Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
semnatura bilant - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

semnatura bilant

120 replies to this topic

#61 mioara.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 26 May 2009 - 04:44 PM

Din mesajele citite anterior am inteles ca trebuie sa existe o decizie a administratorului care sa te desemneze drept persoana imputernicita sa intocmeasca sit financiare.
As fi foarte recunoscatoare daca cineva ar fi dragut sa mai confirme o data acest lucru.
Intrebare: pt angajarea unei persoane cu studii economice superioare, cu timp partial de lucru, pe durata nedeterminata, care tine contabilitatea unui magazin si intocmeste si bilantul contabil ce cod COR trebuie ales?
Multumesc celor care vor raspunde, chiar daca sunt "ingramaditi" de treaba!

#62 aartist

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 27 May 2009 - 08:41 AM

SRL infiintata in 2007, si-a inceput activitatea in 01.05.2008. Pentru depunerea situatiillor financiare pentru anul 2008, exercitiul financiar pentru respectiva societate este de la 01.05.2008-31.12.2008.
Va multumesc.
Situatiile financiare sunt intocmite de Directorul economic, dat pe formularul tipizat apare si administratorul. Intrebare: In locul adminuistratorului poate semna Directorul General situatiile financiare?

#63 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 27 May 2009 - 10:09 AM

responsabilitatea pentru bilant si-o asuma administratorul deci el este cel care trebuie sa si semneze. E si declaratia de intocmire a situatiilor financiare care se anexeaza la bilant cand se depune si acolo scrie.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 July 2009 - 11:23 AM

#64 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 28 May 2009 - 08:55 PM

Poate sa semneze si un contabil nou angajat !
expertii contabili se fac experti ca sa faca expertize contabile , nu sa semneze bilanturi !

#65 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 28 May 2009 - 09:36 PM

SIGUR ?ia citeste OG 65 si legea 82 sa vezi daca e asa !daca nu stii ar trebui sa nu vorbesti in plus . daca poti da un sfat dai , dar sa fie competent !nu sa iti faci politica ta contra expertilor contabili .fa-o in alta parte. :sad:

#66 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:

Postat 28 May 2009 - 10:26 PM

Sa inteleg ca tu esti expert contabil /
Eu am semnat bilanturi pentru Bucuresti , Dolj , Arges si Olt , si au primit bilanturile .
O sa-i distruga foamea pe marea majoritate a expertilor contabili ! :sad:

#67 TYGER

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 May 2009 - 10:38 PM

Salutare,

Dat fiind faptul ca am inteles ca administratorul nu mai poate semna bilantul contabil, avem nevoie pana in data de 29.05.2009 (vineri) de o persoana care poate sa semneze din punct de vedere legal bilanturile contabile la 31.12.2008 a 3 societati comerciale. Acestea au fost facute de alti contabili care nu au contract de munca cu societatile in speta.

Mentionez ca firmele sunt constituite in 2004, 2006 si 2008, cea din 2004 are activitate normala, cea din 2006 nu are activitate in 2008, iar cea din 2008 nu are decat cheltuielile de constituire.

As lasa un numar de telefon sau niste date de contact pentru cei interesati dar nu vreau sa incalc regulile forumului.

Cum sa procedez ? Mentionez ca imi trebuie pana la ora 12:00 pentru a avea timp sa le depun. O cotatie de pret in privat ar fi de asemenea binevenita.

Va multumesc anticipat !

Rog un administrator sa ma indrume cum pot proceda pentru a fi contactat de persoane interesate ! Am vazut ca madalinab a ajutat o groaza de persoane pe aici, asa ca o rog sa ma ajute si pe mine!

#68 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 28 May 2009 - 10:40 PM

Sigur ca au primit bilanturile, pentru ca cei care primesc Situatiile financiare (asa se numesc), nu au obligatia sa verifice daca cei care le semneaza au acest drept. Insa la un control ulterior s-ar putea sa ai probleme ca ai uzat de un drept pe care nu il ai.
Legea contabilitatii prevede clar ca situatiile financiare pot fi intocmite si semnate de: director economic (economist) sau alta persoana imputernicita (economist) incadrat in unitatea respectiva sau de catre un expert contabil.
Faptul ca tu ai semnat "bilanturi" este OK din partea mea si cred ca si a altora ca mine care suntem intradevar experti contabili si sper sa nu ii prins/a, pentru ca ai dreptate acest lucru nu o sa distruga expertii contabili. dar tu ai putea sa o patesti urat.

#69 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:

Postat 29 May 2009 - 12:22 AM

Sefule cu tot respectul , trebuie sa spun ca mie mi se cam rupe de chestii din astea cum ar fi patitul urat !
In anul 2004 am fost anchetat 4 zile la rand , din care 48 fara sa fi dormit , pentru ca nu am vrut sa dau detalii despre un camatar , cu care nu aveam nici in clin nici in maneca , dar nu am vrut sa declar nimic .
Eu cunosc foarte bine legile , si nu ma bag aiurea .
Ce este trist , este ca marea majoritate a expertilor contabili din Romania , care isi imaginau ca odata deveniti experti contabili o sa curga banisorii , sunt in acest moment atat de dezamagiti ca nici lor nu le vine sa creada .
Un expert contabil autorizat membru al CECCAR nu ia mai mult de 50 de lei la fiecare bilant , iar daca are norocul sa castige 100 de lei de bilant , atunci ala este eveniment ! :good:
Pe zi ce trece raman din ce in ce mai putine firme care au nevoie de un expert contabil sa le semneze bilantul sau sa le tina evidenta , deoarece firmele mai mari prefera sa aiba contabilii lor pentru ca e mai ieftin .
Prin luna martie a acestui an ,am aflat cu surprindere ca BIG FOUR si alte firme de marime mijlocie din vest practica niste preturi de dumping pentru a elimina de pe piata firmele care vor sa se dezvolte si a descuraja concurenta prin preturile practicate .
Nu peste mult timp , o sa vedem la usa administratiilor financiare , cum vaneaza clientii expertii contabili , asa cum se intampla deseori pe scarile tribunalelor .
CECCAR nu stie sa ceara decat taxe peste taxe , taxe complet nejustificate , dupa umila mea parere .
Pentru ce plateste un expert contabil taxe la CECCAR ?

#70 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 29 May 2009 - 08:09 AM

problema ta si raspunderea ta daca ai semnat fara sa ai dreptul !o zi buna si cit mai multe bilanturi de semnat ! :sad:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 July 2009 - 11:24 AM

#71 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 May 2009 - 02:55 PM

Butelie :

Citeaza

trebuie sa spun ca mie mi se cam rupe de chestii din astea cum ar fi patitul urat !
Adevarat... pana la proba contrarie ! Si...incearca sa ti se "rupa" "sefule", pe altundeva, nu pe forum, eventual "dupa blocuri"...

Citeaza

In anul 2004 am fost anchetat 4 zile la rand , din care 48 fara sa fi dormit , pentru ca nu am vrut sa dau detalii despre un camatar , cu care nu aveam nici in clin nici in maneca , dar nu am vrut sa declar nimic.
Daca nu ai vrut sa declari nimic, inseamna ca ai fi avut ceva de declarat, chit ca nu aveai nimic cu respectivul, vezi ca te cam contrazici. Oricum nu cred ca intereseaza pe nimeni de pe forum aceasta problema.

Citeaza

Eu cunosc foarte bine legile , si nu ma bag aiurea .
Fals ! Nimeni nu cunoaste f.bine legile.

Citeaza

Ce este trist , este ca marea majoritate a expertilor contabili din Romania , care isi imaginau ca odata deveniti experti contabili o sa curga banisorii , sunt in acest moment atat de dezamagiti ca nici lor nu le vine sa creada .
Un expert contabil autorizat membru al CECCAR nu ia mai mult de 50 de lei la fiecare bilant , iar daca are norocul sa castige 100 de lei de bilant , atunci ala este eveniment !
Fals ! Parerea ta despre ce gandesc expertii contabili, cat incaseaza si ce fac...este doar o parere, a ta, care nu are legatura cu realitatea, mai ales ca generalizezi.

Citeaza

Pe zi ce trece raman din ce in ce mai putine firme care au nevoie de un expert contabil sa le semneze bilantul sau sa le tina evidenta , deoarece firmele mai mari prefera sa aiba contabilii lor pentru ca e mai ieftin .
Fals ! Esti naiv, daca ai stii cat plateste o firma mare pt. un director ec., ai fi uimit cat de departe de adevar esti...si oare care este raportul intre firmele mari si celelalte ? Care dintre ele crezi ca detin ponderea cea mai mare ?. Nu trebuie sa raspunzi, intereseaza-te doar pt. stiinta ta.

Citeaza

Nu peste mult timp , o sa vedem la usa administratiilor financiare , cum vaneaza clientii expertii contabili , asa cum se intampla deseori pe scarile tribunalelor .
Hai ca m-ai facut sa rad si incep sa te compatimesc cu cat citesc mai mult...

Citeaza

Pentru ce plateste un expert contabil taxe la CECCAR ?
Raspunde-ti singur pt.ca, trebuie sa te citez : "Eu cunosc foarte bine legile "

Dana

#72 DR

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 639 Postari:

Postat 05 July 2009 - 07:46 PM

Anul trecut ct.autorizati au semnat bilantul la 30.06.Stiti ceva de o alta modificare in provinta asta ?
multumesc.

#73 mda2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 08 July 2009 - 10:06 AM

Daca ma angajez contabil sef la o firma imobiliara ctr de 2 ore , pot semna bilantul nu-i asa>? sau mai bine director economic? nu e ok di contabil sef?

#74 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 08 July 2009 - 10:35 AM

Draga mea, exista topic dedicat acestei probleme. Nu esti la prima postare in forum, deci ar fi trebuit sa cunosti deja Regulamentul si sa-l respecti.
Te rog sa fii mai atenta pe viitor.
Daca te uiti in programul de bilant vei vedea ca exista si "Contabil sef" la persoana care semneaza la Intocmit. Deci, se poate.
Madalina

#75 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 08 July 2009 - 11:08 AM

Extras din legea contabilitatii :
Art. 10. - (1) Răspunderea pentru organizarea și conducerea contabilității la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite
sau altei persoane care are obligația gestionării unității respective.
(2) Contabilitatea se organizează și se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană
împuternicită să îndeplinească această funcție.
Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată și condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilității, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România.

Definitie compartiment financiar contabil :
– este o structurǎ organizatoricǎ in cadrul entitǎtii
conducǎtorul acestuia:
● are studii economice superioare
● este numit prin decizie
● are contract individual de munca cu norma intreaga
● are personal angajat in subordine
Situatiile financiare anuale au inscris numele si prenumele persoanei care le-a intocmit si calitatea acesteia ( director economic, contabil sef sau persoana
autorizata membra a CECCAR)

Aceasta postare a fost editata de nemrac: 08 July 2009 - 11:09 AM

#76 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 08 July 2009 - 01:05 PM

Nu-i asa ca era mai bine sa nu-i mai raspund colegei si eventual sa-i sterg mesajul ca nu a postat unde trebuia?! :sad:

Nemrac, primesti o avertizare publica pentru incalcarea Regulamentului.

Va rog sa respectati tema topicelor deschise!
Madalina

#77 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 08 July 2009 - 02:52 PM

nu am avut intentia sa deranjez pe cineva , sincer nu stiu cum ar fi trebuit sa procedez dar nu o sa se mai intimple . poate ar trebui unificate postarile cu teme comune , nu stiu , ca in conditiile astea e imposibil sa nu cazi in capcana si in felul asta sa ajungi sa fii avertizat !o zi buna !

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 July 2009 - 03:19 PM
ti-am trimis P.M.

#78 mda2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 09 July 2009 - 08:09 AM

Da, ma scuzati. Cunosc regulamentul. Imi cer scuze pentru neatentie, voi incerca sa fiu mai atenta mai ales ca stiu cata
munca si cat stres este pt ca lucrurile pe un forum sa aiba o logica si o ordine. Multumesc pt raspuns si imi cer scuze inca o data.

#79 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 10 July 2009 - 12:21 PM

Ce facem cu societatile cu activitatea suspendata si care nu misca o cifra in bilant? Nu ar fi normal sa dea o derogare? Eu cunosc vreo 6 firme cu activitatea suspendata care platesc pentru semnatura la bilant.

#80 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 July 2009 - 01:00 PM

uufff ... am mutat eu mesajele offtopic si le-am unit cu topicul vechi, ca sa vedeti ca exista unul ce trata exact tema supusa discutiei.

madalinab are dreptate, fara suparare. :manga (5): , mai ales ca tu, draga nemrac, ai postat raspuns offtopic imediat dupa mesajul ei avertizare pt. mda2008, adica nitel cam sfidatoare abordare din partea ta, desi cred ca nu asta ti-a fost intentia, iar sanctiunea (cea mai usoara) a venit pe drept cuvant.

reinnoiesc si eu apelul de a folosi fct. de cautare inainte de a posta astfel incat sa puteti scrie la topicul corespunzator respectand tema fiecaruia dintre cele deschise deja.

dragilor, moderatorii nu sunt pe acest forum de florile cucului, chiar trebuie sa luati in seama ce va cerem privind activitatea voastra de aici.

numai bine. :angry:

PS : personal, apreciez mult fair-play-ul vostru, mda2008 si nemrac :lnr (51):

:sad:

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL