Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Locul de munca dorit - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

Locul de munca dorit

108 replies to this topic

#61 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 09 November 2005 - 11:34 PM

"adevarul e dincolo de noi"
asta pt cunoscatori :D

#62 Guest__*

• Guests

Postat 09 November 2005 - 11:36 PM

ALUPEI OTILIA a spus:

coconut a spus:

ALUPEI OTILIA a spus:

(vreau o iconita care-si smulge parul din cap!!!!)  
:)  :D  :lol:
Îmi pare rãu, dar n-am gãsit decât aºa ceva:
Imagine postata
Cred ca e una pe Yahoo... dar buna si asta, multumesc frumos de ajutor :)

L-am gãsit , dar nu mã lasã sã-l copiez...

#63 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 November 2005 - 11:37 PM

dan popa a spus:

Nu ma super, orice controversa pe tema asta de salarii nu are rost, pentru ca e sortita esecului de la inceput....
Pai, vorbiram degeaba...? :D Se poate ? :oops:
Ne zgarmana Carmela si, cum subiectul e foarte "atingator", ne scarpinaram si noi de niscaiva pareri... :cry: sa nu zic ca degeaba :cry:

#64 dan popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 09 November 2005 - 11:41 PM

Pai nu e degeaba, ca eu am mai aflat ceva in plus.

Uite, pentru ca m-ai provocat revin cu altii: http://bestjobs.neogen.ro/salariu
si se include si provincia; scorurile sunt ceva mai mici...
Pareri? :)

#65 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 November 2005 - 11:46 PM

Zice: "Salariile in domeniul Finante/Contab. in orasul BUCURESTI pentru experienta 10 - 20 ani variaza in medie intre 230 EURO, net si 739 EURO, net."
Danut, asta ne zice ca...??? Doar min. si max. si tot acolo ajungem, dragule! :P Pana max. enuntat ... e cale lunga!

#66 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 09 November 2005 - 11:46 PM

media de pe bestjobs e facuta cu firmele care dau anunt acolo, adica firmele care isi permit sa plateasca un contabil cu 15-20 mil... cele care platesc cu 5-10 milioane nu vor da anunt acolo 8)

incep sa cred ca multi nu realizeaza ca sunt contabili care castiga 5-6 milioane si nu din cauza lipsei cunostintelor...

#67 dan popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:06 AM

Hai sa incerc altfel :).

Mai toti care lucreaza in domeniu, stiu cat de bine o duce firma la care lucreaza...si ca profit, si cash, iar daca exista si o ctb de gestiune se stie totul si mai bine. Intrebarea mea este: vi se pare corecta/decenta proportia intre retributia contabilului si rezultatul activitatii sale?

Unde e corect? Trebuie ca salariul sa fie de zece ori mai mic decat ce aduce in firma? De 5 ori mai mic? (5 e parerea sefului).

Exista chiar atat de multi contabili? Poti sa-l inlocuiesti pe ctb X cu ctb Y de pe o zi pe alta si sa nu sa se simta diferenta? Eu zic ca nu...

#68 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:18 AM

primul meu angajator spunea ca salariul trebuie sa fie de 20 de ori mai mic decat veniturile pe care le aduce angajatul... depinde acum de activitate... era o firma de consultanta si mergea gandirea asta... eu acum salariul meu este cam de 10 ori mai mic decat veniturile pe care le aduc... este acelasi domeniu de activitate...
stau si ma gandesc acum.... un contabil la o firma care are ca obiect de activitate orice in afara de servicii contabile, ce venit aduce fratilor ca nu produce nimic ? asta zic eu si sunt contabil... ganditi-va cum gandeste un angajator.... contabilul este indispensabil dar nu produce nimic... bine platiti sunt cei care produc ceva....
mai e o chestie... depinde ce intelegem prin contabil si ce face el... poate sa fie un simplu om care tasteaza toata ziua la calculator si calculeaza impozite sau poate fi un director economic care tine in frau tot departamentul contabil (la firme care au asa ceva)...
nu stiu exact daca m-am facut inteles, dar la un mini srleu care are cifra de afaceri de 10 miliarde facute cu o factura de vaznari pe luna, cam cat poate da angajatorul salariu unui contabil ? :shock:

#69 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:21 AM

dan popa a spus:

Exista chiar atat de multi contabili? Poti sa-l inlocuiesti pe ctb X cu ctb Y  de pe o zi pe alta si sa nu sa se simta diferenta? Eu zic ca nu...

exista ffffff multi contabil... toti absolventii de liceu dau la ase sau fac cu profil economic pt ca stiu ei ca vor face bani...
din acestia 30 % vor realiza ceva cu meseria aleasa ...

#70 pestesa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 498 Postari:
  • Interests:lucrurile frumoase

Postat 10 November 2005 - 12:27 AM

Septimiu a spus:

un contabil la o firma care are ca obiect de activitate orice in afara de servicii contabile, ce venit aduce fratilor ca nu produce nimic ? asta zic eu si sunt contabil... ganditi-va cum gandeste un angajator.... contabilul este indispensabil dar nu produce nimic... bine platiti sunt cei care produc ceva....  

:shock: pai tu deja gandesti ca un angajator... mai gandeste-te daca produce sau nu ceva cand te uiti in arhiva cu bibliorafturi ticsite cu dosare, e ca si cum ai spune ca ai facut o treaba cu mainile si la ce iti mai foloseste capul (memoria la care faci apel de fiecare data cand vrei sa stii exect ce, cum si cand s-a intamplat)... pe principiul invocat de tine (si de angajator) ar trebui sa castige mai bine si un strungar decat un contabil, ca vorba aia -> nu produce :roll:

Septimiu a spus:

mai e o chestie... depinde ce intelegem prin contabil si ce face el... poate sa fie un simplu om care tasteaza toata ziua la calculator si calculeaza impozite sau poate fi un director economic care tine in frau tot departamentul contabil (la firme care au asa ceva)...  

uneori e mai usor sa fii diector economic (mai ales daca nici nu stii exact cum se foloseste o tastatura) si sa dai bice decat sa fii la tastatura si sa iei bice,
Si cu toate ca-mi port/ Cu destul stoicism/ Soarta mea de granit/ Cateodata ma pomenesc urland:
Circulati numai pe partea carosabila
A sufletului meu,
Barbarilor! (M.S)

#71 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:30 AM

ma refeream la faptul ca din munca acelui contabil nu intra bani in contul firmei... e vazut mai bine un inginer spre exemplu sau un agent de vanzari.. chiar daca e arhiva plina de dosare si hartii...

pt mine director economic inseamna pers care are puterea psihica si cunostintele in domeniu' sa supervizeze acel departament economic-financiar, nu directorul pus acolo ca e frate cu portarul sau cu gestionarul 8)

#72 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:38 AM

repet: eu gandesc logic... ma pun in locul angajatorului si analizez ce si cum... nu am zis ca e bine gandirea expusa de mine dat se intampla des... mai ales la mini firmulitele, la acele srleuri care sunt facute pt ca patronul sa manance din ea... nu pt a pune bazele unei afaceri... si sunt cu miile asemenea firme... un angajator care face afaceri stie sa pretuiasca un contabil (daca mai scriu 3 mesaje imi mai bubuie minte cate ceava)...

#73 pestesa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 498 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:38 AM

gresesti cu inginerii... fiecare are rolul lui si daca crezi ca tu, avand un inginer bun si un agent de vanzari bun dar un contabil slab, vei face o firma sa mearga bine, atunci inseamna ca lucrezi degeaba in contabilitate. Eu daca o sa imi fac vreodata o firma in primul rand vreau sa am contabili buni si permanent upgradati la ce e nou in domeniu. Moto-ul meu este ca o firma puternica se cunoaste dupa compartimentul financiar-contabil.

ps: srl - urile alea amarate nu cred ca au ingineri
Si cu toate ca-mi port/ Cu destul stoicism/ Soarta mea de granit/ Cateodata ma pomenesc urland:
A sufletului meu,
Barbarilor! (M.S)

#74 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:43 AM

:shock:
nu ma fac inteles... era o teorie a mea pt a intelege angajatorii care platesc un contabil cu 5 milioane, nu pt a le lua apararea
eu sunt super convins ca fara un contabil bun nu se poate face o afacere prospera dar cum ii convingem pe acei angajatori fara ingineri ? :lol:

#75 Guest__*

• Guests

Postat 10 November 2005 - 12:50 AM

Septimiu a spus:

:shock:  
nu ma fac inteles... era o teorie a mea pt a intelege angajatorii care platesc un contabil cu 5 milioane, nu pt a le lua apararea
eu sunt super convins ca fara un contabil bun nu se poate face o afacere prospera dar cum ii convingem pe acei angajatori fara ingineri ?  :lol:

Cam ai dreptate, Septimiu, rar am întâlnit angajator sã-nþeleagã rolul unui contabil, nici chiar a unui director economic... Doar cei din Scoþia care-au venit sã ne facã sã-nþelegem Standardele ºtiau bine câte parale face un economist bun! ªi - sã nu mint - am mai întâlnit un americano vero care avea acelaºi simþ al departamentului economic, chiar dacã era neproductiv. Ar trebui sã-ºi aminteascã toþi filmul Dallas, când J.R orice punea la cale-l avea ca Mazarin pe Directorul economic (contabilul)... :D

#76 pestesa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 498 Postari:

Postat 10 November 2005 - 12:51 AM

ok, am inteles efortul tau de transpunere, rezistenta mea provine tocmai din incapacitatea de a ii intelege pe angajatori ( la ei totul se refera la ce nu intra in buzunarul lor intra in al nostru, si atunci de la cine sa ia... de la contabil normal). Cum ii facem sa inteleaga?... scotandu-le ochii cu tot felul de chestii -> de exemplu la niste bijuterii si case de amanet de la 1 ianuarie de cand a intrat in vigoare Codul Fiscal nu au incetat sa plateasca accize ptr produsele comercializate si i-am spus unui angajator care e treaba (asta dupa ce trecuse vreo cinci luni si ei inca mai plateau accize) si a ramas surprins mai ales ca si de la garda cineva ii spusese ca se platesc accize. Tipul caruia i-am spus s-a dus si a mai intrebat si alti contabili care tot asa plateau accize la firmele pe care le tineau. Nu m-a crezut ptr ca a vazut ca toti procedau la fel (plateau accize) si a trebuit sa fac o adresa la AF si sa imi confirme ce spuneam eu. De atunci a mai crescut doza de incredere, mai ales ca si acum cred ca ar mai fi platit accize, iar eu i-am scutit de plata a sute de mil accize
A sufletului meu,
Barbarilor! (M.S)

