jumatate).
Te imbratisez cu drag, chiar imi pare rau ca nu am avut ocazia sa va cunosc personal, a fost o perioada foarte aglomerata sederea mea in Bucuresti.

#150 mva012

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 12 June 2014 - 10:58 PM

Eu as spune ca p1 a fost un examen cu subiecte dificile, cam aiurea, nu am avut niciun subiect pe plac, o experienta interesanta totusi :)

Pana in August sa ne bucuram de vacanta, soare si mare, vom vedea apoi ce strategie de invatare vom aborda

#151 alexandra_stanca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 13 June 2014 - 08:53 AM

@marcela100: Imi pare rau ca nu a fost un examen mai accesibil, dar nu ma mir, la ce am auzit in ultima vreme...acum trebuie sa te detasezi un pic de sesiune si sa te relaxezi, cum ii spuneam si lui luna_plina, ca sa gandesti apoi la rece tot.

Eu zic sa ne pastram o atitudine optimista, cu o doza de rezerva, cred ca niciodata nu poti stii daca vei primi un pass/fail, mai ales la examene "teoretice".

In legatura cu perioada de 10 ani in care trebuie sa dai examenele, cred ca se poate prelungi cumva pentru cei care nu termina (desi nu stiu daca e cazul sa ne ingrijoram cu privire la asta), doar nu o sa renunte cei de la ACCA la o sursa sigura de venit....sau este necesara reinscrierea? Ar putea fi si asta o varianta.

@Luna_plina: tu stii ceva, cum se procedeaza in cazul asta?

#152 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 13 June 2014 - 09:09 AM

@Alexandra_stanca

Din pacate, avem o limita de timp pentru a finaliza studiile ACCA. Inclusiv in contul myACCA apare data limita pentru fiecare dintre noi, dupa cum puteti vedea mai jos:

EXAM DATES
Your first eligible exam session is December 2008.
Your last eligible exam session is June 2018.

Am citit pe OT ca, pe viitor ACCA planuieste sa introduca un termen limita de 7 ani, din momentul in care te-ai inscris la primul "P". Mi se pare rezonabil, mai ales ca, greul de acolo incepe...

Legat de examene, si eu consider acum, judecand la rece (dupa ce a trecut o saptamana de la sustinerea celor 2 examene si s-au mai diminuat frustrarea si revolta) ca, trebuie sa ne pastram optimismul si sa luptam pana in ultima sesiune. We`re not quitters!!

Sa ai parte de o vacanta cat mai relaxanta!

#153 alexandra_stanca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 13 June 2014 - 10:04 AM

@luna_plina: stiam ca limita de timp este de 10 ani, insa ma intrebam daca stii de vreun caz, sau ai citit pe undeva, de vreun student care nu s-a incadrat in cei 10 ani pentru a promova examenele si a avut nevoie de un timp suplimentar. Eram curioasa care a fost procedura in acest caz...

Mult succes cu scoala de soferi! Sa sofezi dupa ce iti iei permisul! Eu nu am facut asta si acum mi-e teama sa incerc :)

#154 marcela100

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 86 Postari:

Postat 13 June 2014 - 11:03 AM

Ultima sesiune pentru mine e decembrie 2019, deci vreo 5 ani jumate (11 sesiuni) in care sa iau 6 examene. Teoretic se pot lua, dar dupa cum vad, in practica nu e asa usor...

alexandra_stanca, ai pus niste intrebari bune legate de ce se intampla daca nu ne incadram in cei 10 ani. Imi inchipui cat de aiurea ar fi sa mai ai de luat 1 examen, dar sa treaca timpul si sa pierzi tot.

Nu vreau sa ma mai plang de examene pentru ca pana la urma conteaza si capacitatea fiecaruia de a retine si de a face fata acestor examene....poate eu nu am aceasta capacitate ceruta de ACCA. Nu e deloc placut sa constati asta, dar poate asta e de fapt adevarul iar eu nu vreau sa-l recunosc si tot dau vina pe examinatori.

Inca nu vreau sa abandonez corabia, dar nu mai sunt asa entuziasmata ca pana acum. Momentan, incerc sa ma detasez de povestea asta si sa le acord mai multa atentie copiilor si familiei pentru ca i-am cam neglijat lunile astea.

In rest, probabil voi putea supravietui in aceasta lume si fara sa fiu membru ACCA...

Ma iertati pentru gandirea mai putin optimista de azi, dar sunt cu moralul la pamant. Sper sa imi revin in curand.

O zi senina sa aveti!

#155 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 13 June 2014 - 12:02 PM

@ alexandra_stanca

Multumesc mult pentru urari, sper sa fie ok aventura cu scoala de soferi. Inca nu m-am inscris, vreau intai sa studiez putin legislatia si apoi demarez in forta.
Legat de procedura urmata de ACCA in legatura cu depasirea limitei de 10 ani, ma documentez in weekend si te anunt daca aflu ceva.

@ marcela100

Acorda-ti putin timp pentru a-ti reveni dupa sesiune, vei gandi altfel cand se risipeste supararea. Nu ai fi ajuns in acest stadiu cu ACCA daca nu aveai abilitatile necesare, nu mai fi atat de dura cu tine. Si ai la dispozitie timp suficient sa termini cu examenele, nu te mai ingrijora.

Relaxeaza-te, petrece timp alaturi de cei dragi si reintoarce-te pe corabie dupa 8 august.

Enjoy the summer!

#156 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 June 2014 - 01:22 PM

Vezi postarealuna_plina, la 12 June 2014 - 10:57 PM, a spus:

Vorba doamnei Otilia, nimeni nu ne poate lua ceea ce dobandim (si devenim) studiind pentru ACCA, indiferent daca devenim sau nu membri; bine - in acelasi timp - nimeni nu ne da inapoi timpul si banii consumati, dar asta e alta poveste.

Draga mea, nici nu trebuie sa privesti timpul si banii consumati ca pe o cheltuiala fara mare folos fiindca eu cred cu tarie ca, daca n-ar fi fost motivatia examenelor, nu ai fi parcurs atat de multa materie intr-un timp relativ scurt.
Gandeste-te ca aceasta mare investitie a fost neaparat necesara fie doar pt faptul ca te-a "fortat" sa acumulezi cunostintele respective intr-un timp limitat, ca ti le-a impus intr-o anumita ordine de asimilare si intelegere, ori asta nu e putin lucru + ca fiecare examen promovat ti-a adus certitudinea ca ai invatat f bine pana si din pdv ACCA (pdv f sever, riguros), deci eu zic ca a meritat fiecare leutz si fiecare clipa investita chiar daca, in final, nu vei mai avea puterea/ dorinta / resursele financiare sa ajungi la capatul "cursei".

Dragii mei, stiu f bine ca efortul si implicarea voastra in acest parcurs sunt maxime si vreau sa va felicit din nou pt asta, insa eu cred ca va stresati incredibil de mult cu aceste examene - consumul emotional este la cote alarmant de mari !! :sad:
Oameni buni, zau asa, pana la urma obtinerea atestarii ACCA este o chestiune benevola - excelenta, e adevarat, dar totusi benevola. Vorba colegei noastre, cu siguranta veti supravietui si fara a fi membrii ACCA - eu as zice chiar ca veti "supravietui" fara nici o pbl. ivita din cauza asta, acum sincer ... Totul depinde de prioritatile pe care le aveti in viata, de ceea ce va doriti sa fiti /sa traiti !
Ca sa va dau un ex. elocvent, o sa va spun ca am o buna prietena (fata tanara, desteapta, perfect capabila sa invete) care a renuntat la ACCA dupa cateva sesiuni fiindca impactul asupra vietii ei era mult prea mare pt cat putea duce alaturi de sot. Si-a dat seama ca pt ea este mai importanta o viata mai linistita langa cel pe care il iubeste, langa familie si prieteni in general si a dorit sa-si petreaca timpul liber alaturi de cei dragi si/sau dedicandu-se mai mult celor 2 pasiuni pe care le are si care ii aduc bucurii, hobby-uri la care (fie vb intre noi) se pricepe f. bune. Mi-a spus ca renunta la examene fiindca viata ei a devenit mult prea stresanta de cand cu ACCA, fiindca vrea sa faca un copil linistita - pe scurt, vrea sa fie fericita !! Credeti-ma ca am inteles-o perfect si o admir sincer pt puterea de a-si evalua cu realism viata, de a-si stabili prioritatile in concordanta cu ceea ce ii poate aduce acea stare minunata de a fi. Pana la urma nu-si doreste nimic anormal, ci doar ceea ce ne dorim fiecare dintre noi : sa fim fericiti ! Nu-i asa ? :smile:
Va sigur ca serviciul pe care il are este destul de bun, insa nu a fost angajata pt ca se inscrisese la ACCA si nici n-a dat-o nimeni afara cand a renuntat, iar ceea ce a invatat pt cele cateva examene sunt cunostinte f bune, care cu siguranta ii vor fi de folos.

Deci, dragilor, v-ati "inhamat" la un efort extraordinar, cu un consum de resurse f important si va doresc ca acest parcurs sa fie ceea ce vreti cu adevarat, incununat de succes, insa daca pe drum constatati ca efortul nu mai merita sacrificiile pe care trebuie sa le faceti si/sau prin ele va pereclitati prea mult propria stare de bine /familia / alte activitati care va aduc bucurii/ lucruri, fapte si fiinte care va fac fericiti, atunci poate ca ar trebui sa va reevaluati dorintele de la viata, cu sinceritate, realism si cu mult calm.
Fiti corecti fata voi insiva pt a putea fi corecti si fata de cei alaturi de care vreti sa traiti asa cum va place ! Viata nu incepe si nici nu se termina cu ACCA, chiar daca intrarea in aceasta asociatie este o realizare cu totul remarcabila !! Mai important decat orice este sa va puteti bucura de viata ! :biggrin2:

Pe scurt, ce vreau sa spun este ca abandonul poate fi o solutie buna si onorabila daca se bazeaza pe motive serioase si pe o analiza matura a situatiei personale, iar asta zau ca nu va face niste quitters ... ci dimpotriva, eu cred ca este o dovada de intelepciune! De aceea, nu trebuie sa va simtiti inferiori/ rusinati/ fara valoare daca, la un moment dat, veti considera ca este mai bine pt voi sa va opriti !!

Chiar daca unii veti renunta pe drum, castigul vostru major din aceasta experienta ramane in mod cert si este dat de cunostintele economice superioare dobandite in limba engleza, ceea ce va va situa mereu pe o pozitie privilegiata atunci cand veti aplica/ lucra pt o companie cu conducere straina, vorbitoare de limba engleza. Va asigur ca ce ati invatat pana acum pt examenele ACCA (atat cat a fost) este mult mai mult decat stie oricine altcineva care nu a parcurs acest proces educational, iar asta va va duce pe pozitii fruntase in competitia pt un post mai bun decat aveti acum.
Oameni ca voi sunt "exceptiile" - v-o spun cu toata sinceritatea, chiar din proprie experienta ! Desi nivelul meu de conversatie economica in engleza este mult inferior celui pe care deja il aveti voi, totusi, de-a lungul anilor, el mi-a adus 2 angajari imediate (pe loc) fiindca posibilitatea asta de comunicare a facut diferenta fata de ceilalti aplicanti !
Asadar, oricum ar fi pana la urma, nimic nu se pierde, ci totul este un castig ! :biggrin:

Va imbratisez ! :wub:

#157 luna_plina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 15 June 2014 - 02:17 PM

@ alexandra, marcela

Din cate am citit pe OT, se pare ca, studentii care nu au finalizat toate cele 14 examene in 10 ani de la inscriere sunt eliminati din Registrul Studentilor ACCA. Oricum, mai aveti suficient timp la dispozitie pentru a sustine si promova toate examenele ramase.

@ dna Otilia Alupei

Felicitari prietenei dumneavoastra, e de apreciat maturitatea de care a dat dovada in stabilirea prioritatilor. Aveti mare dreptate,trebuie sa alegem intotdeauna ceea ce ne face fericiti si nu trebuie sa permitem influentelor din sfera profesionala (ACCA, jobul, colegii sau sefii) sa ne guverneze viata personala.
La urma-urmei, poti studia materialele aferente examenelor ACCA sau cele aferente altor calificari profesionale (CIMA, CIA) pentru dezvoltarea ta personala, fara sa te inscrii in aceasta organizatie, fara limite de timp si costuri ridicate.

Va urez tuturor sa aveti parte de o "vacanta" cat mai frumoasa! Si multe "succesuri" in cariera si in plan personal!

#158 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 June 2014 - 12:21 PM

Da, dragilor ! :smile: Totul depinde de ceea ce-si doreste fiecare, de ceea ce i se potriveste cel mai bine !!
De ex., daca pt mine este mai importanta cariera fiindca asta imi doresc mult si asta ma face fericita, desigur ca voi lasa ca job-ul sa-mi guverneze chiar si viata personala pt ca asa ma simt eu f. bine; in schimb daca familia, hobby-ul, prietenii sunt cele care dau armonie vietii mele, cele care ma implinesc si imi aduc acea stare de confort interior, atunci voi face din ele prioritati absolute si nu voi permite ca latura profesionala sa aiba o influenta determinanta. De asemenea, temporar imi pot schimba prioritatile, in sensul ca pot accepta sa-mi neglijez viata personala cat timp ma ocup intens de cea profesionala, pt. ca, mai apoi, sa revin la familie, prieteni, etc ... cu alta oferta de timp si financiara, chiar cu un alt statut interior - toate astea date tocmai de catre beneficiile saltului profesional obtinut.
Oricare ar fi alegerea, eu cred n-o putem cataloga ca fiind buna sau rea la modul general, pt ca lucrurile nu se analizeaza astfel, ci la nivel strict personal si de aceea ziceam ca nu trebuie sa va simtiti inferiori/ vinovati/ fara valoare daca, pe parcurs, va schimbati optiunea de a continua examenele, ca este ok sa renuntati; nimeni n-are dreptul sa va judece negativ pt asta fiindca nimeni nu e in pielea altuia ca sa stie mai bine cum stau lucrurile acolo.

Ai mare dreptate, @luna_plina :smile: cand spui "poti studia materialele aferente examenelor ACCA sau cele aferente altor calificari profesionale (CIMA, CIA) pentru dezvoltarea ta personala, fara sa te inscrii in aceasta organizatie, fara limite de timp si costuri ridicate" , insa iti marturisesc cu mana pe inima ca eu n-as putea tine pasul sustinut daca nu as avea un program riguros, impus de termene limita, fiindca mereu intervin unele-altele in viata cotidiana si daca n-as fi presata de anumite conditii, recunosc ca as amana studiul individual si, probabil, m-as intinde cu invatatul mult mai mult decat atunci cand am motivatia puternica a unor examene costisitoare.
De aceea spuneam, dragilor, ca nu trebuie sa va para rau de banii cheltuiti pt ca, daca sunteti ca mine, fara aceasta investitie probabil ca n-ati fi parcurs materia respectiva intr-un timp relativ scurt si zic "scurt" raportat la volumul de cunostinte si la complexitatea lor. Prin urmare, saltul calitativ profesional s-ar fi produs mai lent sau poate chiar deloc. Asa ca ce ati facut pana acum e bun facut si meritati sa va bucurati de roadele efortului depus - atatea cate sunt.

V-am scris aceste (multe) randuri sperand sa va alung din suflet regretele/ nemultumirile, pt. a putea fi impacati cu voi insiva in ceea ce priv. experienta ACCA ! :wink:

Celor care pot merge mai departe, eu le tin pumnii stransi, le sunt alaturi in continuare si sper sa aiba intelegere maxima din partea familiei fiindca nu le va fi deloc usor !!

Cu respect si cu mult drag va doresc tuturor sa aveti o vara minunata ! :wub:

#159 sabina vasilache

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 20 June 2014 - 09:49 AM

Salut,

Doresc sa ma alatur si eu acestui grup de discutii, in calitate de student incepator ACCA. M-am inscris anul trecut, in vara, am dat in decembrie F5 si l-am picat. A fost ca o lectie ca sa- mi dau seama de seriozitatea si dificultatea examenelor. Astfel, m-am apucat serios de invatat, l-am mai dat in iunie si sper sa fie Pass de data asta. Acum as vrea sa ma apuc de invatat pt urmatorul si m-am gandit sa dau F6 varianta ROM. Din ce am citit pe aici, varianta ROM ar fi mai grea decat varianta UK, dar eu ma gandesc ca mi-ar folosi mai mult informatiile privind legislatia fiscala romaneasca. Am vazut ca este un coleg de aici care a dat in iunie F6, ar putea sa - mi spuna cum i s-a parut materia si examenul. Comparativ cu F5, cum este materia? mai multe probleme sau mai multa teorie?
Multumesc anticipat pentru raspuns si bafta multa la toata lumea.

#160 marcela100

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 86 Postari:

Postat 20 June 2014 - 11:52 AM

Bine ai venit in micul nostru grup, sabina vasilache! :smile:

Daca spui ca ai studiat serios pentru F5 ai toate sansele sa-l iei. Privind in urma, realizez ca F5 a fost pentru mine un examen foarte dragut in comparatie cu ce "lupte" duc acum. Fiind primul pe care l-ai dat, probabil acel Fail a fost cauzat si de "socul" primei intalniri cu ce inseamna ACCA. De acum incolo o sa te obisnuiesti usor, usor cu stilul acestor examene.

Preferatele mele raman cele in care calculele ocupa cea mai mare parte din probleme. Eu votez pentru F6 varianta UK, un examen "plin" de calcule, dar materia fiind bine structurata, chiar nu sunt grele. In decembrie cred ca se va schimba un pic infatisarea examenului pentru ca se introduce si o parte de intrebari grija, ceea ce imi pare un mare plus catre cele 50 de puncte necesare.

Multa bafta cu F5 si sa ne anunti ce hotarasti in privinta lui F6.

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL