Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Dividende - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

Dividende

215 replies to this topic

#81 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 18 February 2009 - 01:28 PM

Oricat de explicit ai vrea sa fii situatia e clara: din contul de rezerve poti acoperi doar pierderea stabilita (dupa depunerea bilantului).
Si eu nu inteleg cum ati inregistrat vanzarea spatiului? Nu ca venit aferent lui 2007? Ceea ce a determinat un profit in 2007 care a fost repartizat la rezerve prin AGA. Daca il lasati nerepartizat acum puteati hotari repartizarea lui pe dividende. Cam asa vad eu lucrurile.
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#82 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 18 February 2009 - 05:22 PM

Nu vreau sa profit de rabdarea si bunatatea dumneavostra ,deci noi am vandut spatiul cu 1 400 000 si sa inregistrat ca profit pe anul2007. la AGA din martie 2008 sau repartizat 700 000 ron la dividende si restul de 700 000 ron la rezerve pe care i-am depus la banca cu gandul ca vom investi intr-o afacere Nu am reusit, pirderea financiara este de aproape 100 000 ron ,din cauza unor renovari ale unor spatii care nu sau platit din fondul de rezeva ,Actionari daca au vazut ca nu sau folosit banii pentru investitii doresc dividende ,va rog frumos sa -mi spuneti avem o sansa?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2009 - 07:36 PM

#83 sem

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 18 February 2009 - 06:59 PM

deci repartizarea profitului pe anul 2007 s-a hotarat prin AGA
ceea ce ati repartizat la rezerve, nu puteti sa reveniti si sa repartizati la dividende
scuze dar orice contabil stie ca nu are nici o legatura faptul ca aveti banii depusi la banca.
si eu lucrez pentru o SCC

#84 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 February 2009 - 07:28 PM

ce cauta acest topic la "diverse salariale" ??

topic mutat

#85 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 18 February 2009 - 07:48 PM

Vezi postareasem, la Feb 18 2009, 08:59 PM, a spus:

deci repartizarea profitului pe anul 2007 s-a hotarat prin AGA
ceea ce ati repartizat la rezerve, nu puteti sa reveniti si sa repartizati la dividende
scuze dar orice contabil stie ca nu are nici o legatura faptul ca aveti banii depusi la banca.
si eu lucrez pentru o SCC
cum trebuia procedat daca nu va suparati?,in afara de faptul ca trebuiau investiti

cred ca o sa va mai deranjez pentru ca sunteti din sistem si intelegeti mai bine situatia SCC.Bun nu se pot da dividende dar de paste se pot da bani ca premiera diminund fondul de rezerva

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2009 - 07:36 PM

#86 L.Sanda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 20 February 2009 - 12:31 AM

Buna, am si eu o intrebare:
daca la AGA pt aprobarea situatiilor financiare nu se hotararste repartizarea profitului aferent anului 2008 la dividende, mai pot face ulterior, in anul 2009, o adunare extraordinara in care decid repartizare de sume din 117 la dividende?
Eu stiam ca daca nu hotarasti repartizare de dividende in PV incheiat la depunerea bilantului ,nu mai poti face repartizare pana anul urmator, la urmatoarea depunere de bilant. Poate nu stiu bine sau nu am inteles bine, dar nu mi se pare normal lucrul acesta.

Intr-adevar in Lg 31/1991, la ART.111.alin.2 lit.a) se prevad obligatiile adunarii ordinare intrunite cel putin 1 data pe an , in cel mult 5 luni de la incheierea ex.
Dar art.113 lit.m) precizeaza in ce conditii se poate intruni adunarea extraordinara:
" oricare modificare a actului constitutiv sau oricare alta hotarare pentru care este ceruta aprobarea AGA extraordinare"
Va multumesc.

#87 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 20 February 2009 - 07:21 AM

poti face oricand AGA pentru repartizarea profitului
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#88 L.Sanda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 50 Postari:

Postat 20 February 2009 - 10:31 AM

Vezi postareaSERBAN MARIANA, la Feb 20 2009, 09:21 AM, a spus:

poti face oricand AGA pentru repartizarea profitului
Multumesc

#89 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 20 February 2009 - 05:22 PM

Nu poti repartiza profitul anului 2008 in cursul anului 2009 la alta data ulterioara depunerii bilantului, deoarece in hotararea AGA intrunita cu ocazia aprobarii situatiilor financiare anuale trebuie sa specifici ca profitul aferent anului fiscal 2008 ramane nerepartizat (sau alta repartizare) si cf. Ordinului 2374/2007 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, in timpul anului 2009 nu se poate reveni asupra acestei decizii de repartizare. Eventual sa se specifice in hotararea AGA de la depunerea situatiilor financiare ca profitul se va repartiza ulterior in urma unei alte hotarari AGA, in timpul anului, pe masura ce societatea va dispune de lichiditati. Lg.31/1990 privind societatile comerciale spune ca dividendele se platesc in termenul stabilit de AGA(deci trebuie stabilit un termen), dar nu mai tarziu de 6 luni de la aprobarea situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat, in caz contrar, societatea comerciala va plati daune-interese pentru perioada de intarziere. Pentru SRL-uri AGA are ca obligatie aprobarea situatiei financiare anuale si stabilirea repartizarii profitului net-art. 194 alin. (1) lit. a).
Legea contabilitatii nr. 82/1991:
Art. 29. - (1) Situatiile financiare anuale vor fi insotite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, si de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.

#90 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 23 February 2009 - 06:20 AM

Vezi postareaLexiroxi, la Feb 20 2009, 05:22 PM, a spus:

Nu poti repartiza profitul anului 2008 in cursul anului 2009 la alta data ulterioara depunerii bilantului, deoarece in hotararea AGA intrunita cu ocazia aprobarii situatiilor financiare anuale trebuie sa specifici ca profitul aferent anului fiscal 2008 ramane nerepartizat (sau alta repartizare) si cf. Ordinului 2374/2007 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1752/2005 pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, in timpul anului 2009 nu se poate reveni asupra acestei decizii de repartizare.

Nu se poate depune la Registrul comertului sau la Adm financiara? Eu l-am depus la Adm financiara fara decizia de repartizare, iar acum astept itnrunirea AGA sa vad cum il repartizeaza si voi depune in loc de anexa 2 sau prinsa de nota 2. In functie de hotararea AGA il voi si repartiza in 2009. Nu e ok asa?

#91 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 25 February 2009 - 07:26 PM

Repet intrebarea la care doresc sa-mi raspundeti va rog frumos cu trimitere la lege .Suntem o SC.Cooperativa ,in anul 2007 am avut profit, la repartizarea din 2008 sa trecut o parte la dividende si restul in contul 1068,la repartizarea din 2009 se pot trece din acest cont sume la dividende? Va multumesc

#92 giulia_vs

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 27 February 2009 - 08:07 AM

Vezi postareabrencu, la Feb 25 2009, 09:26 PM, a spus:

Repet intrebarea la care doresc sa-mi raspundeti va rog frumos cu trimitere la lege .Suntem o SC.Cooperativa ,in anul 2007 am avut profit, la repartizarea din 2008 sa trecut o parte la dividende si restul in contul 1068,la repartizarea din 2009 se pot trece din acest cont sume la dividende? Va multumesc

Din cate stiu nu poti muta suma din 1068, la dividende, repartizarea la dividende o poti face din profitul anului 2008, care se repartizeaza in 2009

#93 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 27 February 2009 - 09:00 AM

eu stiu ca se poate face o repartizare ulterioara din rezerve, cu hotararea asociatilor care precizeaza exact ce reprezinta sumele repartizate

#94 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 27 February 2009 - 09:12 PM

din rezerve poti majora capitalul social sau poti acoperi pierderi din anii precedenti dar nu poti repartiza la dividende.

#95 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 03 March 2009 - 08:48 AM

Vezi postareateofilia, la Feb 27 2009, 11:12 PM, a spus:

din rezerve poti majora capitalul social sau poti acoperi pierderi din anii precedenti dar nu poti repartiza la dividende.
cum comentati dupa citirea monitorului oficial nr 679 /28 /07/2004 punctul 13-14.In acest cont avem noi banii, 1068.

#96 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 03 March 2009 - 10:32 AM

D-le Brencu, probabil nu o sa va placa comentariul meu, dar asta este...imi cer scuze anticipat daca vi se pare ca am intrecut o anumita limita a bunului simt...Ati pus intrebarea aceasta, din cate imi aduc eu aminte si in alt topic, nu am timp acum sa caut, stiu sigur ca vi s-a raspuns cu trimitere la lege, cititi cu atentie postarile si in acest topic sunt facute trimiteri la lege.
Nu este un forum in care sa ne testati cunostintele, citez : "cum comentati dupa citirea monitorului oficial nr 679 /28 /07/2004 punctul 13-14", ma rog... cu un semn de intrebare ar fi trebuit, dar nu mai are importanta si imi pare rau ca va voi strica satisfactia, dar, vorba aceea:" unde-i lege, nu-i tocmeala".
Fara comentarii :
"Ordin 2374/2007
ART. VII
La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă:
- Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.088/2004 pentru aprobarea Precizărilor privind reflectarea în contabilitate a unor operațiuni referitoare la acoperirea pierderii contabile, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 679 din 28 iulie 2004;
- Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 917/2005 privind publicarea situațiilor financiare anuale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 582 din 6 iulie 2005;
- orice dispoziții contrare prezentului ordin.
p. Ministrul economiei și finanțelor,
Cătălin Doica,
secretar de stat
București, 12 decembrie 2007.
Nr. 2.374.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 03 March 2009 - 10:33 AM

Dana

#97 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 03 March 2009 - 11:52 AM

M-ati inteles gresit nu va suparati eu sunt in CA la o sc cooperativa ,deci nu trebuie sa aveti mari pretenti ,dar sa trecem la intrebarea mea ,la care nu am avut de la nimeni un raspuns concludent ...Se pot da dividende sau nu din contul 1068 constituit din profitul pe anul 2007 din vanzarea unui spatiu?.Eu nu am vrut sa testez pe nimeni dar vreau sa fiu sigur ,si bine informat pentru a propune AGA.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 03 March 2009 - 12:59 PM

#98 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 04 March 2009 - 10:43 PM

nu puteti sa repartizati acum la dividende. daca s-ar fi putut ne puneam cu totii profitul la rezerve si scapam de impozitul pe dividende pana aveam noi chef sau nevoie. Dar nu se poate de aceea e si chestia cu termenul de plata a impozitului pe dividende cel tarziu 25 decembrie chiar daca nu le-ai ridicat. As fi vrut sa se poata dar nu se poate. Din 1068 majorati capitalul social sau acoperiti pierderi.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 March 2009 - 06:35 PM
citare mesaj anterior

#99 brencu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 05 March 2009 - 08:40 AM

Nu este un raspuns concludent ,nu va suparati,,faceti va rog trimitere la lege

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 March 2009 - 06:35 PM
citare mesaje anterioare

#100 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 05 March 2009 - 10:29 AM

Vezi postareabrencu, la Mar 5 2009, 08:40 AM, a spus:

Nu este un raspuns concludent ,nu va suparati,,faceti va rog trimitere la lege
Din rezerve nu se pot face repartizari la dividende. Doar din contul 117.
Temeiul legal: OMFP 1752 din 2005 cu REGLEMENTARI CONTABILE conforme cu dir.europ.(act.14.01.2008). Citez:
In creditul contului 457 "Dividende de plata" se inregistreaza:
- dividendele datorate actionarilor/asociatilor din profitul realizat in exercitiile precedente (117).
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

Similar Topics Collapse

63 useri citesc topicul

0 membri, 63 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL