Cautare pe forum si te vei lamuri.
cosmosina, la Nov 16 2007, 03:29 PM, a spus:
mai am o nedumerire. un mijloc fix a fost inregistrat pe 2006 prin 303 si 603. eu as vrea sa fie reconsiderat si inregistrat ca imobilizare, dar nu stiu ce efect se produc printr-o astfel de rectificare. si mai e ceva ce poate fi luat in considerare. firma are doar sediu social, nelucrativ, iar toate aceste obiecte se afla la domiciliul administratorului. influenteaza cu ceva functionarea lor si productia in vederea obtinerii de profit?
Rectificarea se poate face, justificata fiind prin corectarea unei erori contabile. Ca efect, se va constata cresterea profitului contabil al anului in cauza, respectiv diminuarea pierderii contabile - dupa caz, prin faptul ca valoarea trecuta pe cheltuiala aferenta amortizarii mijlocului fix respectiv este, evident, mai mica decat valoarea totala a mijlocului fix. De asemenea se va modifica si in anul curent profitul/pierderea cu valoarea respectiva. Avand in vedere ca societatea nu este platitoare de impozit pe profit, nu se pune problema deductibilitatii cheltuielilor. Dar situatia se schimba in cazul in care devine obligatorie trecerea la impozitarea profitului(prin neindeplinirea cumulativa a conditiilor pt micro)
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 26 March 2009 - 11:32 PM