Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
fise fiscale - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

fise fiscale

180 replies to this topic

#61 MihaiSmaranda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 20 February 2008 - 09:33 PM

sper ca glumesti, nu?

tip venit se completeaza numai la FF2(tip fisa 2), fisa fiscala 1 e functia de baza, urmare a unui contract individual de munca.

#62 3bf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 21 February 2008 - 03:18 PM

Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 26 August 2008 - 04:21 PM

#63 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 21 February 2008 - 09:18 PM

DUPA CE AM DEPUS BORDEROUL CU FISELE FISCALE TRBUIE SA TRIMIT LA FIECARE SALARIAT IN PARTE FISA FISCALA???

#64 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 22 February 2008 - 09:58 PM

Vezi postareadanutanitulescu, la Feb 21 2008, 09:18 PM, a spus:

DUPA CE AM DEPUS BORDEROUL CU FISELE FISCALE TRBUIE SA TRIMIT LA FIECARE SALARIAT IN PARTE FISA FISCALA???
Da, cu confirmare de primire, pt cei plecati din firma.Restul, primesc pe baza de semnatura.

#65 ochila

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 25 February 2008 - 11:36 AM

Salut prieteni,
Pentru o societate care a lucrat anul trecut in 2 sisteme informatice (ian - iul in sistemul A, aug - dec in sistemul B), cum pot sa fac unificarea de fisiere de fise fiscale ?

E vorba de un numar mare de salariati si preactic am 2 fisiere scoase din 2 aplicatii ce-mi acopera 1 an.
Cum pot sa evit completarea manuala a datelor - precizare: nu pot importa din primul sistem veniturile in cel de-al doilea sistem si sa emit un singur fisier fise fiscale.

Multumiri pentru orice ajutor !

#66 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 25 February 2008 - 09:33 PM

multumesc

#67 silvius

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 27 February 2008 - 09:41 AM

La coloana 3 "Venit baza de calcul" din fisa fiscala trec venitul net dinaintea aplicarii deducerii sau cel dupa aplicarea deducerii ? Adica:
1) total coloana 3 "venit baza de calcul" * 16% = impozit anual pe salariat sau
2) total coloana 3 "venit baza de calcul" - total coloana 1 "deduceri" = impozit anual pe salariat????

#68 MihaiSmaranda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 27 February 2008 - 11:00 AM

daca apesi pe butonasul galben cu un semnul intrebarii in el(?), aflat in dreapta capului de coloana "venit baza de calcul (3)"iti va apare aceasta imagine:

Fisier atasat  venitbazacalcul.JPG   37.46K   17 downloads

unde iti explica foarte clar ca trebuie trecuta baza de calcul a impozitului obtinut dupa ce se scad din venitul brut contributiile, deducerea, sindicatul si pensiile facultative deductibile(alte deduceri)

#69 ury

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 28 February 2008 - 06:17 PM

salutare,

am un angajat..tatic care era angajat la 01.01.2007 la noi la societate..incepand cu sept a intrat in concediu de paternitate (cel de 2 ani) :). nu stiu cum sa il trec la fisa fiscala....il trec pana cand a intrat in concediu si il scot cu data aia?..sau il continui pe lunile de concediu cu 0..

multumesc anticipat

#70 MARYA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 28 February 2008 - 06:33 PM

in fisa fiscala va aparea cu lunile in care a lucrat si pentru care a platit impozit; pentru perioada in care se afla in concediu paternal,se considera ca are contractul suspendat; deci, nu il treci in ff.

#71 ury

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 28 February 2008 - 07:04 PM

multumesc...dar nu am inteles daca il trec acolo sus la data incetarii contractului cu data intrarii in concediu sau acolo nu trec nimic

#72 CorinaCristina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 28 February 2008 - 07:06 PM

Vezi postareaury, la Feb 28 2008, 07:04 PM, a spus:

multumesc...dar nu am inteles daca il trec acolo sus la data incetarii contractului cu data intrarii in concediu sau acolo nu trec nimic

Treci data angajarii 01/01/2007 si data incetarii contractului.

#73 danyR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 25 March 2008 - 06:04 PM

Incerc si eu sa lucrez pt fisele fiscale desi e tarziu, dar imi da o eroare.....totusi imi spune sa intru in Regional Settings si sa setez dupa dd/MM/YYYY......dar nu gasesc Regional Settings.....va rog lamuriti-ma si pe mine ca ma chinui de ceva timp.........unde anume e "Regional Settings" ori nu vad ori nu inteleg..... :pullhair:

#74 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 25 March 2008 - 06:11 PM

Vezi postareadanyR, la Mar 25 2008, 08:04 PM, a spus:

Incerc si eu sa lucrez pt fisele fiscale desi e tarziu, dar imi da o eroare.....totusi imi spune sa intru in Regional Settings si sa setez dupa dd/MM/YYYY......dar nu gasesc Regional Settings.....va rog lamuriti-ma si pe mine ca ma chinui de ceva timp.........unde anume e "Regional Settings" ori nu vad ori nu inteleg..... :pullhair:

Intri in Start-Settings_Control Panel_Regional and Language Options dai English (United Kingdom) si setezi data.

#75 danyR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 25 March 2008 - 06:28 PM

Intri in Start-Settings_Control Panel_Regional and Language Options dai English (United Kingdom) si setezi data.
[/quote]

Multumesc mult Violeta, esti o dulce.... :pullhair: Te pup....

#76 miruna lucescu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 11 April 2008 - 10:25 AM

Buna ziua!
As avea nevoie de o lamurire din partea D-voastra, va rog.
Ani de zile am fost salariata unei firme care isi respecta obligatiile fata de angajat. Printe altele, la sfirsitul lunii februarie a anului curent, primeam de la contabilitate fisa fiscala2 de pe anul precedent. Deci era totul ok , stiam ca se ocupa de impozitele pe venit global.
In februarie 2007 mi-am schimbat locul de munca, iar anul acesta, la sfirsitul lui februarie, am primit fisa fiscala 2 de la vechiul loc de munca dar nimic de la firma la care lucrez in prezent. Am inteles de la colegii mei, care au vechime mai mare decit mine in firma, ca nu au primit fise fiscale de la contabilul firmei niciodata. Ma ingrijoreaza gindul , pentru ca nu imi pot da seama ce pot sa fac in asemenea situatie si ce insemnatate are acest fapt.. Ma gindesc ca poate nu se ocupa de impozite si ca e ceva grav. Nu am discutat subiectul cu contabilul firmei sau cu seful meu, pentru ca incerc sa aflu mai intii daca exista o problema reala si cum o pot rezolva, inainte de a merge sa vorbesc cu ei..
Am nevoie de ajutor in sensul acesta, va rog. As vrea sa stiu ce se intimpla... ce semnifica faptul ca nu am nici o fisa fiscala de ei si cui trebuie sa ma adresez pentru a remedia lucrurile in caz ca exista o problema reala . Precizez ca nu am venit si din alte surse, doar cel din salarii...
Va multumesc si astept un raspuns.... :pullhair:

#77 nilufera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 237 Postari:

Postat 11 April 2008 - 11:10 AM

Faptul ca nu ai primit fisa fiscala nu are nici o legatura cu plata impozitelor catre stat;e pur si simplu o comoditate a contabilului eventual; pe tine nu te afecteaza cu nimic daca nu ai alte venituri in afara celor din salarii;pentru a-ti linisti constiinta poti sa il intrebi pe contabil daca vrei, probabil ca iti va spune ca nu a listat decat exemplar pt firma si si pt administratia financiara; pe tine nu te afecteaza decat atat cat te-ar putea afecta si nedepunerea declaratiei de somaj lunara de exemplu.

#78 miruna lucescu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 11 April 2008 - 11:23 AM

Iti multumesc mult Nilufera pentru raspuns...Stii de ce am intrat pe un forum sa discut exact subiectul?? Pentru ca am dat un search pe net si am dat peste urmatoarele specificari:

-Nu exista "nu o primesti de la firma din diferite motive" atata timp cat esti angajat legal! Sunt, intr-adevar, mici probleme la cei care benefiaza de un salariu + un comision DECLARAT din vanzarile firmei respective, dar asta nu presupune retinerea ei!
se completeaza in 3 exemplare (angajator, angajat + 1 copie pentru directi taxe si impozite).

-Cere angajatorului sa iti dea fisele fiscale in caz ca nu le-ai primit deja. El este obligat sa iti dea aceste fise fiscale la inceputul fiecarui an.

-Obligatiile angajatorilor Angajatorii au urmatoarele obligatii: Sa calculeze si sa retina impozitul aferent veniturilor din salarii aferent fiecarei luni, pe baza statelor de plata intocmite lunar; Sa completeze, pentru fiecare angajat, fisele fiscale, conform modelului si instructiunilor aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.2260/2001, pe intreaga durata de efectuare a platii salariilor, cu datele personale ale contribuabililor, mentiunile referitoare la deducerile personale, veniturile din salarii achitate angajatilor, precum si impozitul retinut si virat in cursul anului; Sa calculeze impozitul anual pe veniturile din salarii, pe baza veniturilor nete lunare din statele de salarii, numai în cazul angajaþilor care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute legal

In urma celor citite m-am cam panicat....

#79 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 April 2008 - 11:24 AM

Vezi postareanilufera, la Apr 11 2008, 11:10 AM, a spus:

...pe tine nu te afecteaza decat atat cat te-ar putea afecta si nedepunerea declaratiei de somaj lunara de exemplu.
Nedepunerea declaratiei de somaj o afecteaza, daca va ramane in somaj, ca nu va primi ajutor de somaj.
Neprimirea unei fise fiscale nu o afecteaza in nici un fel, dar ar fi utila, mai ales daca nu se dau fluturasi. E bine sa vezi daca oficial in acte ai aceeasi suma cu cea primita. Ar putea exista state de plata "aranjate". Eu am lucrat un timp la o firma de la care primeam lunar un salariu dar nu semnam niciodata nimic. M-am interesat la ITM ca sa fiu sigur ca se ei declara suma din contract. Se mai poate folosi fisa fiscala pentru a verifica comunicatul anual al Casei de pensii privind veniturile anuale declarate.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#80 miruna lucescu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 11 April 2008 - 11:30 AM

Mai exact am asociat faptul ca nu am primit fisa fiscala de la firma cu ideea ca ei nu imi calculeaza si retin impozitele..si ca impozitele nu ajung la stat..

E bine sa vezi daca oficial in acte ai aceeasi suma cu cea primita. Ar putea exista state de plata "aranjate".

Exact asta ma sperie Nopris.... Mersi mult de raspuns!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL