Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
viza declaratia 101 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

viza declaratia 101

183 replies to this topic

#101 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 14 January 2010 - 04:35 PM

Vezi postareaFlorin_76, la Jan 6 2010, 05:29 PM, a spus:

Si sa vezi vizari de declaratii de catre consultanti doar ca sa ia bani fara sa faca o verificare mai amanuntita mai ales a cheltuielilor, si cum nu raspund de declaratie nu prea au de ce sa se streseze .
Eu am o maare dilema.
Ce este aceea "vizare de declaratii de catre consultanti fiscali"? Sau "nu raspund... si n-au de ce sa se stresseze"?
In momentul in care o persoana a semnat un document (mai ales daca e vorba de un document fiscal) este raspunzator solidar de orice consecinta are acel document. Iar in cazul in care firma are probleme la un control eventual, ea poate cere in justitie recuperarea daunelor de la cei vinovati.
De aceea nu inteleg toata aceasta discutie despre o viza care se pune, asa ca sa fie! La toate declaratiile de pana acum scria " Sub sanctiunile aplicate faptei de fals in acte publice..." Si asta se refera la orice semnatura de certificare a acelui document.
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#102 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 14 January 2010 - 04:42 PM

Vezi postareaflorinmladin, la Jan 14 2010, 06:45 AM, a spus:

O vizare de 101, inseamna un audit financiar mai restrans, daca vrei sa-ti respecti profesia.
Nu "daca vrei sa-ti respecti profesia" ci chiar asta ar presupune. Altfel ce poate inseamna viza aia?
Vreun consultant juridic poate sa nu fie sigur ca este legal documentul pe care il semneaza?

Aceasta postare a fost editata de fboji: 14 January 2010 - 04:45 PM

Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#103 Raisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:
  • Interests:multe

Postat 14 January 2010 - 04:46 PM

O viza exprima o opinie.... ca si in cazul expertilor, ea se poate da fara rezerve, cu rezerve sau poate fi refuz de viza. Asa si la consultanti. Nu va adormiti cu ideea ca se fac "greseli" in contabilitate si va raspunde consultantul. Nici macar controlul de fond nu scapa de sintagma "prin sondaj". Hai sa facem contabilitatea pana cand se va dumiri cu certificarea... si by the way, este o profesie liberala pentru care exista asigurare de risc profesional.
Sa dormim noaptea linistiti!!

#104 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 14 January 2010 - 04:54 PM

In audit se exprima opinii...expertul care semneaza un bilant il certifica si raspunde pentru ce semneaza.

#105 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 14 January 2010 - 04:56 PM

Vezi postareaRaisa, la Jan 14 2010, 02:46 PM, a spus:

O viza exprima o opinie...
Raisa, ne-am inscris in aceeasi zi pe forum :pullhair:
In principiu consultantul de aceea "consulta", sa vada daca este OK sau nu. Altfel, la ce e bun avizul?

#106 Raisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:
  • Interests:multe

Postat 14 January 2010 - 05:33 PM

Sigur ca in audit exista opinii, asa cum si expertii isi exprima o opinie (de ex in cazul expertizelor contabile judiciare)... chiar si noi aici pe forum ne exprimam o opinie. CECCAR-ul este batran si lamureste clar cum e cu certificarea, care se poate face si ea "cu rezerve" asa cum spuneam mai sus.
Dar nu are sens sa polemizam pe acest subiect. Rolul nou nascutului consultant ar trebui sa fie altul, dar ca sa nu moara de foame pana se pune pe picioare, este hranit putin artificial cu declaratia 101. Si rolul lui este total incompatibil cu aripa protectoare a MEF-ului. Parca si vad consultantii inactivi din MEF, cum odata iesiti la pensie vor consilia bietul agent sa faca provizioane, rezerve etc si sa sunteze legal statul.
Sa dormim noaptea linistiti!!

#107 romeodum

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 18 January 2010 - 04:14 PM

Buna ziua.
Declaratiile 101 urmeaza sa fie semnate de consilieri fiscali, sau ramane ca si pina acum? Stie sau s-a lovit careva de aceasta problema?

#108 sem

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 18 January 2010 - 05:37 PM

a incercat cineva sa-si vizeze declaratia 101 de catre consultant fiscal
cat v-a cerut?
sa ne pregatim de-acum pentru o cheltuiala in plus?
sau ati depus 101 fara viza?

#109 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 18 January 2010 - 05:47 PM

Vezi postarearomeodum, la Jan 18 2010, 04:14 PM, a spus:

Buna ziua.
Declaratiile 101 urmeaza sa fie semnate de consilieri fiscali, sau ramane ca si pina acum? Stie sau s-a lovit careva de aceasta problema?

Obligatia de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, de catre un consultant fiscal se va aplica din 2010. In aceste conditii, de anul viitor, firmele trebuie aiba unui consultant fiscal pentru declaratiile anuale privind impozitul pe profit, chiar daca acestea au fost intocmite sau verificate, in prealabil, de un expert contabil.

Obligatia este prevazuta de Legea nr. 52/2009 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Desi legea pentru aprobarea acestei ordonante a facut obiectul unei cereri de reeaxaminare, deputatii au pastrat prevederea potrivit caruia "declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de catre un consultant fiscal, in conditiile legii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.”

Prevederea vizeaza Declaratia privind impozitul pe profit - formularul 101 – care trebuie depusa si completata anual la organele fiscale.

Totodata, prin Ordonanta de Urgenta nr. 19/2008, Guvernul a suspendat pana la 1 ianuarie 2010 aplicarea certificarii declaratiilor fiscale.

Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), scopul principal al acestei reglementari este sa reduca erorile din declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice. In acest mod sint evitate depunerea ulterioara a unor declaratii rectificative, dar si eventuale sanctiuni, cum ar fi majorarile de intirziere, amenzile contraventionale, in caz de completare eronata a declaratiei sau de depasire a termenului de declarare.

Primul termen de depunere a declaratiilor fiscale anuale pe profit este 15 februarie. In aceasta prima etapa se incadreaza companiile care isi definitiveaza pina la aceasta data inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatiile nonprofit. Insa, majoritatea firmelor depun declaratia anuala de impozit pe profit pina pe 15 aprilie.
“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#110 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 January 2010 - 08:26 AM

Citeaza

Simy : In aceste conditii, de anul viitor, firmele trebuie aiba unui consultant fiscal pentru declaratiile anuale privind impozitul pe profit, chiar daca acestea au fost intocmite sau verificate, in prealabil, de un expert contabil.
Adica, in 2011 pt. D.101 aferenta anului 2010 ?

Dana

#111 Simy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 19 January 2010 - 08:39 AM

Avamd in vedere faptul ca obligatia este prevazuta de Legea nr. 52/2009 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, anul viitor inseamna 2010.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2010 - 03:38 PM

“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori se va intampla cu siguranta si a treia oara.”

#112 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 January 2010 - 08:53 AM

Multumesc Simy, dar fiindca nu ai pus ghilimele pt. citat, am crezut ca este vorba despre o noutate sau opinia ta.
:pullhair:

Dana

#113 helink

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 19 January 2010 - 01:59 PM

Intrebare si raspuns de la MF in legatura cu certificarea declaratiei 101 de catre un consultant fiscal.

Fisiere atasate

#114 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 20 January 2010 - 09:51 AM

Multumesc pentru publicarea raspunsului primit de la Ministerul Finantelor.

#115 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 20 January 2010 - 01:23 PM

Vezi postareaRaisa, la Jan 14 2010, 03:33 PM, a spus:

Rolul nou nascutului consultant ar trebui sa fie altul, dar ca sa nu moara de foame pana se pune pe picioare, este hranit putin artificial cu declaratia 101. Si rolul lui este total incompatibil cu aripa protectoare a MEF-ului.
Am citit pe net un articol interesant despre certificarea D 101 in judetul Botosani. Unde circa 50 de consultanti ar trebui sa certifice declaratiile a catorva mii de firme (n-am retinut exact datele :smile: ) . La un tarif minim de 200 lei/declaratie iesea o suma de peste 1 milion de lei noi de impartit "ca sa nu moara de foame" cei 50 de experti fiscali. Cum ar arata asa un calcul la Bucuresti? Cati consultanti fiscali sunt in Bucuresti?

#116 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 20 January 2010 - 02:30 PM

Am citit raspunsul MF din Adresa.pdf, care desi are data din noiembrie, este inca actual (nu s-a schimbat nimic pana la aceasta data). Va reamintesc ca este vorba despre intocmirea si depunerea Declaratiei 101 in anul 2010. Codul de procedura fiscala prevede ca Declaratia 101 intocmita incepand cu 1.01.2010 poarta viza consultantului fiscal, daca nu se amana iar termenul de intrare in vigoare.

#117 *andreea*

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 January 2010 - 03:07 PM

Tocmai am primit un raspuns telefonic de la administratia financiara....primesc declaratii si fara viza consultantului fiscal.
Au primit astazi de la Bucuresti reglementari in aceasta directie.

#118 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 20 January 2010 - 08:44 PM

Care sectoare , ca vineri le duc pe toate :biggrin:

#119 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 21 January 2010 - 10:14 AM

Ieri, am depus 101 fara viza consultantului la sectorul 4 si astazi, la sectorul 5 !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#120 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 21 January 2010 - 11:04 AM

bravo...

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL