tip venit se completeaza numai la FF2(tip fisa 2), fisa fiscala 1 e functia de baza, urmare a unui contract individual de munca.
fise fiscale
Postat 20 February 2008 - 09:33 PM
tip venit se completeaza numai la FF2(tip fisa 2), fisa fiscala 1 e functia de baza, urmare a unui contract individual de munca.
Postat 21 February 2008 - 03:18 PM
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 26 August 2008 - 04:21 PM
Postat 21 February 2008 - 09:18 PM
Postat 25 February 2008 - 11:36 AM
Pentru o societate care a lucrat anul trecut in 2 sisteme informatice (ian - iul in sistemul A, aug - dec in sistemul B), cum pot sa fac unificarea de fisiere de fise fiscale ?
E vorba de un numar mare de salariati si preactic am 2 fisiere scoase din 2 aplicatii ce-mi acopera 1 an.
Cum pot sa evit completarea manuala a datelor - precizare: nu pot importa din primul sistem veniturile in cel de-al doilea sistem si sa emit un singur fisier fise fiscale.
Multumiri pentru orice ajutor !
Postat 25 February 2008 - 09:33 PM
Postat 27 February 2008 - 09:41 AM
1) total coloana 3 "venit baza de calcul" * 16% = impozit anual pe salariat sau
2) total coloana 3 "venit baza de calcul" - total coloana 1 "deduceri" = impozit anual pe salariat????
Postat 27 February 2008 - 11:00 AM
venitbazacalcul.JPG 37.46K
17 downloadsunde iti explica foarte clar ca trebuie trecuta baza de calcul a impozitului obtinut dupa ce se scad din venitul brut contributiile, deducerea, sindicatul si pensiile facultative deductibile(alte deduceri)
Postat 28 February 2008 - 06:17 PM
am un angajat..tatic care era angajat la 01.01.2007 la noi la societate..incepand cu sept a intrat in concediu de paternitate (cel de 2 ani) :). nu stiu cum sa il trec la fisa fiscala....il trec pana cand a intrat in concediu si il scot cu data aia?..sau il continui pe lunile de concediu cu 0..
multumesc anticipat
Postat 28 February 2008 - 06:33 PM
Postat 28 February 2008 - 07:04 PM
Postat 25 March 2008 - 06:04 PM
Postat 25 March 2008 - 06:11 PM
danyR, la Mar 25 2008, 08:04 PM, a spus:
Intri in Start-Settings_Control Panel_Regional and Language Options dai English (United Kingdom) si setezi data.
Postat 25 March 2008 - 06:28 PM
[/quote]
Multumesc mult Violeta, esti o dulce....
Postat 11 April 2008 - 10:25 AM
As avea nevoie de o lamurire din partea D-voastra, va rog.
Ani de zile am fost salariata unei firme care isi respecta obligatiile fata de angajat. Printe altele, la sfirsitul lunii februarie a anului curent, primeam de la contabilitate fisa fiscala2 de pe anul precedent. Deci era totul ok , stiam ca se ocupa de impozitele pe venit global.
In februarie 2007 mi-am schimbat locul de munca, iar anul acesta, la sfirsitul lui februarie, am primit fisa fiscala 2 de la vechiul loc de munca dar nimic de la firma la care lucrez in prezent. Am inteles de la colegii mei, care au vechime mai mare decit mine in firma, ca nu au primit fise fiscale de la contabilul firmei niciodata. Ma ingrijoreaza gindul , pentru ca nu imi pot da seama ce pot sa fac in asemenea situatie si ce insemnatate are acest fapt.. Ma gindesc ca poate nu se ocupa de impozite si ca e ceva grav. Nu am discutat subiectul cu contabilul firmei sau cu seful meu, pentru ca incerc sa aflu mai intii daca exista o problema reala si cum o pot rezolva, inainte de a merge sa vorbesc cu ei..
Am nevoie de ajutor in sensul acesta, va rog. As vrea sa stiu ce se intimpla... ce semnifica faptul ca nu am nici o fisa fiscala de ei si cui trebuie sa ma adresez pentru a remedia lucrurile in caz ca exista o problema reala . Precizez ca nu am venit si din alte surse, doar cel din salarii...
Va multumesc si astept un raspuns....
Postat 11 April 2008 - 11:10 AM
Postat 11 April 2008 - 11:23 AM
-Nu exista "nu o primesti de la firma din diferite motive" atata timp cat esti angajat legal! Sunt, intr-adevar, mici probleme la cei care benefiaza de un salariu + un comision DECLARAT din vanzarile firmei respective, dar asta nu presupune retinerea ei!
se completeaza in 3 exemplare (angajator, angajat + 1 copie pentru directi taxe si impozite).
-Cere angajatorului sa iti dea fisele fiscale in caz ca nu le-ai primit deja. El este obligat sa iti dea aceste fise fiscale la inceputul fiecarui an.
-Obligatiile angajatorilor Angajatorii au urmatoarele obligatii: Sa calculeze si sa retina impozitul aferent veniturilor din salarii aferent fiecarei luni, pe baza statelor de plata intocmite lunar; Sa completeze, pentru fiecare angajat, fisele fiscale, conform modelului si instructiunilor aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.2260/2001, pe intreaga durata de efectuare a platii salariilor, cu datele personale ale contribuabililor, mentiunile referitoare la deducerile personale, veniturile din salarii achitate angajatilor, precum si impozitul retinut si virat in cursul anului; Sa calculeze impozitul anual pe veniturile din salarii, pe baza veniturilor nete lunare din statele de salarii, numai în cazul angajaþilor care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute legal
In urma celor citite m-am cam panicat....
Postat 11 April 2008 - 11:24 AM
nilufera, la Apr 11 2008, 11:10 AM, a spus:
Neprimirea unei fise fiscale nu o afecteaza in nici un fel, dar ar fi utila, mai ales daca nu se dau fluturasi. E bine sa vezi daca oficial in acte ai aceeasi suma cu cea primita. Ar putea exista state de plata "aranjate". Eu am lucrat un timp la o firma de la care primeam lunar un salariu dar nu semnam niciodata nimic. M-am interesat la ITM ca sa fiu sigur ca se ei declara suma din contract. Se mai poate folosi fisa fiscala pentru a verifica comunicatul anual al Casei de pensii privind veniturile anuale declarate.
Postat 11 April 2008 - 11:30 AM
E bine sa vezi daca oficial in acte ai aceeasi suma cu cea primita. Ar putea exista state de plata "aranjate".
Exact asta ma sperie Nopris.... Mersi mult de raspuns!
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Obligatii fiscale cu termen 07.03.2023 |
Obligatii fiscale, termene | Otilia Alupei |
|
|
|
Un nou cont unic pt. plata obligatiilor fiscale incepand cu 1.07.2018 ? |
CONTURI / CODURI IBAN SI DOCUMENTE DE VIRAMENT | sirius |
|
|