#77 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 10 November 2005 - 01:00 AM

eu sunt de parere ca se palteste prost meseria de contabil pt ca e full piata.. daca pleaca azi un contabil nici nu trebuie angajatorul sa se chinuie sa gaseasca altu'... ca poate gasi unul care nu se pricepe el nu are de unde stii... stie doar ca e nevoie de contabil si gaseste... va vedea pe piaelea lui daca acel contabil e bun sau nu cand o sa fie probleme... sau poate nu or sa fie probleme si nu afla niciodata ca are un contabil care nu stie in luna octombrie 2005 ca nu mai e plafon la soldul de casa din decembrie 2004 :D :lol: :lol: :lol: ( sunt rau, nu ) :roll:

#78 pestesa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 498 Postari:

Postat 10 November 2005 - 01:07 AM

nu esti rau, ca se cunosc cazuri...sau sa plateasca cu tot cu TVA la fier vechi de exemplu s.a.m.d... ideea e ca degeaba iti faci treaba daca nu ii si scoti ochii cu ce ai facut ca sa inteleaga ca tu prin ce faci poate aduci firma mai sus decat o aduce unul "care produce", dar de oboseala am deviat de la subiect iar discutia asta a mai fost la "de ce sa ne subapreciem valoarea" parca. Noapte buna!
A sufletului meu,
Barbarilor! (M.S)

#79 izaroman

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 244 Postari:

Postat 10 November 2005 - 04:52 AM

Orice involutie duce la evolutie! Nu fiti tristi! Mai tineti minte ce salarii aveau economistii pe vremea lu`Ceasca? :lol:
Parerea mea este ca problema trebuie intradevar privita din doua aspecte, atat al angajatului cat si al angajatorului. Ca si angajat, -sa ma ierte toti colegii-, economisti cu experienta de peste 5 ani ce conduc contabilitatea unei firme si castiga sub 500 EUR NU STIU SA SE VANDA!!!
Este o piata oameni buni, ne place sau nu ne place. Numai ca noi stim cam putine despre ea. Si oricine, oice ar spune, nu stim sa ne vindem...Ganditi-va ca pe orice piata, chiar daca este supraofertata de un anumit produs, ei bine, acel produs totusi se vinde. Iar aici intervine intotdeuna calitatea. Oameni de calitate, bine pregatiti, au job-uri de calitate. Daca inca nu au, vor avea in cel mai scurt timp.
Pe de alta parte, angajatorii analfabeti -care din pacate sunt foarte multi in Romania- nu vor putea descuraja o breasla intrega, pentru ca normal ar fi ca breasla sa nu le dea voie. Dar pana la urma fiecare angajator va avea angajatul pe care si-l merita. Asta cu siguranta! Oamenii buni pana la urma - chiar daca e dificil - vor gasi joburi bune iar angajatorii vor ramane cu ceea ce si-au angajat la doi lei: cai sigure spre faliment! :wink:

#80 mucho dolor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 462 Postari:

Postat 10 November 2005 - 08:08 AM

otilia iti multumesc pentru acel "mucho satisfaction"

cum am dat de acest loc de munca?
dupa 2 luni de stat pe bara unde gaseam slujbe cu salarii sub 10 mil de nu-mi ajungeau nici ratele sa mi le platesc, am acceptat compromisul cu 12 mil (contabil sef) in mana si minimul pe cartea de munca la o mare firma de componente IT
asa cum se intampla de fiecare data in prima zi de lucru au inceput telefoanele sa sune (BT Asigurati, Tiriac Leasing, Sicomed) - a trebuit sa dau pass datorita volumului de lucru si a faptului ca fosta contabila nu mai era la lucru decat 1 saptamana in care trebuia sa preiau totul
imi venea sa ma zgarai pe ochi, la o luna a sunat iar telefonul din partea celor de la AIMS, ma pregatisem pt faimoasa replica "nu mai sunt disponibila, mi-am gasit in alta parte", dar cand am auzit numele mi-am zis ca trebuie sa fie pt o firma barosana si nu mi-a parut rau
dupa prima luna deja imi luasem concediu, in total 5 z zile, ca sa fac fata interviurilor de cate 6-8 ore
cand le-am spus ca plec nu le-a venit sa cred, mi-au spus ca-mi dau cat astia, dar am intrebat " Si pe cartea de munca veti trece salriul real?" au zis NU si atunci fara regrete am zis "Hasta la Vista!"

Similar Topics Collapse

130 useri citesc topicul

0 membri, 130 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL