Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Suspendare activitate societate comerciala SRL - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

Suspendare activitate societate comerciala SRL

325 replies to this topic

#101 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 11 May 2009 - 02:23 PM

Nu intelege gresit atributiile delegatului/imputernicitului.
Toate documentele tb semnate de catre reprezentantul legal al societatii, asa cum s-a inregistrat la registrul comertului, unde - de altfel - a depus si specimen de semnatura.
Delegatul/imputernicitul nu face decat sa depuna un dosar si sa ridice documente, eventual sa completeze dosarul cu documente lipsa in cazul in care sunt cerute. Este un soi de curier.
Se poate face insa procura la notar pentru reprezentare la anumite institutii, caz in care administratorul devine reprezentat legal prin ...

Nu stiu care este situatia in cazul reprezentarii printr-o firma de avocatura, dar oricum nu s-a pus problema aceasta. :sad:
Madalina

#102 Nicolae N

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 12 May 2009 - 08:44 AM

Buna ziua tuturor.
Va prezint o situatie concreta: societate comerciala, cu patrimoniu (cladiri, teren, auto, etc.) a declarat in iulie 2007 reducerea activitatii la ITM si a efectuat concedierea colectiva, datorita incetarii activitatii operationale. In prezent, societatea nu desfasoara nici o activitate comerciala si a vandut o parte din utilaje, dar detine in continuare cea mai mare parte din patrimoniu, fapt pentru care are cheltuieli de conservare-intretinere (utilitati, paza, reparatii, etc.), impozit de achitat si ceva venituri financiare din dobanzi.
Intrebari:
Este posibila suspendarea activitatii firmei la Reg. Com.?
Ce efecte poate avea suspendarea (dpdv al cheltuielilor)? Adica merita efortul?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri competente.

#103 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 12 May 2009 - 11:30 AM

1. da, este posibila suspendarea
2. taxele de suspendare sunt 264 lei si daca nu desfasoara nici o activitate, eu zic ca merita efortul sa faci suspendarea ca altfel trebuie sa platesti impozitul minim

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 May 2009 - 05:09 PM

#104 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 12 May 2009 - 04:01 PM

puteti sa-mi spune-ti unde pot gasi formularele de supspendare pe reg. com? este cererea care se completeaza si pt. inregistrarea firmei? iar declaratia tip model 3 unde este? nu o gasesc. va rog sa anexati si un model de hotarare aga daca aveti, ca sa nu ma intoarca de la registru.
multumesc

#105 adriano_r

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 May 2009 - 08:21 PM

http://www.onrc.ro/formulare/cerere_inregi..._web_v4_RON.pdf (Cerere de inregistrare)
http://www.onrc.ro/formulare/declaratie_ar...2_model3_v4.pdf (Declaratie model 3)
http://www.cabinetexpert.ro/2009-04-29/rev....html#more-2938 (Hotarare AGA)

vezi sa nu uiti sa treci Nr. de inreg. in Reg.Com. ("J") in antet

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 May 2009 - 05:10 PM

#106 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 14 May 2009 - 04:47 PM

daca nu mai am activitate de anul trecut din iunie, dar am un contract de leasing auto in derulare pot sa suspend firma la reg. com. si sa nu mai platesc imp. forfetar?

#107 mariusme

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 18 May 2009 - 12:08 PM

Buna ziua,

Am un SRL infiintat in 2006 si care nu a avut activitate de la infiintare si pana in prezent.
As avea urmatoarele intrebari :
- este necesara suspendarea activitatii pentru a nu plati noul impozit forfetar ?
- daca suspend activitatea (pt o perioada de max. 3 ani) incepand cu 1 iunie 2009 va trebui platit impozit forfetar pentru luna mai 2009 ?

Va multumesc anticipat .

#108 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 19 May 2009 - 08:05 AM

O soc com si-a suspendat activitatea incepand cu 4 mai 2009. Am fost la Finante si mi s-a dat sa completez o cerere pt regimul derogatoriu. In cerere administratorul declara pe propria raspundere ca nu are obligatii fiscale neachitate si are toate declaratiile si deconturile depuse.
De aici intervine problema mea. Cum procedez in urmatoarea situatie?

Firma a avut activitate in aprilie, a avut angajati pt care am depus acum in mai declaratia 101 si 102 si urmeaza sa platesc contributiile. In afara de asta firma este platitoare de tva, decont trimestrial iar in aprilie a avut livrari si are tva de plata. Cand se suspenda de fapt activitatea? Dupa ce depun si decontul de tva si achit tva aferent sau incepand cu 4 mai? Ce fac cu chitantele prin care achit obligatiile fiscale (dupa 4 mai)?

Si inca o chestie, daca e sa ma iau dupa continutul acestei cereri privind regimul derogatoriu, sa inteleg ca firmele care au datorii restante nu pot suspenda activitatea pt ca ar declara in fals; de la finante mi s-a spus ca ORC trimte celor de la finante instiintari privind firmele care isi suspenda activitatea. Oare poti suspenda activitatea si nu mai ceri regim derogatoriu si asa scapi de impozitul forfetar?

#109 andreas7777

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 19 May 2009 - 08:23 AM

Vezi postareaonuta, la May 14 2009, 05:47 PM, a spus:

daca nu mai am activitate de anul trecut din iunie, dar am un contract de leasing auto in derulare pot sa suspend firma la reg. com. si sa nu mai platesc imp. forfetar?

Am cam aceeasi problema.
Cu exceptia facturilor de lasing si casco firma nu mai desfasoara alte activitati. Daca raman cu aceasta factura din cate stiu nu pot susupenda firma... a o suspenda implica activitate 0 si pe plati + incasari sau ma insel ?

Cu TVA ul am cam lichidat ca tocmai am avut control si l-au dus la 0......... din factura de masina oricum nu mai pot deduce de acum ca e interzis .........

Asociatul a creditat firma cu 700 milioane si a dedus TVA la autoturism ....... daca in contul datoriei pe care firma o are la el preia masina de la firma de leasing sau achita integral leasing ul si si -o trece pe numele lui, firma tb sa dea statului inapoi TVA ul dedus pana acum?

Contractul de leasing nu are inca 12 luni si din cat stiu asta e perioada minima in care tb sa il tii ....... dupa 12 luni il poti achita integral ........... dar ma gandeam daca e vreo portita acum sa preia masina pe PF neautorizata si sa scapam de plata TVA dedus ....:)

Citeam aici
3.Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a)sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
b)sa nu desfasoare nici un fel de activitate
c)sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
d)sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
e)sa nu fie în curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
f)sa nu fie în curs de derulare un control fiscal.

Oare poate fi considerat ca desfasori activitate daca ramai doar sa achiti leasingul si casco ..........

Aceasta postare a fost editata de andreas7777: 19 May 2009 - 08:26 AM

#110 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 19 May 2009 - 03:00 PM

eu am sunat la adm. fin. sector 3 si la rel. contribuabili anaf si mi-au spus ca daca platesc ratele la leasing inseamna ca mai am activitate, cu toate ca firma nu mai emite facturi si nu are alte venituri.

#111 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 21 May 2009 - 11:00 AM

nici o parere?

#112 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 21 May 2009 - 11:19 AM

Suspendarea este valabila de la data hotaririi judecatorului delegat al registrului comertului, deci nu de la data cind ati depus cererea de suspendare. Verificati la camera de comert de cind este suspendata firma. Oricum obligatiile aferente lunii aprilie le platiti normal pina pe 25 mai. Regimul derogatoriu se refera la declaratii si deconturi, nu la contabilitatea firmei. Dumneavoastra inregistrati in luna mai platile contributiilior la buget si a tva-ului normal.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#113 alyna.grig

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 11 June 2009 - 09:46 AM

Buna ziua.
Va rog daca ma poate lamuri si pe mine cineva: Am o societate de constructii care, din cauza crizei financiare nu a mai reusit sa mai contracteze nici o lucrare de prin luna februarie iar salariatii fiind dati in somaj. vreau sa mentionez ca are luata o masina in leasing, pe care trebuie sa o plateasca luna de luna; aceasta fiind singura factura pe care o mai primeste din februarie. In aceste conditii, administratorul se gandeste sa o declare fara activitate. Se poate??? si daca DA care ar fi conditiile, ce demersuri ar trebui efectuate??/
Va multumesc.

#114 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 June 2009 - 10:08 AM

Se poate suspenda activitatea maxim 3 ani, dar in acea perioada chiar nu poti avea cheltuieli sau venituri, deci nici plata ratei de leasing prin firma. Pentru detalii da un click pe linkul de mai sus "Cauta" si introdu expresia:
"suspendare activitate"

Aceasta postare a fost editata de nopris: 11 June 2009 - 10:09 AM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#115 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 June 2009 - 10:48 AM

unde ai gasit exact ce inseamna activitate suspendata? Poti fi mai explicit, cu trimiteri la text lege, te rog?

in alta ordine de idei, pe link-ul tau te trimite la cum sa faci bani, iar cautarea am dat-o dar dupa ce am citit o ora nu am gasit nimic pe forum, sunt 389 de rezultate si ...m-am plictisit

poate ar fi bun un nou topic

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 15 June 2009 - 07:38 AM

#116 Bajinaru Ramona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 13 June 2009 - 06:31 AM

Spalatorie auto isi inchideactivitatea (momentan a inchis in speranta ca va vinde firma sau daca nu isi va suspenda activitatea la registrul comertului)si vrea sa vanda utilajele si toate obiectele de inventar.Unele le vindem unor persoane juridice iar altele administratorului ca persoana fizica. Pentru ele am intocmit factura. Pe cele vandute persoanelor fizice trebuie sa dam bon fiscal sau chitanta ( societatea are o casa de marcat fiscala)? Mentionez ca administratorul este asociat unic iar firma nu are datorii catre furnizori, clienti sau la bugetul statului?Va multumesc!

#117 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 13 June 2009 - 09:43 AM

factura si chitanta

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 15 June 2009 - 07:39 AM

#118 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 14 June 2009 - 08:01 PM

Poate cineva sa imi spuna si mie definitia "suspendarea activitatii", din punct de vedere legal?
Parerea mea este ca a avea activitate inseamna sa am acte si fapte de comert, in final sa am venituri.

Faptul ca inregistrez operatiuni (nu de venituri) in timp ce am activitatea suspendata nu inseamna ca am activitate.
Adica am cont bancar unde platesc comision de administrare, am contracte in derulare a caror reziliere fie nu pot sa o fac, fie ma costa prea mult (300 eur la Vodafone, de ex.). Am leasing in derulare de 3 ani...

Fac bilant ca sunt obligat, chiar daca suspend activitatea, deci platesc contabil sa faca bilantul (cu contract, factura, chitanta sau CIM partial) si sa il depun (cu chitanta) la ONRC. Atunci celelalte de ce nu as avea voie sa le fac si astea nu?

Am fost oare clara?

Nu ma trimiteti la "cautare" ca am cautat, si nu numai aici, ci si pe alte site-uri, la juristi.

#119 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 June 2009 - 01:17 AM

Mihaela_cva te rog sa numai citezi integral mesajul anterior , deoarece acest lucru e impotriva regulamentului.
multumesc.

#120 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 17 June 2009 - 02:36 PM

revin cu intrebarea mea: firma cu activitate suspendata in aprilie 2009, in mai plateste contributii salarii pt aprilie iar in iulie va depune decont tva (fiind la trimestru) si va plati tva. Mai intocmeste evidenta contabila pentru aceste operatiuni? De la asistenta contribuabili mi-a zis ca da, ca suspendarea se refera la activitatea economica. Alte pareri?

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL