luna_plina, la 12 June 2014 - 10:57 PM, a spus:
Vorba doamnei Otilia, nimeni nu ne poate lua ceea ce dobandim (si devenim) studiind pentru ACCA, indiferent daca devenim sau nu membri; bine - in acelasi timp - nimeni nu ne da inapoi timpul si banii consumati, dar asta e alta poveste.
Draga mea, nici nu trebuie sa privesti timpul si banii consumati ca pe o cheltuiala fara mare folos fiindca eu cred cu tarie ca, daca n-ar fi fost motivatia examenelor, nu ai fi parcurs atat de multa materie intr-un timp relativ scurt.
Gandeste-te ca aceasta mare investitie a fost neaparat necesara fie doar pt faptul ca te-a "fortat" sa acumulezi cunostintele respective intr-un timp limitat, ca ti le-a impus intr-o anumita ordine de asimilare si intelegere, ori asta nu e putin lucru + ca fiecare examen promovat ti-a adus certitudinea ca ai invatat f bine pana si din pdv ACCA (pdv f sever, riguros), deci eu zic ca a meritat fiecare leutz si fiecare clipa investita chiar daca, in final, nu vei mai avea puterea/ dorinta / resursele financiare sa ajungi la capatul "cursei".
Dragii mei, stiu f bine ca efortul si implicarea voastra in acest parcurs sunt maxime si vreau sa va felicit din nou pt asta, insa eu cred ca va stresati incredibil de mult cu aceste examene - consumul emotional este la cote alarmant de mari !!

Oameni buni, zau asa, pana la urma obtinerea atestarii ACCA este o chestiune benevola - excelenta, e adevarat, dar totusi benevola. Vorba colegei noastre, cu siguranta veti supravietui si fara a fi membrii ACCA - eu as zice chiar ca veti "supravietui" fara nici o pbl. ivita din cauza asta, acum sincer ... Totul depinde de prioritatile pe care le aveti in viata, de ceea ce va doriti sa fiti /sa traiti !
Ca sa va dau un ex. elocvent, o sa va spun ca am o buna prietena (fata tanara, desteapta, perfect capabila sa invete) care a renuntat la ACCA dupa cateva sesiuni fiindca impactul asupra vietii ei era mult prea mare pt cat putea duce alaturi de sot. Si-a dat seama ca pt ea este mai importanta o viata mai linistita langa cel pe care il iubeste, langa familie si prieteni in general si a dorit sa-si petreaca timpul liber alaturi de cei dragi si/sau dedicandu-se mai mult celor 2 pasiuni pe care le are si care ii aduc bucurii, hobby-uri la care (fie vb intre noi) se pricepe f. bune. Mi-a spus ca renunta la examene fiindca viata ei a devenit mult prea stresanta de cand cu ACCA, fiindca vrea sa faca un copil linistita - pe scurt, vrea sa fie fericita !! Credeti-ma ca am inteles-o perfect si o admir sincer pt puterea de a-si evalua cu realism viata, de a-si stabili prioritatile in concordanta cu ceea ce ii poate aduce acea stare minunata de a fi. Pana la urma nu-si doreste nimic anormal, ci doar ceea ce ne dorim fiecare dintre noi : sa fim fericiti ! Nu-i asa ?

Va sigur ca serviciul pe care il are este destul de bun, insa nu a fost angajata pt ca se inscrisese la ACCA si nici n-a dat-o nimeni afara cand a renuntat, iar ceea ce a invatat pt cele cateva examene sunt cunostinte f bune, care cu siguranta ii vor fi de folos.
Deci, dragilor, v-ati "inhamat" la un efort extraordinar, cu un consum de resurse f important si va doresc ca acest parcurs sa fie ceea ce vreti cu adevarat, incununat de succes, insa daca pe drum constatati ca efortul nu mai merita sacrificiile pe care trebuie sa le faceti si/sau prin ele va pereclitati prea mult propria stare de bine /familia / alte activitati care va aduc bucurii/ lucruri, fapte si fiinte care va fac fericiti, atunci poate ca ar trebui sa va reevaluati dorintele de la viata, cu sinceritate, realism si cu mult calm.
Fiti corecti fata voi insiva pt a putea fi corecti si fata de cei alaturi de care vreti sa traiti asa cum va place ! Viata nu incepe si nici nu se termina cu ACCA, chiar daca intrarea in aceasta asociatie este o realizare cu totul remarcabila !!
Mai important decat orice este sa va puteti bucura de viata !
Pe scurt, ce vreau sa spun este ca abandonul poate fi o solutie buna si onorabila
daca se bazeaza pe motive serioase si pe o analiza matura a situatiei personale, iar asta zau ca
nu va face niste quitters ... ci dimpotriva, eu cred ca este o dovada de intelepciune! De aceea,
nu trebuie sa va simtiti inferiori/ rusinati/ fara valoare daca, la un moment dat, veti considera ca este mai bine pt voi sa va opriti !!
Chiar daca unii veti renunta pe drum, castigul vostru major din aceasta experienta ramane in mod cert si este dat de cunostintele economice superioare
dobandite in limba engleza, ceea ce va va situa mereu pe o pozitie privilegiata atunci cand veti aplica/ lucra pt o companie cu conducere straina, vorbitoare de limba engleza. Va asigur ca ce ati invatat pana acum pt examenele ACCA (atat cat a fost) este mult mai mult decat stie oricine altcineva care nu a parcurs acest proces educational, iar asta va va duce pe pozitii fruntase in competitia pt un post mai bun decat aveti acum.
Oameni ca voi sunt "exceptiile" - v-o spun cu toata sinceritatea, chiar din proprie experienta ! Desi nivelul meu de conversatie economica in engleza este mult inferior celui pe care deja il aveti voi, totusi, de-a lungul anilor, el mi-a adus 2 angajari imediate (pe loc) fiindca posibilitatea asta de comunicare a facut diferenta fata de ceilalti aplicanti !
Asadar, oricum ar fi pana la urma, nimic nu se pierde, ci totul este un castig !
Va imbratisez !