Postat 25 February 2010 - 11:56 AM
Intr'adevar DANI77, ai inteles nitel gresit in sensul ca : sa poti vinde aceste servicii complete,inclusiv cu semnarea bilantului, TREBUIE SA FII MEMBRU CECCAR(deci sa ai cei trei ani de studiu in cadrul acestui organism profesional care reglementeaza aceasta profesie). Nu va opreste nimeni sa lucrati in domeniu dar trebuie sa stiti ca una este statutul de ANGAJAT si alta statutul de PROFESIONIST LIBERAL. Ca angajat aveti drepturi si obligatii prin fisa postului coroborate cu legislatia in domeniu, si ca liber profesionist aveti dreptul sa vindeti servicii complete, unde de asemenea trebuie sa respectati legislatia in domeniu coroborata cu dreptul comercial. Depinde de dvs. cum veti continua. Diferentele dintre cele doua moduri de functionare sunt uriase. Analiza nu se pune din punctul de vedere al experientei ci din punctul de vedere al MODULUI DE FUNCTIONARE si a ceea ce ai voie sa faci in functie de statutul pe care il ai.
In ceea ce priveste pregatirea profesionala, ca in toate domeniile (ex. doctori mai buni si....), uscaturi exista si aici.
"Nu mai vorbesc de impunerea unor conditii, cum ar fi cea cu programul de conta folosit!" cum adica ? Eu sint membru CECCAR dar NU mi s-a impus NICI un program de conta !Din contra am lucrat pe aplicatiile mele informatice si cind am avut posibilitate si ocazie am luat un soft de conta.
Ca ati adus vorba de curatenie (ETIC), intr'adevar, ar trebui din toate punctele de vedere, o curatenie, incepand cu aparatul bugetar, privind asistenta pentru contribuabili cu informatii pertinente, UNICE (nu fiecare cu parerea lui) din punct de vedere al aplicarii legislatiei, cu modul in care sunt raspunzatori pentru functia pe care o indeplinesc prin fisa postului (se stie foarte bine ca fiecare face ce si cum vrea, inclusiv contabilitate la firme).
Ramane cum am stabilit si ne certam intre noi degeaba, de cate ori este cate o modificare sau propunere, noi deja aruncam cu noroi unii in altii si in CCF, CAFR, CECCAR, si alte organisme profesionale reglementate si care au atributii bine stabilite. Aceste organisme nu sunt facute neaparat pentru ideea de monopol ci sunt ca urmare a alinierii la legislatia UE si a tendintelor mondiale.
JOHN2008,felicitari pentru masterat, daca este in domeniul economic va puteti inscrie la CAFR fara examen (cred ca va este cunoscut acest lucru) dar sa stiti ca facultatea si masterul in general, se iau in considerare mai ales la bugetul de stat si la firmele mari pentru STATUTUL DE ANGAJAT. In PROFESIILE LIBERALE trebuie sa respectati legislatia in domeniu (oricare ar fi acela: NOTAR, AVOCAT,,,), in cazul nostru CECCAR-ul.
Nu vreau sa intru in polemica in ceea ce priveste imaginea pe care o are,,, si-a creat-o, dar sper ca in viitorul apropiat sa se reabiliteze pentru ca nu are alta solutie daca vrea sa mai existe ca organism profesional, altfel inseamna ca celelalte organisme profesionale vor mai lua din plaja de atributii, pe care o mai are acum CECCAR-ul.