Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Proiectul de modif. a legii conta scoate contabilii cu part time din carti - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

Proiectul de modif. a legii conta scoate contabilii cu part time din carti

415 replies to this topic

Poll: Contabil cu part time sau expert contabil (192 membri au votat)

Este o masura buna?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza

#61 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 24 February 2010 - 12:45 PM

Vezi postareaJohn2008, la Feb 24 2010, 12:37 AM, a spus:

Nu stiu daca ati citit si expunerea de motive. http://www.cdep.ro/p...0/40/9/em49.pdf
Ce m-a socat este faptul ca foarte multi dintre initiatorii acestui proiect de lege NICI MACAR NU AU STUDII ECOMNOMICE.
De unde sa aiba habar cum se mananca evidenta contabila un om care a fost comandant de pluton ???
E ca si cum eu daca as deveni parlamentar maine m-as apuca sa propun proiecte legislative despre gospodarirea apelor sau mai stiu eu ce....
Procesul legislativ il puteti urmari aici http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.pr...2&idp=10781

Am atasat si o lista cu adresele de email ale catorva initiatori ai proiectului (n-am avut rabdare sa le iau pe toate). O sa incerc sa comunic cu alesii poporului.

Nu vreau sa iau apararea nimanui. Insa ... nu este vorba de a avea habar cu ce se mananca contabilitatea ci de o propunere de modificare a legii contabilitatii care vizeaza piata de servicii contabile.
vioreld

#62 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 February 2010 - 01:04 PM

draga nemrac, :smile:

nu e cu supare pe voi personal, sunt discutii civilizate pro si contra, e dreptul vostru si inteleg perfect pct. de vedere al membrilor Ceccar care sunti de acord cu proiectul de modificare, insa eu am convingerea (pana una-alta) ca nu credinta in corectitudinea prevederii ii face sa se bucure, ci painica in plus care se prefigureaza !! haideti sa fim f sinceri macar in forul nostru interior. onest si la fondul problemei, profesional vb, un membru Ceccar nu este neaparat mai bun decat un Nemembru si de aici vine toata revolta noastra : nu se face o departajare pe criterii de calitate, ci se actioneaza numai si numai pt atragerea de fonduri suplimentare la bugetul organizatiei !! asta-i buba !! :notworthy: mai ales in conditiile in care toti va plangeti de ani de zile ca Ceccar e doar un parazit flamand si nimic mai mult !!

dovada ca modificarea dorita e aberanta este departajarea numai si numai dupa programul de lucru si nr. de angajati (in caz ca-i obligatoriu minim cei 2), de aceea am spus :

Vezi postareaOtilia Alupei, la Feb 24 2010, 10:17 AM, a spus:

in plus, daca am cim de 8 ore sunt bun ca si contabil, daca nu - nu, pai nu sunt tot eu = aceeasi pers. indiferent de cate ore/zi are cim-ul meu ?? la asta nu te gandesti ??

sigur ca stiu var. despre care vb., a fost al 2-lea meu gand, ca deh ... reactia normala e "si acum, ce fac ? ", dar mi se pare cretina abordarea din proiect macar din motivul expus in citat !!

intai au eliminat conventiile civile si ne-au obligat la minim 2 ore cim, apoi au renuntat la limitarea cu minim 2ore, acum vor sa elimine complet cim-urile partiale ... pana la urma tot la exclusivitate membrii Ceccar vor sa ajunga, insa banuiesc ca nu au gasit inca o forma in care sa se strecoare si cu asta.

va imbratisez cu drag. :thumbup:

#63 melisch

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 24 February 2010 - 01:07 PM

Pentru florinmladin tot respectu pentru membrii CECCAR si pt cei care tin conta, dar crede-ma ca mai sunt si alte categorii de contabili.
Ex EU: sotul meu are 2 firme unul complementar la celalalt, eu am studii superioare ca Economis+ master in conta. de expertiza (deci am studiile necesare pentru tine evidenta contabila pana la final). Nu sunt firme mari dar necesita sa stau zilnic la birou (fac de toate conta primara+conta+secretara), la unul am doar prestare de servicii cu forta de munca si cheltuieliile aferente. Practic contabilitatea in sine o fac intr-o ZI. Mai pierd ceva cu declaratiile si in rest conta primara. Aici sunt angajata cu 4 ore/zi si pe firma cealalta sunt cu 8 ore/zi. Intreb eu de ce sa faca altcineva curat la mine in bucatarie, cand am pregatirea profesionala necesara sa fac eu singura? Specific ca am lucrat la o firma de expertiza stiu ce este acolo si sincer nu a-si vrea sa dau pe mana oricui contabilitatea mea. Nu pot sa-mi desfasor activitatea daca nu am toate documentele in fata (urmarire scadentar furnizori, clienti, platit diverse cheltuilei), pentru a emite o factura am nevoie de toate facturiele cu care am achizitionat materia prima/materiale/consumabile pentru a le trece in situatii de lucarari. De ce sa fug la o firma de experiza dupa acte? Imi face factura un expert??????? Ca doar la ea sunt actele, factura o fac la terminarea lucrarii si mai mult ca sigur am aprovizionari din lunile anterioare, care sunt la el la prelucrare. Nu este o firma foarte mare si nu contabilitatea imi mananca zilele ci contabilitatea primara si contractele. Daca eu asta am ales sa fac, si o fac cu dragoste de ce sa ma pune cienva in aceeasi palarie cu cei de la fianante, somaj, etc care fac conta la negru????????????????????????????????????????????????????????????
Pana sa preiau contabilitatea la al meu era tinuta de un contabili autorizat la CECCAR si noi aveam masina in leasing de 3 luni, achitam lunar ratele, achizitii si vanzare de marfa masiva si in balanta nicu urma de leasing, amortizare, marfa pe stoc nedescarcat gestiunea, vai si amar. Inainte avea firma dar nu avea activitate, ma gandesc ca femeia era obisnuita sa faca inregistrarile din 3 in 3 luni. Deodata s-a trezit ca solicitam balanta pt un credit bancar si ne-a dat. Bine ca nu m-am dus cu ea la banca. Atunci am preluat eu contabilitatea si m-am chinuit o lunca sa refac si sa fac curat ca totul era varza. Reusisa sa incurca lucrurile dupa o activitate de 4 luni. Avansuri primite inregistrate aiurea, etc....sa nu mai spun. S-a vazut ca era facut la graba mare si habar nu aveea ce era in spatele acelor acte. Nu se paote sa stai zilnic la contabil sa-i arati ce marfa la cine s-a vandut, al meu nu se pricepea avea in credere in contabila, ea nu intreba si uite asa aveam marfa pe stoc, care parcatic a fost vandut si nu stiu de ce nu descarca-se din gestiune.

Nu spun ca toti sunt la fel, unde am lucrat eu era foarte organizat, insa tineam eu contabilitatea, proaspat absolvent de facultate si eram verificata. Dupa un an am ajuns sa am cunostinte destul de profunde pt ca m-am lovit de mai multe probleme cu firmele, care aveau diverse activitati si puteam sa fac fara probleme si bilant. Bine nu eram lasata dar nu cred ca a-si fi gresit.

Eu nu vreau altceva decat sa am psoibilitatea sa fac eu singura contabilitatea la al meu si nu mai am timp si de alte firme sa va stric piata. Oricum visul meu este un cabinet de expertiza, asa ca cu timpul tot membru CECCAR voi fii, dar pana atunci din ce sa traiesc daca ma legati la mana sa nu pot lucra ca contabili????????? Doua persoane nu au ce lucra in criza asta la noi, daca creste economia oricum incepuse sa ma depaseasca problemele si lucram pana la 10 seara dar repet nu faceam pt bani sau obligatie, faceam pentru NOI.

#64 conta_ro

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1223 Postari:

Postat 24 February 2010 - 01:36 PM

Va dau un alt exemplu:
Am o firma care a avut contabilitatea tinuta pe rand la o firma de contabilitate.
La inceput au facut treaba buna dar dupa un an nu am mai fost multumit. Asa ca am m-am mutat la alta firma.
Acum nici de aceasta nu sunt multumit si vreau sa angajez o persoana care sa-mi faca contabilitatea in cadrul firmei.
Stiu ca cei de la firma de contabilitate facea toate actele in 3 zile asa ca vreau sa angajez pe cineva 3 ore pe zi.
De ce sa angajez pe cineva 8 ore pe zi daca nu este nevoie. O sa trebuiasca sa o platesc pentru 8 ore cand ea termina treaba in 3 ore.

Am dreptate sau nu?
Alex
conta_ro

#65 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 24 February 2010 - 01:46 PM

platesti 8 ore minim 1200 lei - pe tine te costa salariul 1542, salariatul ia 878
nu cred sa existe economist care stie meserie sa munceasca pe 878, concluzia e ca nu o sa vina sa munceasca la tine nimeni pe banii aia, mai mult nu ii dai ca poate nu face contabilitatea ta mai mult
in concluzie te duci la o firma de contabilitate si iti ia 200 euro, ies firmele in castig, tu poate in pierdere ca e contabilitatea praf, economistii se vor multumi cu bani mai putini, din punct de vedere economic nu crestem, scadem, puterea de consum va fi mai mica, bla bla

#66 ikki

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 24 February 2010 - 01:47 PM

Eu lucrez la o soc. com, la care ii tinea contabilitatea un expert contabil, firma s-a dezvoltat in asa fel incat era nevoie sa fie angajat cineva cu 6 ore. Astfel am fost angajata eu , ideea este ca toata baza de date trebuia adusa la sediul soc.com, sa nu va spun ca si expertul contabil a ramas si ramane si dupa 1 an uimit de greselile din contabilitate. A recunoscut el , cinstit, ca la el totul mergea pe banda rulanta, fara sa fie verificate anumite lucruri.

#67 ica cozma

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 February 2010 - 01:54 PM

Problema noastra a romanilor este ca stim sa facem de toate. Oricine are stofa de "patron", de "contabil", etc.
Nu contest ca sunt si nemembrii CECCAR bine pregatiti, dar am intalnit foarte multe aberatii in acte intocmite de acestia. Exemplu : nu sunt egale total sume debitoare cu total sume creditoare, sold debitor la 378, casa in rosu etc.
Mi-as dori sa existe si in domeniul contabilitatii reguli stricte cum au notarii, etc. Pana atunci mai este mult.

#68 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 February 2010 - 02:04 PM

deci, motivul din "expunerea de motive" cum ca angajarea unui membru Ceccar sau al unui contabil (sau 2) cu cim de 8 ore/zi ar asigura calitatea serviciilor contabile, pica cu brio !! calitatea nu tine neaparat de apartenenta la Ceccar si nici de programul de lucru, domnilor legiutori !!

faza tare : cei 6 initiatori PD-L ai proiectului, la care s-au alaturat si alti membrii PD-L (dracu stie de ce, poate era nevoie de un nr mai mare de semnaturi) sunt din Arad, mai putin unul, dl. Geanta Florian. daca va uitati pe pag. 2 a expunerii de motive veti vedea ca numai 6 pers. au numele tiparite, restul sunt scrise de mana, semn ca au fost cooptati ulterior intocmirii documentului ... asta ma face sa cred ca au pus-o de o modificare membrii de la Arad (asta-i nucleul), se si cunosc mai bine intre ei fiind din acelasi loc, apoi au mai cerut sprijinul si altor membrii pd-l... uimitor e ca si Prigoana e pe lista, n-as fi crezut asta niciodata fiindca asta-i baiat destept si echilibrat, banuiesc ca pe el nu-l afecteaza la firmele lui, dar principial o fi citit oare ce-i in proiect ? :smile:

am votat PD-L, partid de dreapta si vad ca am gresit enorm :thumbup: am avut mare incredere in ei si vad ca m-au mintit esential spunandu-mi ca vor lucra in interesul meu – ca cetatean !! Constat cu mare amaraciune ca tot pt. gasti lucreaza si ei !!!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 24 February 2010 - 06:55 PM

#69 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 24 February 2010 - 02:10 PM

saracutii ii durea pe ei de calitatea serviciilor contabile :smile:
sa ne mai lase, calitatea o verifica controlul si eventualele probleme avute pe parcurs nu faptul ca cine tine contabiltiatea e "membru"
poti sa fi membru si sa nu stii de capul tau, poti fi la fel de bine angajat cu 8 ore si sa nu stii de capul tau
faptul ca unu cu 8 ore are voie si altul cu 2 nu are voie sustine ce am spus mai sus ca raspuns pt alex, te fac sa preferi sa platesti servicii externe decat interne

#70 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 24 February 2010 - 03:16 PM

Facand sapaturi pe site-ul senatului am descoperit un proiect foarte interesant aflat astazi pe ordinea de zi:
infiintarea unui "ghiseu unic" la care sa se depuna toate datele despre un angajat. Dar ce credeti?

17/12/2009 Comisia pentru muncă, familie și protecție socială transmite avizul cu nr. 170-NEGATIV
02/02/2010 Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital transmite avizul cu nr. 79-NEGATIV

Foarte tare! De ce sa existe asa ceva? Cati functionari ar fi inutili! Si cat de mult ar usura munca noastra!

Cat despte proiectul PDL ei sa fie sanatosi. Am gasit si eu acea expunere de motive. Aici au gasit "munca la negru"? Chiar si lipsa de experienta. Si la CECCAR ai acces fara experienta. Bani sa dai! Si cu 8 ore poti munci fara experienta. Doar ca nu se apuca nimeni de capul lui cand a terminat facultatea sa lucreze cu part time.

Va doresc numai proiecte legislative bune! Si legi si mai bune!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de contasoft: 24 February 2010 - 03:16 PM

#71 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 24 February 2010 - 03:21 PM

ar putea sa fie sinceri si sa faca un proiect de lege prin care sa spuna ca orice persoana fizica sau juridica care tine evidenta contabila sa cotizeze cu X% la CECCAR, ca pana la urma la asta se rezuma totul :smile:

#72 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 February 2010 - 03:30 PM

"ecsact" , dupa cum zicea un "clasic in viata", stiti voi cine :smile: , pers. importanta p-aici :biggrin:

#73 svaiter

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 24 February 2010 - 03:56 PM

Cind citesc stiri de acest gen ma cuprinde asa un sentiment de zadarnicie in sensul ca in Romania orice se poate intimpla, oriunde te poti plinge, dar de rezolvat nu te rezolva nimeni decit din intimplare.
Asa de comune au devenit astfel de practici incit devin ridicoli cei ce le reclama.
De aceea nu am mare incredere nici in vreo petitie. Probleme de acest gen, de monopolizare a unor activitati s-au petrecut si in alte domenii: vezi corpul notarilor publici, unde cu greu mai patrunde cineva acum.
Ce nu inteleg este de ce statul favorizeaza o asociatie de persoane pina la urma (CECCAR) fata de alte persoane luate individual, anulind orice urma de 'sanse egale in fata legii'.
Iar CECCAR , daca vrea sa-i faca pe toti contabilii membri ai sai, ar trebui sa se intrebe de ce in prezent acestia nu le trec pragul.

#74 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 24 February 2010 - 04:26 PM

contabilii sunt si ei ca oricare alta categorie profesionala : buni si mai putin buni.Categoriile astea se gasesc si in cadrul CECCAR-ului si in "afara" lui.Ceccar nu-i etalon de profesionalism.Cei mai buni dintre voi, indiferent ca sunteti sau nu membri Ceccar, nu ar trebui sa va faceti griji.Sunt dintre cei care mai spera (inca) ca profesionistii adevarati isi vor avea locul lor indiferent de organizatii tip CECCAR. Sunt membru Ceccar si am semnat petitia.
Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

#75 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 February 2010 - 05:09 PM

ce petitie ai semnat, Violeta ? :biggrin:

#76 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 24 February 2010 - 08:08 PM

Vezi postareacontasoft, la Feb 24 2010, 12:44 PM, a spus:

Vezi postareaOtilia Alupei, la Feb 24 2010, 12:17 PM, a spus:

nu vreau sa fiu angajata unui singur patron, e dreptul meu !! a ma obliga la asta prin cim de 8 ore ca sa-mi pot exercita profesia e un abuz de neinchipuit !

Sustin si este foarte bine punctat.

Sa inteleg ca un contabil cu studii medii autorizat CECCAR are dreptul sa tina o evidenta contabila doar pentru ca face parte dintr-o organizatie iar eu trebuie sa semnez o condica pentru a primi acest drept? :thumbup:

DA! asa inteleg parlamentarii dreptul la munca. Daca esti membru CECCAR fara studii superioare (nu esti economist) poti tine evidenta contabila. Asa ca platiti la CECCAR fratilor cotizatie fixa de 900 lei si variavile in procent de 1,5% la venituri. :smile:
Facetii buzunarul mare d-lui Toma si acolitii.

#77 John2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 105 Postari:

Postat 25 February 2010 - 12:05 AM

Daca tot se vrea aceasta curatenie in domeniul contabilitatii, de ce nu se incepe cu personalul din administratiile financiare? Sa inceapa cu inspectorii care trimit aiurea somatii desi exista sume in curs de distribuire, sa inceapa cu cei de asistenta contribuabili nu sunt in stare sa ofere un raspuns nici la cea mai banala intrebare, etc.
Eu inteleg ca meseria de contabil este una importanta, insa si un secretar de stat are o meserie importanta si un primar si un presedinte etc. Deci daca un marinar are voie sa fie presedinte, un altul are voie sa fie primar si sa fie cand la primarie, cand la TV, cand prin Brazilia, eu, ca absolvent de facultate si master nu am voie sa profesez meseria de economist fara aprobarea CECCAR???
Inseamna ca am facut 14-15 ani de scoala degeaba. Hai sa desfiintam si scoala atunci. Apropo de colegul care spunea ca a investiti timp in pregatire ca sa devina membru ceccar.
Nu esti cu nimic special fata de noi, nemembrii, pt. ca si noi ne-am tocit coatele prin facultate, masterate si alte cursuri.
Noi insa, spre deosebire de tine, am avut demnitatea sa nu aderam unei organizatii care doar ne ia banii.

#78 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 25 February 2010 - 01:47 AM

Cred ca deja se exagereaza.
Profesionisti si neprofesionisti sunt si in randul membrilor CECCAR si in afara.
Pana la urma toti avem o facultate de profil in spate si aia e importanta. Dar stiti si voi ca si din facultate ( chiar si ASE ) ies profesionisti si neprofesionisti.
De asemenea pt a deveni membru CECCAR pana la urma se dau doua examene. Si stiti ca se poate lua un examen si altfel decat corect.
Pana la urma ne suparam toti degeaba.
Cei isteti vor gasi solutiile cele mai bune iar ceilalti doar se vor plange.
Eu sunt membru CECCAR si va asigur ca am preluat contabilitati incepute de nemembri CECCAR care erau varza, asa ca este egalitate la neprofesionalism.
Stiu ca sunt si firme membre CECCAR care au angajati nepregatiti si daca nu ii verifica e vai si amar. Dar au angajati neprofesionisti pentru ca au tarife prea mici si nu-si permit sa plateasca profesionisti.
Pana la urma eu fac o propunere.
Cei care sunt membrii CECCAR ii pot angaja cu 2 h pe cei care nu sunt membrii daca sunt profesionisti ( care nu se mai angajaza direct la gogoserie ) si tarifele cresc astfel incat sa devina profesia asta la fel de respectata ca si alte profesii liberale din tara asta.
L-ati intrebat pe patronul de gogoserie de ce cand se duce la notar, avocat sau doctor da o gramada de bani si nu i se pare mult dar noua ne da nimica toata pentru ca se plange ca nu are ( si noi stim foarte bine ca nu e chiar asa ... )? Oare nu pentru ca nu e o competitie loiala pe piata?
Ati auzit cum vorbesc patronii de contabili?
Cred ca de fapt noi suntem de vina.
Asa ca va propun sa colaboram. Cine e interesat poate sa-mi scrie un email.

#79 dani77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 25 February 2010 - 11:11 AM

Pe mine va rog sa ma scuzati, dar nu inteleg ce vreti sa spuneti cu colaborarea. Adica eu ca economist tin contabilitatea la cateva firme si sa vin cu tot cu ele sa ma angajez la dvs? Adica ce castigam eu sa va dau dvs? Sau... nu am inteles eu? Sa ii pun pe oameni sa ce, sa dea mai mult pe o contabilitate de 2 zile ca eu sa colaborez cu un membru CECCAR? Scuze daca nu am inteles corect! Toata discutia este legata doar de monopolul pe care ar vrea CECCAR sa il aiba pe piata. Insa nu sunt in stare sa mentina un mediu care sa te incurajeze sa aderi la ei, au un examen de te doare capul de ca si cum tu esti obligat sa fii un geniu sa intri la ei cand se stie ca se poate si altfel, iti iau cotizatie anuala fixa si culmea o cota din castigurile tale! Ce legatura au ei cu ce fac eu? Nu mai vorbesc de impunerea unor conditii, cum ar fi cea cu programul de conta folosit! Ma scuzati din nou daca nu am inteles eu corect!
Dana

#80 nemrac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 25 February 2010 - 11:56 AM

Intr'adevar DANI77, ai inteles nitel gresit in sensul ca : sa poti vinde aceste servicii complete,inclusiv cu semnarea bilantului, TREBUIE SA FII MEMBRU CECCAR(deci sa ai cei trei ani de studiu in cadrul acestui organism profesional care reglementeaza aceasta profesie). Nu va opreste nimeni sa lucrati in domeniu dar trebuie sa stiti ca una este statutul de ANGAJAT si alta statutul de PROFESIONIST LIBERAL. Ca angajat aveti drepturi si obligatii prin fisa postului coroborate cu legislatia in domeniu, si ca liber profesionist aveti dreptul sa vindeti servicii complete, unde de asemenea trebuie sa respectati legislatia in domeniu coroborata cu dreptul comercial. Depinde de dvs. cum veti continua. Diferentele dintre cele doua moduri de functionare sunt uriase. Analiza nu se pune din punctul de vedere al experientei ci din punctul de vedere al MODULUI DE FUNCTIONARE si a ceea ce ai voie sa faci in functie de statutul pe care il ai.
In ceea ce priveste pregatirea profesionala, ca in toate domeniile (ex. doctori mai buni si....), uscaturi exista si aici.
"Nu mai vorbesc de impunerea unor conditii, cum ar fi cea cu programul de conta folosit!" cum adica ? Eu sint membru CECCAR dar NU mi s-a impus NICI un program de conta !Din contra am lucrat pe aplicatiile mele informatice si cind am avut posibilitate si ocazie am luat un soft de conta.

Ca ati adus vorba de curatenie (ETIC), intr'adevar, ar trebui din toate punctele de vedere, o curatenie, incepand cu aparatul bugetar, privind asistenta pentru contribuabili cu informatii pertinente, UNICE (nu fiecare cu parerea lui) din punct de vedere al aplicarii legislatiei, cu modul in care sunt raspunzatori pentru functia pe care o indeplinesc prin fisa postului (se stie foarte bine ca fiecare face ce si cum vrea, inclusiv contabilitate la firme).
Ramane cum am stabilit si ne certam intre noi degeaba, de cate ori este cate o modificare sau propunere, noi deja aruncam cu noroi unii in altii si in CCF, CAFR, CECCAR, si alte organisme profesionale reglementate si care au atributii bine stabilite. Aceste organisme nu sunt facute neaparat pentru ideea de monopol ci sunt ca urmare a alinierii la legislatia UE si a tendintelor mondiale.

JOHN2008,felicitari pentru masterat, daca este in domeniul economic va puteti inscrie la CAFR fara examen (cred ca va este cunoscut acest lucru) dar sa stiti ca facultatea si masterul in general, se iau in considerare mai ales la bugetul de stat si la firmele mari pentru STATUTUL DE ANGAJAT. In PROFESIILE LIBERALE trebuie sa respectati legislatia in domeniu (oricare ar fi acela: NOTAR, AVOCAT,,,), in cazul nostru CECCAR-ul.
Nu vreau sa intru in polemica in ceea ce priveste imaginea pe care o are,,, si-a creat-o, dar sper ca in viitorul apropiat sa se reabiliteze pentru ca nu are alta solutie daca vrea sa mai existe ca organism profesional, altfel inseamna ca celelalte organisme profesionale vor mai lua din plaja de atributii, pe care o mai are acum CECCAR-ul.

Similar Topics Collapse

26 useri citesc topicul

0 membri, 26 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL