onuta, la May 14 2009, 05:47 PM, a spus:
daca nu mai am activitate de anul trecut din iunie, dar am un contract de leasing auto in derulare pot sa suspend firma la reg. com. si sa nu mai platesc imp. forfetar?
Am cam aceeasi problema.
Cu exceptia facturilor de lasing si casco firma nu mai desfasoara alte activitati. Daca raman cu aceasta factura din cate stiu nu pot susupenda firma... a o suspenda implica activitate 0 si pe plati + incasari sau ma insel ?
Cu TVA ul am cam lichidat ca tocmai am avut control si l-au dus la 0......... din factura de masina oricum nu mai pot deduce de acum ca e interzis .........
Asociatul a creditat firma cu 700 milioane si a dedus TVA la autoturism ....... daca in contul datoriei pe care firma o are la el preia masina de la firma de leasing sau achita integral leasing ul si si -o trece pe numele lui, firma tb sa dea statului inapoi TVA ul dedus pana acum?
Contractul de leasing nu are inca 12 luni si din cat stiu asta e perioada minima in care tb sa il tii ....... dupa 12 luni il poti achita integral ........... dar ma gandeam daca e vreo portita acum sa preia masina pe PF neautorizata si sa scapam de plata TVA dedus ....:)
Citeam aici
3.Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu contribuabilii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:
a)sa nu figureze, la data aprobarii cererii, cu obligatii fiscale restante catre bugetul general consolidat;
b)sa nu desfasoare nici un fel de activitate
c)sa nu obtina venituri din exploatare, venituri financiare si/sau venituri exceptionale;
d)sa nu dispuna de personal angajat si sa nu plateasca venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului;
e)sa nu fie în curs de solutionare o cerere de rambursare sau de restituire a impozitelor, taxelor si contributiilor;
f)sa nu fie în curs de derulare un control fiscal.
Oare poate fi considerat ca desfasori activitate daca ramai doar sa achiti leasingul si casco ..........
Aceasta postare a fost editata de andreas7777: 19 May 2009 - 08:26 AM