Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INCADRARE MIJLOC FIX - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

INCADRARE MIJLOC FIX

253 replies to this topic

#181 ramo2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 16 March 2009 - 02:19 PM

multumesc,insa a aparut altceva
mi s-a spus ca de fapt casuta este pe bucati adica sunt elem.din lemn care se vor folosi la garduri,etc.si atunci m-am gandit sa le bag la imprejmuiri din lemn 1.6.3.1 care se amortizeaza pe 8-12 ani., e ok?
nu stiu daca si contul este ok 401=2313 alte imobilizari corporale.

#182 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 16 March 2009 - 02:38 PM

Daca e casuta din lemn o poti trece la 1.5.12 (depozit ,baraca,magazie...)8-12 ani. Perioada de amortizare este egala cu cea de la imprejmuiri.
Contul folosit 404.

#183 ramo2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 16 March 2009 - 03:38 PM

Vezi postareaDoina P, la Mar 16 2009, 02:38 PM, a spus:

Daca e casuta din lemn o poti trece la 1.5.12 (depozit ,baraca,magazie...)8-12 ani. Perioada de amortizare este egala cu cea de la imprejmuiri.
Contul folosit 404.

Vezi postareaDoina P, la Mar 16 2009, 02:38 PM, a spus:

Contul folosit 404.

scuze, am vrut sa-ti multumesc.

#184 kirra

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 March 2009 - 10:41 AM

ma puteti ajuta va rog? firma a achizitionat un bazin de inot si nu stiu in ce cont sa-l inregistrez si unde sa il incadrez. va multumesc!

#185 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 17 March 2009 - 11:13 AM

Depinde si de activitatea desfasurata de firma si scopul cumpararii bazinului de inot... Eu as spune sa il incadrezi la :

1.5.14. Alte construcții pentru afaceri, comerț, depozitare 16-24
neregăsite în cadrul subgrupei 1.5.
sau
1.6. Construcții de locuințe și social-culturale
1.6.2. Construcții pentru învățământ; știință; cultură și artă; 40-60
ocrotirea sănătății; asistență socială; cultură fizică și
agrement, în afară de:
1.6.2.1. - case de sănătate, băi publice și baze de tratament. 28-42
1.6.8. Alte construcții de locuințe și social-culturale neregăsite 20-30
în cadrul subgrupei 1.6.
Inregistrarea achizitiei este : 4426,212%404 .

Dana

#186 kirra

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 March 2009 - 01:25 PM

multumesc frumos!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 17 March 2009 - 02:23 PM
citare mesaj anterior

#187 very

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 27 April 2009 - 01:04 PM

Un sevice auto achizitioneaza o masina accidentata in valoare de 1000 lei cu tva.Masina urmeaza a fi reparata de firma si apoi folosita pt transport marfa.Unde inregistrez masina si cu ce valoare?

#188 cipri

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:

Postat 05 May 2009 - 04:29 PM

Unde s-ar putea incadra in catalogul mijloacelor fixe urmatoarele imobilizari:
1. retea de sonorizare aferenta unui complex comercial; aici intra pe langa partea de cablaj si alte diverse materiale si echipamentele aferente retelei de sonorizare: amplificatoare, difuzoare, speakere, audio controller etc.
2. retea de voce date aferenta aceluiasi complex comercial; si aici intra pe langa partea de cablaj si echipamentele aferente: switch-uri, o centrala telefonica etc.

Ideea este ca am cautat pe diverse forumuri, am parcurs de n ori catalogul insa nu am gasit nici macar ceva similar sau un cod unde le-as putea asimila. In concluzie orice parere este binevenita intrucat imi mai fac si eu o imagine cu privire la incadrarea lor.

Multumesc.

chiar nimeni nu lucreaza intr-un domeniu in care a intalnit astfel de imobilizari???

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 May 2009 - 12:06 PM

#189 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 06 May 2009 - 09:02 AM

1. retea de sonorizare aferenta unui complex comercial
; aici intra pe langa partea de cablaj si alte diverse materiale si echipamentele aferente retelei de sonorizare: amplificatoare, difuzoare, speakere, audio controller etc.

- cod de clasificare 2.1.22.8 echipamente auxiliare pentru controlul si monitorizare semnale durata normala de functionare 4-8 ani

2. retea de voce date aferenta aceluiasi complex comercial; si aici intra pe langa partea de cablaj si echipamentele
aferente: switch-uri, o centrala telefonica etc.

- cod clasificare 2.1.22.5.1. centrale automate telefonice si telegrafice analogice de oficiu durata normala de functionare 12-18 ani

pentru o documentare mai in detaliiu atasez catalogul privind clasificarea si duratele de functionare a mijloacelor fixe

Fisiere atasate

The art of knowing is knowing what to ignore.

#190 anemary07

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 08 June 2009 - 09:00 AM

Unde se incadreaza un cantar de 500-600KG in catalogul mijloacelor fixe?

#191 cam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 08 June 2009 - 09:22 AM

eu ti-as sugera sa il inregistrezi ca obiect de inventar, vezi ce valoare de intrare are...

#192 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 08 June 2009 - 08:34 PM

grupa 2.2.1.1.2 intre 4 si 6 ani.
Vezi ca valoarea sa depaseasca 1800 lei

#193 getupi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 30 June 2009 - 10:49 PM

Va rog mult sa ma ajutati cu incadrarea urmatoarelor:
- circuit electric pentru corpuri de iluminat si
- expresso cafea (aparat mic de facut cafea, nu de talia automatelor mari) .
Ambele mijloace fixe au valoarea de peste 3000 de ron fiecare.
Multumesc.

#194 getupi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 04 July 2009 - 04:00 PM

Va rog sa imi spuneti unde incadrez in catalogul mijloacelor fixe amenajarile interioare, partitiile, cum ar fi de exemplu un tavan fals. Multumesc.

#195 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 04 July 2009 - 11:09 PM

" Va rog sa imi spuneti unde incadrez in catalogul mijloacelor fixe amenajarile interioare, partitiile, cum ar fi de exemplu un tavan fals. Multumesc."

se mareste valoarea cladirii

Vezi postareavery, la Apr 27 2009, 02:04 PM, a spus:

Un sevice auto achizitioneaza o masina accidentata in valoare de 1000 lei cu tva.Masina urmeaza a fi reparata de firma si apoi folosita pt transport marfa.Unde inregistrez masina si cu ce valoare?
in 2133, amortizarea o calculezi dupa ce o repari, cand o pui in functiune

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 04 July 2009 - 11:10 PM

#196 getupi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 07 July 2009 - 02:02 PM

[quote name='mihaela_cva' date='Jul 5 2009, 12:09 AM' post='206248']
" Va rog sa imi spuneti unde incadrez in catalogul mijloacelor fixe amenajarile interioare, partitiile, cum ar fi de exemplu un tavan fals. Multumesc."

se mareste valoarea cladirii

va rog sa imi spuneti, in situatia in care eu nu sunt proprietarul cladirii sa pot mari valoarea acesteia, si sunt chirias in cladirea in care fac aceste amenajari, partitii interioare, chiar nu pot gasi o incadrare in catalogul mijloacelor fixe ca sa imi amortizez investitia pe perioada egala cu durata ctr de inchiriere, pt ca nu as vrea sa inregistrez toata suma direct pe cheltuiala. Va multumesc pentru raspunsuri.

#197 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 08 July 2009 - 02:29 AM

inregistrezi ca si mijloc fix in concesiune si amortizezi pe perioada contractului de inchiriere.
Cauta ghidul pe site mfinante.ro, au publicat prin dec08-ian 09 ceva foarte bun, inregistrari in contabilitate a diverse situatii.

#198 ivana diana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 21 July 2009 - 10:08 AM

Buna,

Am si eu o nelamurire. Societatea a achizitionat un obiect de mobilier si nu doreste sa-l amortizeze. Doreste sa introduca valoarea direct pe cheltuiala. Se poate sa intre dirct pe cheltuiala si sa nu fie amortizata?

#199 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 21 July 2009 - 08:16 PM

Daca are valoare pana in 1800 lei,il poti inregistra ca ob. inventar, daca este mai mare e mijloc fix

#200 iulius cesar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 25 August 2009 - 02:38 PM

Salut!
Sunt foarte nou pe aici si am nevoie de ajutooooooooooooooooooooooooooor! :smile:
Am 4 utilaje separate, care incep productia la date diferite. Doua deja produc comercial desi sunt in teste. Cand POT sa le fac punerea in functiune si cand TREBUIE sa le fac punerea in functiune.
Stiu asa:
Proces vb de terminare a lucrarilor cand se indeplinesc toate clauzele contractuale. (Asta implica si testarile??????)
Proces verbal de punere in functiune (cand??????????)
Fiscul vrea cat mai tarziu, auditorul cat mai curand :lostit (13):
Proces vb de receptie finala, la terminarea perioadei de garantie (pot sa fac punerea in functiune acum?)
Proces vb de receptie definitiva, la atingerea parametrilor prevazuti.
Mai stiu ca pot face punere in functiune partiala si, odata cu PV de receptie finala sa fac capitalizarea tuturor sumelor.
Va rog sa ma ajutati!!!!

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL